Jump to content
FAS Goran

cime_89

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

About cime_89

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 04/30/1989

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto 1.2 16v
  1. Zaboravio sam da dodam, ukljucivanje ventilatora je bilo vezano za presostat, ali nije sam presostat u kvaru vec je bio problem u konektoru na kablu koji se kaci na presostat. Izgleda da je prodrla voda pa je korodirao. Uglavnom problem se sveo na konektor na presostatu.
  2. Fora je sto ja nisam nesto iskusan oko elektrike a bio sam kod nekog drugara mehanicara koji je zvao svog drugara elektricara i ovaj mu rekao zameni ta dva(termodavac i veliki relej), jedno od njih je. Al sad vidim da to tako ne ide U svakom slucaju hvala na odgovoru.
  3. Dijagnostikovan problem. Kad skinem taj veliki relej ventilator onda radi samo u prvoj brzini, kad ga vratim onda poveca brzinu. Zamenio sam i njega al dzaba. izgleda da je taj veliki samo za drugu brzinu. Uglavnom isao sam do autoelektricara Mice u Dimitrija Tucovica, odmah su provalili da je ustvari presostat klime otisao. Kako ga je diskonektovao tako se sve normalizovalo.Tacno se ovo desava otkad je burazer prekjuce prvi put upalio klimu ove godine. Srecom presostat mi je pod garancijom pa cu da ga zamenim. Samo je fora sto sam dzabe pukao 2.500 din za termodavac i taj veliki relej. Tako da ubuduce oko elektrike necu napamet nista da radim vec pravac elektricar.
  4. I meni je od juce poceo da radi ventilator neprestano kad upalim auto, odnosno cim je kontakt ukljucen. Zamenio sam termodavac i relej za ventilator medjutim i dalje isto a nikakvu gresku ne prikazuje. Izgleda da mora da se vozi kod pravog elektricara.
  5. Hvala na savetu, nisam neko vreme bio pri netu pa sam tek sad video ovo za sajlu. Probacu kad budem isao za selo. Evo malo i enterijera, sunce je malo smetalo ali vidi se
  6. To mu je neki genije nalepio znak Polski fiat 1300 Uvezen je iz Nemacke, na vozackoj pisalo ime vlasnika Dr Schultz., nisam siguran da je on to lepio. Ne znam da li cu ostetiti farbu ako skinem to. Nisam slikao enterijer, auto mi je trenutno kod burazera, kad budem u prilici slikacu pa cu okaciti. Kontrolna tabla je cela crna. Ima Blaupunkt CD plejer koji malo brljavi, cas ucitava cas ne ucitava CD-ove. Ali u rezimu radia sljaka super.
  7. Aha, hvala. Jbg, nisam znao da ima uputstvo na forumu. Realtivno sam nov u ovome.
  8. Predstavljam vam mog Punta, uzeo sam ga pre mesec dana, nisam stigao ranije da ga slikam. Evo par slika, tj linkova, izbacuje mi "You are not allowed to use that image extension on this community." Tako da nisam mogao direktno slike da postavim vec samo linkove. http://postimg.org/image/oljftlf4x/ http://postimg.org/image/3yuq89vq9/ http://postimg.org/image/vapz9m0gx/ http://postimg.org/image/5uhijfkkh/ http://postimg.org/image/l1sg6o631/ http://postimg.org/image/se2y9bun5/
  9. Meni se ukljucila lampica check engine jedno 10-ak dana posto sam ugradio plin, ali nisam primetio nikakve promene u radu motora. Isao juce kod majstora i obrisao mi gresku, kaze da je lambda sonda dobra, mora da je zbog lose plina naisla losa smesa i upalila se ta lampica.
  10. Naravno da moze da se oseti. TNG za široku potrošnju se odoriše, tj. dodaju mu se materije prepoznatljivog mirisa (npr. etil-merkaptan, organsko jedinjenje koje sadrži sumpor), tako da se veoma male koncentracije gasa u vazduhu mogu namirisati Inace zvao majstor, rece da je boca u pitanju, fabricka greska. Sutra bi trebao da mi zameni to i sredi sve. Nadam se da je problem resen.
  11. I ovaj majstor je njusio sve, nije nista osetio A u kabini se oseti, samo nekako se brzo covek navikne na taj miris. Kad otvorim vrata i sednem u auto osetim miris plina i ne pordje par sekundi osecaj mirisa plina nestane, valjda se nos brzo navikne. Sutra ujutru idem do njega pa neka gleda. Javljam sta je bilo kad sve sredim.
  12. Kapiram ja da dolazi do curenja na multiventilu. Ali sipan je pun rezervoar pre 3 dana. Probavao sam da otvorim sva vrata, da izvetrim auto. Posle toga se ne oseca. Odem provozam se po kraju, ugasim auto i udjem posle recimo pola sata i kad otvorim vrata odmah se primeti miris plina. Oko auta se ne oseti. Sve kontam da je neko crevo u motornom prostoru.
  13. Prvo je njega gledao, kaze da se ne prrimecuje nista, prvo sam mislio da je mozda vod od sigurnosnog ventila ostavio u kabini, da ga nije sproveo do spoljasnjosti, posto sam cuo na predavanju(studiram motorna vozila na masincu) da se desavalo da se ljudi zeznu i da ostave vod u kabini. Malo je verovatno al' reko da proverim za svaki slucaj. Negde sam procitao da je nekom ugradjeno fabricki osteceno crevo pa je tu pustao. Posto su ventili i svi spojevi provereni verovatno mu preostaje da proveri sve vodove, sto moze da potraje.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...