Jump to content
FAS Goran

zaczg

Members
  • Content Count

    217
  • Joined

  • Last visited

About zaczg

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Osijek, Croatia

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Lybra 2.4 JTD SW, Mazda MX-5 Icon

Recent Profile Visitors

3335 profile views
  1. Pozdrav svima, tražim orginalne čepove za alu felge kao na fotografiji. 4 komada, i ako je netko voljan poslati u Zagreb.
  2. Hvala ti puno, ovi prvi mi ne pašu, to je drugačiji kotač . Ja imam ovakve kotače.
  3. Nema šanse da bih kupio od nekoga za koga se sumnja da je skinuo nekome, prije bi mu noge polomio.
  4. Neki seronja mi je skinuo sva 4 poklopca s alu felgi od Lancije. I sad ne znam gdje da ih nađem, imate kakvu ideju - web shop koji šalje u Hrvatsku ili nešto i da ne košta kao felge? Ljut sam za popizdit, bolje da ga nisam našao jer bih vjerojatno dobio 2 godine zatvora...
  5. zaczg

    Lybra SW - prag truli

    Hvala vam na pomoći, da računica je jasna. Trpaj dok se trpa. Ovako je stanje, nismo rasturili prag, no čini se da je na tom mjestu već bio krpan i upravo je tu počeo cvijetat. Sad na proljeće ćemo to ići rasutrit i vidjet što nas čeka dolje.
  6. zaczg

    Lybra SW - prag truli

    Karavan je lijep, ali limuzina je wow. Predivna je! Kao da je 2001.godina a ne 2017.-ta. Anyway, ujutro idem kod mehe.
  7. zaczg

    Lybra SW - prag truli

    Ne vidim dobro, ali dovoljno da ti kažem da je predivna.
  8. zaczg

    Lybra SW - prag truli

    Hvala ti na savjetu, tako nešto ću i ja napravit. Također naišao sam na vosak -http://www.motipdupli.com/hr/INT/proizvodi/presto/zastita-podvozja/ipg-1172.html to mislim probati i na Mazdi. Mazde MX-5 su isto dosta podložne koroziji. Mislim da bih onda moga taj vosak ubacit unutra i zaštitit podnicu. Sve u svemu, dali ste mi nadu. Idem već sutra kod mehaničara, pa ćemo pogledati što se dogodilo na pragu. Moguće da je netko dizao auto prije mene na pragu, i oštetio tako prag. A i još jedna stvar, ovo što kod nas rade po zimi (pričam za Hrvatsku), tu sol koju stavljaju na ceste, to doslovno jede auto....
  9. zaczg

    Lybra SW - prag truli

    Ovako ljudi, hvala vam na pomoći, žena će me ubiti s ovim autom koliko ulažemo. Istina, ima sve što mi treba, ne patim na nove aute, obavlja svoj posao. No već sam lud kad se nešto tako dogodi. Čisto da znate što sam sve napravio za ovaj auto od kad ga imam, već 4 godine. Kupljena je od prvog vlasnika iz Italije, sa 152.000 km, danas ima 203.000 km. - prelakirao krov (pucao je lak) - 4 nove zimske gume i felge - Prednji ovjes : izmjena zadnjih selena na prednjim vilicama - desna spona - desna upornica balans stange - desna upornica zadnje balans stange - gornji desni nosac motora - optika vozila - lijeva i desna poluosovina - Standardno veliki servis (remenja i sve ostalo) - Bojanje onih plastika unutra u crnu boju (bež boja - ljepljivo) - Akumulator 80Ah - prednje disk pločice - zadnje disk pločice i diskovi E sad idu kvarovi (osim poluosovina): - Turbina reparirana - stara crkla - Svi senzori - overboost, senzor broja okretaja, senzor protoka zraka - donji cilindar kvačila - lijevi i desni krajnici - kuplung A/C kompresora - vakum crijevo na turbini Eto, jedino što nisam su amortizeri i kvačilo, i onda manje/više imaš novi auto. I sad ovaj lim. 2Abarth: hvala ti puno na objašnjenju, ići ću na proljeće na procjenu pa ćemo vidjeti, no nemam namjeru kupovati novi prag od 300 EUR kad se cijeli auto nađe za 1.000 EUR E da, i možda neki ne znaju, no imam istu starost i Mazdu MX-5, nema problema. - optika vozila
  10. zaczg

    Lybra SW - prag truli

    Ok, ići će u smeće onda ako je tako.. al me ta cijela priča oko Lancije koštala i živaca i novaca.. ako tako bude, onda sumnjam da ćemo se više viđati na forumu. Moja talijanska romansa onda završava tragično.
  11. Pozdrav svima, nisam vjerovao da će Lybra trulit, no eto, nemilosrdna zima je napravila to da ću trebati desni prag potpuno zamijeniti, nisam još išao na procjenu kod limara, no čim počne ići na van, znam da je gotovo. Što točno truli sam označio na ovoj fotografiji. E sad, novi prag košta 300 EUR, što ne dam, jer cijeli auto ne vrijedi 1000 EUR, pa me zanima ima li kakvih jeftinijih varijanti? Da koristim prednost Hrvatske što je u EU, imate li kakvih talijanskih web shopova? Kakvo je stanje u Srbiji? Hvala vam!
  12. Nemam ti pojma, i meni se to događa.. ako netko zna...
  13. Pozdrav svima, hvala na pomoći, rješio sam, bio je onaj cilindar dolje, puštao ulje, stavio novi, i radi bez problema!
  14. Možda i više loših iskustava, btw nedavno sam postao dio UK Jaguar foruma, a tamo tek problema...
  15. Pozdrav svima, radi se o Lancia Lybra 2.4 jtd , žena vozi auto i primjetila je (što sam i ja utvrdio) da papučica kvačila zapinje, odnosno kada krećem i prebacujem iz 1. brzine u 2. brzinu, kao da papučica malo zapne - ostane dolje i vrati se gore. Lancia ima 198.000 km (sumnjam orginalnih), i vjerojatno orginalnu lamelu koja ne proklizava, niti ne trese, radi sasvim dobro, otpušta dosta nisko a relativno je tvrda, nije jako mekana papučica, no nije ni jako tvrda. Da sumnjam na cilindre kvačila? Gdje se nalaze? Hvala!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...