Jump to content
FAS Goran

ostoja

Members
  • Content Count

    397
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ostoja

  1. To se prepakuje sa tvojih vrata. Konsultuj se sa limarom, ali meni su na Stilu u polovna zadnja vrata na kurblu prepakovali iznutrice i tapacir sa mojih vrata (na dugme/elektro).
  2. Ljudi obicno prvo zovu komsinicu na kafu, ti odma' presao na prskanje.. tj podmazivanje
  3. Tako i za ulje, znak proizvodjaca automobila na ulju te kosta +100% u ceni
  4. Auuu, ko nov (sem malo korozije na auspuhu). Kakav fles...
  5. Zbog ovoga (a i guzve na parkingu u novobeogradskim blokovima) ja parkiram samo popreko "na guranje" ili na pocetnom i krajnjem parking mestu. Na guranje je parkiranje gde ostavis auto popreko u odnosu na parking mesto, u leru i sa spustenom rucnom, da mogu da ga pomere. Prosto nema dovoljno mesta i mora tako, bolje nego na travi ili na pesackom. Ali kad ga parkiras na guranje, stradaju branici (plastika), a kad ga parkiras na parking mesto olupaju ti vrata i limariju.... Manje se brinem za plastiku koliko za vrata koja ce da rdjaju ako neko zapne ko mulac (a tu zene prednjace, ne gledaju apsolutno nista, samo se po parkinzima cuje "tup" i "lup")...
  6. Da vidis tek razliku u ceni izmedju gornjeg/levog i donjeg/desnog... za isti deo. Tako i meni dosta delova pasuje od Fiat Bravo
  7. Mediteran ili Comfort? Jos ako ima FIATov motor, pa sreci nema kraja (kvalitetnije uradjen, duze traje). Zivo me zanima poredjenje tog Trajala T-5 (novog seta kad bi postojao) i neke nove gume tipa Tigar HP. Da vidimo napredak tokom godina.
  8. Izvini sto se smejem, ali ista stvar... samo sto ja nisam mogao da dozovem vulkanizera ali mi je stao neki vozac kombija, i veliko mu hvala. Da nije imao onoliku cevuljagu kao polugu ne bi je nikad odsrafili.
  9. Gledaj rezultat za Kormoran UHP (ista sara, isto clanica Michelin grupe): https://www.tyrereviews.com/Article/2019-Summer-53-Tyre-Braking-Shootout.htm Edit: ima i Tigar na spisku!
  10. Navoj bi morao biti samokociv, a kad se namaze mascu nemam pojma. Za 25 god sto vozim, nikad nisam mastio srafove (ali jesam imao problem sa pretegnutim srafovima, al pomogao mi covek sa kombijem i cevkom od skoro metar ipo)...
  11. WD je valjda skracenica za water displacement, odnosno sluzi samo da istisne vodu gde ne treba da bude vode... Nije kontakt sprej. Mada se plastike lepo sijaju kad ih naprskas WD-om ... nekoliko dana do prve kise.
  12. Znaci potencijalni problem za nas all-season korisnike... Edit: sta je onda pametno, jednom u 6 meseci otpustiti pa dotegnuti sve srafove (1 po 1 svih 16/20)? Da li to raditi na spustenom ili podignutom autu (poluga valjda ide na spusten pa posle kad se digne se skroz odvrcu kljucem). Neki vulkanizer da nas prosvetli?
  13. A sad zamisli da si morao na putu da odsrafljujes te zapekle srafove... Kad majstor "legne" na polugu da dotegne tocak, pa ti maltene zavari sraf u glavcinu.
  14. ostoja

    Garaža

    Ako ce sluziti samo da auto prenoci, ali ne i da radis nesto u garazi po minusu mislim da ti je izolacija suvisna. Ako ces nesto raditi u garazi, onda ima smisla, ali onda i lim mora da dihtuje na svim spojevima da ne zvizdi kroz garazu (ne toliko zbog zvizdanja koliko zbov toga sto ce ti "ponistiti" prisustvo izolacije.
  15. Na jedan dobro odrzavan, 10 lose odrzavanih. A kad je fabricka boljka (osetljiv sklop) dobro odrzavanje moze samo da prolongira pojavu problema, nikad da je potpuno iskljuci... Pa crkavaju ljudima kola i u garanciji... Ne mracim, samo kazem.
  16. Ozbiljno organizovana... al dobijes kanticu boje da dovrsis auto gde su promasili... i ona cuvena "kakva plata, takva vrata".
  17. ostoja

    Fruška Gora

    E to je i mene povremeno strah da se ne strmendeknem u neki jendek kad idem sa zenom i detetom... Dok smo kum i ja skakali po planinama bilo je lakse, dva bizgova... zena sad jedino kran da dovlaci da me izvlaci, duplo sam tezi od nje...
  18. Ja sam gledao Kiu i Hyundai pre nego sto sam uzeo Deltu. Kolega je imao novog Ceed SW posle uzeo Sportagea, kaze da je bio zadovoljan, jedino 1.4 mora malo da se gazi, ne puca bas od snage. Drugi kolega ima i30 stariji (kupio ga novog) i on je super zadovoljan ali isto kaze da mora malo jace da se stisne gas. U principu solidni autici, ali svaki svaki koji je imao plin mu je radjena glava u nekom trenutku, ne znam razlog, tj nisam se udubljivao sta tacno crkne da li sicevi ili nesto drugo. Od skupljih kvarova je nesto na servu - kad ode skupo je ko otrov (crklo kolegi na i30 tacno pred istek garancije, srecom)...
  19. Dacia Dunster 1.6, ako sme da zafali 5KS. Mada je tu upitan ostatak auta (navodno je restyle od 2013 ispeglao neke stvari).
  20. Ma dobra je fora panorama, otvoris i ne ostaju otisci stikli na plafonu
  21. Je rekoh da se ne svidja koncepcija, ali da je Markonijev Fica prelep. E u subotu me zivot demantovao i zatrebao mi je veci klirens koje nude ovi krosoveri, navigacija me poslala nekim poljima i gorama iako je iskljuceno da rutira preko makadama. Nisam nigde nista zakacio, ali sam isao kao po jajima, da sam imao ovakvu makinu bezbrizno bih prosao tu deonicu... S tim u vidu nemoj da spustas auto

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...