Jump to content
FAS Goran

dmsrbija

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

About dmsrbija

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    LANCIA LYBRA 2.0 SW
  1. Staje po dimenzijama, pitao više sam zbog elektronike i alternatora. Hvala u svakom slučaju.
  2. Na eperu pise da u Lybru 2.0 ide akumulator od 50-60Ah i 250-380A Trenutno imam akumulator od 66Ah i 540A. Da li moze u Lybru 2.0 SW akumulator od 72Ah i 640A, posto imam takav nov akumulator, a i po dimenzijama odgovara.
  3. Ljudi imam problem.Naime kad ujutru upalim auto nece da mi prima gas dok je hladan i hoce ponekad da se ugasi jer mu padnu obrtaji...e sad ima ugradjen sekvent plin i na plinu nemam problema....znaci problem se javlja samo kad je auto hladan kad se zagreje do radne temperature radi bez problema...Sta moze biti u pitanju? Libra 2.0 sekvent plin. Imam skoro isti problem, a prvi put mi se pojavio kada sam presao preko vece rupe i dobro protresao auto i odjednom se smanjio gas. Posle toga, ponekad uopste ne reaguje papucica gasa, pa kada ga ugasim i nekoliko puta upalim proradi normalno. Ciscena je usisna grana nedavno, i dalje sve isto. Danas sam radio mali servis i na dijagnostici kazu ''greska potenciometra gasa". Ako je do toga, da li pokusati ciscenje ili uzeti nov potenciometar? Da li je moguce da je u pitanju dzek kabla koji ide u potenciometar? Gde se uopste nalazi taj potenciometar, jel ima neko sliku? hvala
  4. Isti slucaj Lybra 2.0, npr. ujutro kada ga upalim, promenljivi su obrtaji i kao da nesto pucka (verovatno iz izduvne grane), dok se ne zagreje, i tada puckanje prestane. A kada se zagreje i prebaci na plin, radi 2-3 sekunde i onda se ili ugasi ili nastavi da radi na benzin. Mada sam i primetio da u poslednje vreme ne vuce kao ranije. Gasni uredjaj je Zavoli.
  5. Pitanje za iskusne forumase. Od pre dva dana kvacilo mi se cudno ponasa. Kada ga pritisnem negde do polovine, nemam bas nikakav otpor, kao da je propalo. Tek kada ga veoma jako pritisnem do kraja, hoce da ubaci u prvu brzinu, a u toku voznje isto treba veoma jako pritisnuti da bi se ubacilo u drugu ili trecu. E sada ne znam da li Lybra ima sajlu (ako ima onda je verovatno treba dotegnuti), a ako je hidraulicno -sta onda? Ili je nesto trece? Hvala unapred
  6. Nemam cd charger. Lybra je sa navigacijom. A da li je na ove kontakte moguce prikljuciti neki obican Cd-rom (sa jednim diskom), tj, da li bi ga prepoznao ICS?
  7. Da li se naslo resenje za obican AUX izlaz za Lybre sa navigacijom, osim Loudlinka, kasete adaptera, Fm predajnika i slicnog ?
  8. Microlink za Lybru sa navigacijom i Grundig uredjajem za sada ne postoji. A da li je na ove kontakte moguce prikljuciti neki obican Cd-rom (sa jednim diskom), tj, da li bi ga prepoznao ICS?
  9. Jel se taj Microlink emulator, kaci na ove kablove?
  10. Imam i ja slicno pitanje. Lybra karavan je u pitanju, nemam Cd changer, imam samo navigacioni cd-rom, pored njega su tri slobodna kabla, dva cinca + konektor koji valjda ide ka ICS-u. Da li je moguce prikljuciti neki obican cd-rom sa jednim diskom ili mora original cd changer?
  11. ok, sutra po danu cu probati da fotografisem
  12. Evo kako sam resio problem lepljive plastike, mislim da je najefikasnije i najbrze resenje. Potreban materijal: akrilna fasadna ili vodoperiva unutrasnja boja i malo veca cetkica. Kako mi je ta plastika crne boje, kupio sam crnu akrilnu fasadnu boju, i svu plastiku koja je lepljiva (bez ikakvog skidanja tog lepljivog sloja) ofarbao tom akrilnom bojom. Kada se sve osusilo, dobio sam jednu lepu mat crnu povrsinu, koja ima izgled kao da je nova. Akril je izolovao taj lepljivi sloj, dobio se kvalitetan mat izgled, a opet u slucaju da se povrsina zaprlja, mozete je vlaznom krpom ocistiti. U slucaju da vam je plastika svetle nijanse, bela tj. krem, mozete naruciti da vam naprave takvu original boju. Pozdrav
  13. Pozdrav, interesuje me kupovina Libre u karavan verziji. Pročitao sam dosta o njoj na forumu, ali nigde nisam našao nešto više o benzinskom motoru 1.6 (osim podatka da je preslab !?!). Kakve su mu karakteristike, tj. kako se ponaša u vožnji, kako se ponaša sa ugrađenim plinom, održavanjem i sl. I uopšte šta znači to da je "preslab"? Da li to znači da nije izdržljiv i dugovečan, ili da sa tim motorom ne može, da se sigurno pretekne drugo vozilo ili znači, da ne može dovoljno dobro da povuče npr. pet osoba i pun gepek na neki duži uspon.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...