Jump to content
FAS Goran

fox_mulder

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About fox_mulder

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Novi Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto Mk1, Mk2
  1. Motor sam po sebi izuva od snage, motorom sam oduševljen kao i zvukom motora. Čuje se izduv pri jačem gasu, dakle ceo utisak je top, ali za porodične potrebe po gradu, sport verzija i posle prespavanog dana deluje kao (prelepa) Oktavija, u smislu udobnosti. Drugar me je vozio u Kamiq, i iako je bezličan i ružan, značajno, za klasu, je bolje izveden. Nije mi se dopalo to da su poluge žmigavaca i brisača istog kvaliteta kao u mom starom Mk1 Puntu. Zapravo, čini mi se da su bile čvršće u Puntu. Isto tako, oplata oko kućišta pojaseva deluje blago labavo i radi kada se pritisne prstom. Sve u poređenju sa Kijom, gde je to ipak za nijansu bolje urađeno. fiat je skratio ponudu, te Fića ide samo sa 1.0 ručnim i tim 1.3 motorem sa DCT menjačem. Nisu moguće kombinacije, za razliku od recimo tog Kamička, koji može sa 1.0 TSI, DSG i 115ks. Inače, prodavac mi je rekao da je ista priča i sa Compassom, ali da je on u FCA premium, te bolje izveden, i ima iste probleme, odnono ponašanje, sa 1.3 DCT.
  2. Danas sam išao u Fiat da sam sebi odgovorim na pitanje imali su samo DCT verziju, kojom nisam oduševljen. Dali su mi nov auto, iz salona, medjutim menjač nervozno menja brzine te se promena prenosa oseća značajno više nego u VW Tiguanu. Pritom, probao sam malo oštrije ubrzavanje i kvačilo je dvaput proklizalo, što se osetilo kao dva tupa udarca iz menjača. Dakle, to nije bio gas do daske, niti je to nešto što će se praktikovati svaki dan, ali jeste neko ubrzanje recimo za preticanje na magistrali. Gledajući cene u Srbiji, deluje da je najbolja vrednost za novac 1.0 cross za oko 16k, kome se doda par opcionala. Sve preko deluje previše..
  3. Razmatram 500x u varijanti sa 1.3 motorom i automatskim menjačem. Medjutim, ta je verzija značajno skuplja od 1.0 motora, pa bih zamolio za više utisaka u vožnji sa 1.0 motorom? Kakav je utisak sa kvačilom i menjačem, da li je i dalje potrebna česta promena brzina?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...