Jump to content
FAS Goran

nowix

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

About nowix

  • Rank
    Il Nuovo

Previous Fields

  • Garage
    Z10

Recent Profile Visitors

2247 profile views
  1. Upali mi se lampica za pritisak ulja kada se ugreje auto, pocne motor drugacije da se cuje. Zamenio ulje, ocistio sito uljne pumpe. 500 km bilo u redu. Posle toga opet isti problem. Sta moze biti, i koliko bi mogla kostati popravka. U pitanju je Zastava 10 2008 1.2 8v ima predjenih 86000km. Pozdrav.
  2. Problem je resen. Bilo je zaprljano sito uljne pumpe. Cena popravke se krece oko 2500-4000. Na zastavi 10 je plasticno sito pa je malo teze ocistiti sve kako treba. Nazalost nisam bio u prilici da slikam.
  3. Lose sam se izrazio. Predpostavljam i ja da je zaprljanost. 18000 je previse, s'obzirom na kvalitet naseg goriva. Ja se trudim da zamenim ulje pre 10 000. Al nije auto stalno kod mene pa ne vodim uvek ja racuna o tome. Tri puta sam ja menjao na 9000-10000. A siguran sam da je jednom menjano na oko 20000 i sad na 18000. Sutra idem kod majstora da skida karter pa cu da vidim kakve ce azdaje da izadju odatle
  4. Videcemo. U ponedeljak zovem da pitam za cene, pa kad odradim javljam. EDIT: Kakve su sanse da je otisao neki dihtung ili nesto slicno.....?
  5. Ok hvala na savetu. Jeste auto star 2 godine al sam presao 84 000 km. Zbog toga sumnjam na zaprljanost. A i poslednja zamena ulja pre ove bila je pre 18000km. Provericu i jedno i drugo u svakom slucaju hvala. Jel zna neko mozda cenu ciscenja kartera i pumpe ulja?
  6. Otprilike kad se zagreje motor upali se lampica za nizak pritisak ulja u motoru, i to obico kad stanem na semaforu i ostavim auto u leru. Kad dodam gas lampica se ugasi, pa pri promeni brzine (kad padnu obrtaji) opet se upali, pa opet dodam gas ona se ugasi... Kad ugasim auto, sacekam 2 min. opet upalim ne sija lampica ali se posle kraceg vremena opet upali. Zamenio sam odma ulje i filter ali opet isti problem. Sta bi mogao da bude uzrok tome? Listao sam malo po stranim forumima, spominju da moze da bude nesto sa senzorom pritiska ili je zaprljana pumpa za ulje. Ovde na forumu sam citao da je neko cistio karter i pumpu. Da li neko mozda zna koliko to kosta i gde moze da se uradi? Unapred hvala!
  7. Hvala na brzom odgovoru, znam da je 1.2 8v U sustini svi su ti 1.2 8v na istoj osnovi. U koji auto je jos isao taj motor sa ovim uzim svecicama, manjim filterom za ulje... Lancia Y?
  8. Dakle imam problema kada kupujem delove za auto (npr. svecice) trazio svecice za z10 da limi neke vece (predpostavljam za punta) koje nepasuju. Kad sam skinuo originalne na njima je pisalo "LANCIA", kasnije su mi da liodgovarajuce. Nije neki veliki problem al me samara da skidam pa vracam pa ponovo skidam... Ozanka motora je 188A4000.
  9. Pozdrav svima. Pratim forum vec duze vreme. Nikako da se predstavim. Ja sam Nikola iz Panceva. Vozim Zastavu 10 2008. Forum je sjajan!
  10. Meni su ove bas,bas extra za stila http://www.polovniautomobili.com/oglas721321/fiat_stilo_alu_felne_4_x_98_17_sa_gumama_205_4517/#3 Slucajno naleteo na njih.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...