Jump to content
FAS Goran

Gile_2

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gile_2

  1. Receno mi je da nisu gumice... Malo sam "picajzla" po pitanju auta, i svaki cak i mizaran problem sam sanirao novim i originalnim delovima, cak su i diskovi menjani svaki put nikad nisu obradjivani, auto je kod mene 5 godina i stvarno nikad nikakav veci kvar osim alternatora nisam imao. Auto je na najvecem minusu palio na pola kljuca, celu zimu mi se ni jednom nije desilo da nece da upali iz prve, auto normalno ide, vuce, dizne su ciscene, samo me jako zanima gde on to gubi ulje, a da ne moze da se pokaze konkretno. Imam male tragove ulja na semeringu radilice, ali to ne moze da bude 1L ulja na 10.000 ostajao bi bar trag na mestu gde se parkiram redovno ispred kuce.
  2. Sad je izmedju 200 i 250e... Bio sam danas kod majstora na detaljnom pregledu, rekao je da je kvar mizaran i da bi morao da sacekam da se malo prosiri da bi se isplatilo raditi zamenu motora jer auto super reaguje, jedan klip je malo slabiji osala tri su kao nova. Receno mi je da sipam 10w-40 ulje u mesto do sadasnjeg 5w-40 i da vozim bez brige...
  3. Pa koliko sam ja razumeo majstora oko 250e da je u ok stanju... Koliko je to "velika"?
  4. Kolege, evo ovako... Moj dugogodisnji drugar (Stilo 1.9jtd) je poceo da trosi ulje (oko 2l od servisa do servisa), e sad, majstor kaze da ne veruje da je turbina otisla vec da je motor na izdisaju, jer kod paljenja posle stajanja od 5-6 sati baca oblak plavicastog dima i savetuje mi da u mesto da radim generalnu kupim drugi polovan motor i da ga stavim. Mene informativno zanima koja je razlika u ceni ako bih radio generalnu i ako bi kupio drugi motor, jer sam ja ipak vise za varijantu generalne nego drugog motora koji je opet u ko zna kakvom stanju. Hvala puno...
  5. Kolega, jel ima LOW OUTPUT (izlaze za cinceve) za pojacalo...?
  6. Ne znam da li je off ili nije, tražio sam po forumu i nisam mogao da nadjem odgovor, naime, imam us blaster 800w pojačalo u kolima i izgleda da je u njemu otišao neki lem ili nešto slično, super on radi i onda u jednom trenutku kao da baci struju na kablove za zvuk i čuje se puckanje i to baš glasno, pa me zanima da li ima neko ko popravlja/servisira pojačala da vidim u čemu je problem da li se isplati namestati ili ne... :-)
  7. Imam problem sa oba fara, u pitanju je Fiat stilo 3v, oba su puna vode, u par navrata sam ih skidao i bukvalno prosipao vodu iz njih, zbog toga dolazi do crkavanja postojecih ksenona koje imam kao i pozicija. Zanima me koja bi cena bila reparacije farova i bojenja u crno, kao i da li postoji mogucnost bilo kakve modifikacije za te farove (angel ili devil's eyes). Hvala unapred.
  8. ne mogu da pritegnem vise... otvarao sam sve i gledao, pratio i mehanizam, sve je zategnuto...
  9. Evo ovako, imam i ja problem sa brisacima, ali moj problem je drugaciji, ovi moji brisu i vise nego sto treba... elem, nulti polozaj im je odlican, svaka brzina radi, sve je super, ali ovaj brisac na vozacevoj strani kad se malo "zalaufa" ili kad upalim neku vecu brzinu brisanja, dodje do pola vozacevog stakla, istrci skroz sa soferke, kad je suvo staklo ok rade, ali kad se pokvase, kad brisac nema toliki otpor, ovaj levi ide cak i do retrovizora, pa kad se vraca zakaci o stub, pa se bojim da se ne polomi i da mi ne iscupa nesto, ima li mu pomoci...?
  10. Da li kojim slucajem imas prednji i zadnji branik za Fiat stila 3v...?
  11. Ljudi, molim za pomoc, trazio sam ali nigde nisam nasao, da li neko zna gde imaju da se kupe oni torex srafovi sa kojim se zasrafljuje branik, kao i oni tiplovi ili sta vec koji stoje u samoj karoseriji auta da bi se branik zasrafio, potrebno mi je i za prednji i za zadnji branik, jer su moji srafovi popucali skroz i ostali zajedno sa tim nazovi tiplovima i ne mogu da ih izvadim, osim da cupam/secem sve...
  12. znam da se javljam malo kasnije, ali par postova ranije sam i ja postavio isto pitanje, elem, imao sam tu srecu/nesrecu da sam morao 3 hladnjaka EGR-a da zamenim u roku od mesec i kusur dana, tako da sam resio da ga prespojim skroz, moj majstor i ja smo to zavrsili za nepunih 15 minuta, kupio sam crevo hladnjaka od yuga 45 posto je ono na kraju savijeno, a duzina je kao narucena, nista nisam skracivao sekao itd isl, kad se skine taj famozni hladnjak i prespoji se, ostaju dve cevi otvorene, tu sam nabio po parcence pampura i zategao selnom, jer sam cuo da moze da dimi malo tu, nije stetno, ali kad sam se vec prljao... ako nekoga zanima mogu da okacim slike, mada ne moze bas najbolje da se slika jer je malo zavuceno, ali u glavnom, crevo u 4 selne su me izasle oko 300 dinara i 2 piva, mislim da nije velika investicija da se spreci ovakav kvar, jer svi ti polovni hladnjaci na otpadima su vozeni na stranim kolima koliko i ovi nasi na nasim kolima, tako da kad tad ce to opet propisati...
  13. ako ti nije tesko procitaj sta pise na njima, zanima me bas...
  14. Meni nije bio zatvoren, ali se zatvara u ponedeljak...:-) ako nekome, slučajno, crkne isto sto i meni, lakše je kebu ubediti da prizna da je ciga nego naci deo...:-)
  15. Ipak jeste hladnjak, kad smo ga skinuli bio je pun vode, taman kad budem menjao zapusicu i sam egr, ali sreća nije povuklo ništa više, osim što sad izduvna grana sadrži male količine tečnosti, pa će morati da se produva malo na auto putu... 3:-)
  16. Pun je ulja, na max stoji, koliko je stetno ako je taj hladnjak...? :-)
  17. Danas kad sam krenuo na posao, poceo je auto da mi izbacuje beli dim iz auspuha (stilo 1.9 jtd 85kw), u ogromnoj kolicini, normalno je pritom radio, vukao, nije prijavljivao ni jednu gresku, kad sam se vracao sa posla krenuo je da dize temperaturu relativno brzo, ugasio sam auto cim je stigla temperatura do pola (posle 2km voznje) otvorio haubu i imao sta da vidim, nije bilo ni gram antifriza. Dolio sam 2L vode on je spustio temperaturu i normalno sam dosao do kuce, s' tim sto je i dalje preterano dimio iz auspuha. Nije prijavio ni jednu gresku, normalno vuce, ne stuca, normalno radi, sta je problem, jel glava motora, dihtung.........?
  18. Da, da, hvala na pomoci, ih, tih 37 sekundi je nekom mnogo, za to vreme jedan malo iskusniji "video nadzor" (matorac ispred prodavnice), moze da stuce 2 'ladna "Jagodinca"...
  19. Evo da se pridruzim klubu zadovoljnih korisnika,uzeh danas spravicu, montirao je za 37 sekundi na Connect Nav+ u Stilu i radi odlicno...:-D sve pohvale...:-)
  20. Poslat PP, hvala puno, inace, laser je stradao zbog prljavog filtera klime, tako da MENJATE FILTER, vi kojima jos ocitava CD, jer je sve od pozadi ubacivao ko zna kakvu prljavstinu, sad sam cistio celo kuciste u kojem stoji Nav+ ono je bilo strasno...!
  21. Super, onda kupujem ovo ukoliko do kraja nedelje Ako ima, pa da pokusam da ga montiram...:-D
  22. Ok, jel postoji neki poseban ulaz za to na nav+...?
  23. Tako sam i mislio, al' reko' možda ima neka altenartiva...:-D traže za popravku lasera, okvirno oko 80e...:-( Alternativa*

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...