Jump to content
FAS Goran

veljar

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

  1. Fiat tipo 89 god Skinuo sam onaj panel iznutra jer sam mislio da se samo otkacila zica sa bravice ili tako nesto ... medjutim kad je povucem rukom ili bravicom radi samo cak cak a ne otvara vrata. Spoljna brava (dugme) ne radi nista. Vrata su zaglavljena. Probao sam malo na silu ali ako probam malo vise polomicu drske. Treba mi nacin da otvorim vrata pa da polako promenim tu bravu ako je nadjem. Hvala
  2. Izvinjavam se svima. Ne znam gde mi je glava. Verovatno sam ga zato i olupao juce. Fiat TIPO 1.4 .
  3. Čuknuo sam malo juče svoj auto (i tuđ). Slupan mi je far, migavac i maska (ona plastična na dva šrafa između farova). Počeo sam da tražim delove, pa me interesuje do kojeg godišta mi odgovaraju delovi. Moj fiat je 89 godište 1.4 kk tj. 1.4 kec karburator Nasao sam far sa tacnog godista i masku. Migavac cu da kupim nov. Ali sve jedno me interesuje. Nisam primetio neke razlike izmedju tipovih godista.
  4. Zdravo, ja sam Velja iz Pančeva. Imam FIAT Tipo 89 godiste. Ne znam šta bih reko interesantno o sebi. Vozim kola, motore, pecam, igram cs.
  5. Sipao sam ko što piše 75w90 + neki LM aditiv za ulje za menjač. Buka iz menjača je prestala posle par dana. Ulje koje sam zamenio je bilo crno i nije ga bilo dovoljno.
  6. Zdravo, U manualu piše Tutela ZC 80 / S. Ovo ulje nisam nigde našao. Na drugom mestu sam pročitao da mi treba 75w90 ulje koje bih mogao da nadjem ali ne tutela. Svaka preporuka je dobrodošla. Ulje menjam jer mi se po hladnom vremenu (oko 0 C) čuje menjač tj. neko čangrljanje. Na 15 16 stepeni se ne čuje ništa. Da li možda da probam sa ređim uljem? Sa nekom sintetikom? Čangrljanje zvuči kao nekad kad mi je crkao druk lager ali se ponaša obrnuto - kad stisnem kvačilo prestaje. Čuje se na leru i u prvoj dok par minuta dok se ne zagreje. Hvala

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...