Jump to content
FAS Goran

nemarni

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nemarni

  1. Pa nećeš sipati euro dizel na svakoj pumpi. 1,9 mjet je euro 4 motor, a 1,6 mjet je euro 5 motor. Recimo: - ako sipaš ne nekoj *levoj* pumpi, za 100km ideš kod majstora, ili bolje reći šlepaju te do majstora - NIS navodno proizvodi euro 5 dizel, ali sam negde pročitao da nije dovoljno kvalitetno za euro 5 motore ( ne znam tačne cifre, googlaj malo ako hoćeš da proveriš) - čuo sam dobre preporuke za EKO pumpe - čuo sam dobre preporuke za MOL, ali i oni su imali jedan težak gaf u Novom Sadu ( koji su pošteno ispeglali ) - za OMV baš zavisi na kojoj pumpi sipaš itd. Što se održavanja tiče, ne bih dao svoj auto majstoru koji takav auto prvi put vidi, bez obzira što ceo život radi Stilo, Bravu itd, osim ako ga baš ne poznajem lično. Kada pogledaš testove i iskustva, novi bravo nema problema ( osim par sitnica kod onih sa 1,9 motorima proizvedenih do sredine 2008) i kao što Ivan reče, samo treba naći da je u ok stanju.
  2. cilezevs, evo da ti nabrojim šta sam ja zaključio za ovo vreme koliko pratim: - benzinac 1,4 ćeš teško naći da bude u dinamic opremi, a da ne bude sa turbinom ( ja nisam uspeo da nađem). Kada benzinac ima turbinu (120ks i 150ks), cena održavanja raste, a u svakom slučaju si na granici atmo benzinac/turbo dizelaš sa projektovanim 12k km. Pritom, ja sam razumeo da je teško benzin kod nas lošiji od dizela ( kod turbo motora moraš stogo da vodiš računa gde točiš). - 1,6 motor ima 16 ventila ( 90ks, 105ks, 120ks), dok 1,9 moze biti sa 8 (120ks)i 16 (150ks). koji ćeš kupiti, zavisi od toga gde ćeš točiti gorivo i kod koga održavati auto ( ne znam kakvo je stanje u Jagodini ). Može se reći da je 1,9mjet proveren motor, a da se od 1,6 očekuje da nastavi tradiciju. Koliko sam ja shvatio, održavanje 1,6 motora je malo skuplje, ali i troši manje, pa se to uglavnom potire. - pošto bi prelazio veće razdaljine na otvorenom putu, verovatno ne treba da se brineš da li dizelaš ima dpf koji je uz erg obično glavni kamen spoticanja - ovih dana vozim 1,6 sa 120ks i oduševljavam se , a ne verujem da tako bilo da imam 1,4 sa 90ks
  3. Daj bre Dule, ako si toliko fer a kola koja dovoziš toliko dobra, da pazarim i ja jednog Brava . Nije šala.
  4. Molim za pomoć pošto sam malo zelen. Kada proverim broj sasije u EPer-u, kod nekih Nuovo Brava pise da imaju VDC, a kod nekih ne. Možete li da mi potvrdite/odgovorite: 1. da je VDC u EPER-u u stvari oznaka ESP+Hill holder ( odnosno ESP/ASR/MSR+ Hill holder) 2. može li Fiat novije proizvodnje, tipa od 2006 ( ne racunajuci Stilo ) da ima ESP, a da se to ne vidi na EPER-u, posto ESP nije standardna oprema za dynamic modele kod nas, a napolju se može uzeti kao dodatna oprema i na actual nivo opreme Hvala
  5. Pozdrav svima i od mene. Sada ne vozim ništa, ali ću uskoro, nadam se, postati ponosni vlasnik Fiat Brave. Veliko hvala svima koji su doprineli da forum postane ovoliko koristan i prepun informacija, jer me je upravo to opredelilo za fiata.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...