Jump to content
FAS Goran

TinkyWinky

Members
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    TinkyWinky reacted to skydiver021 in Fiat 500L / Fiat 500X - Uconnect multifunkcionalni uređaj, iskustva i problematika   
    Pre svega, prvo da napomenem da sve radite na sopstvenu odgovornost i sopstveni rizik i da uvek nešto može krenuti kako ne treba. Ako mislite da ne možete ovo sami da uradite tražite ovu uslugu u ovlašćenom servisu.
     
    Možda nekom pomogne, evo mog iskustva i procedure sa nadogradnjom softvera multimedije.
    Auto je iz maja 2014. godine sa prvim paketom opreme, multimedija je radila ok (nije se blokirala, zvuk je bio ok, mogao sam da se kačim preko BT, slušam muziku sa USB-a, CD nisam koristio nijednom) osim što mi je smetalo kada se pritisne dugme osvetlenja i kada se ekran zacrni ostane bela poruka da stoji što je sa prvim ažuriranjem rešeno).
     
    Prvo ažuriranje uradio sam pre više od godinu ili dve dana (ne znam koja je fabrička verzija sofvera bila pre prvog ažuriranja) i doneo je blago izmenjeni dizajn aplikacije (verzija VP2_CO_13.00.57.05) a danas sam uradio i ažuriranje na VP2_CO_13.00.74.00. Instalacija piše da traje 30 minuta a trajala je ipak nešto kraće.
    Prilično je jednostavna, i urađena je na sledeći način: skinuo sam zip fajl sa ovog foruma:
    https://forum.clubalfa.it/threads/uconnect-5-aggiornamento-software-firmware.113860/post-1875472 
     
    Formatirao sam flash 16GB USB 2.0 na FAT32 i raspakovao sadržaj kompletne zip arhive na njega. Zip fajl ne treba kopirati na USB flash. USB flash sam umetnuo u USB port, dao kontakt ključem (nisam palio motor) i uključio multimediju. Multimedija je automatski detektovala postojeću verziju kao i verziju novog sofvera sa flesh-a i pitala me da potvrdim ažuriranje. Nakon potvrde proces je krenuo i ostaje vam samo da sačekate završetak ažuriranja.
     
    Nakon završetka ažuriranja multimedija vas obaveštava da izvadite flash iz USB porta i da će se resetovati. Nakon vađenje USB flash-a multimedija se resetovala sama, ja sam je tada isključio na on/off dugme i ponovo uključio, podigla se uspreešno. Nisam primetio razliku između ove dve verzije softvera 13.00.57.05 i 13.00.74.0. Srećno u nadogradnji :)
     
     
  2. Like
    TinkyWinky reacted to Bimba in Bimbin Fiat 500L Nacionale   
    Drage moje, dragi moji
     
    Da se odjavim sa foruma jer je 500L prodat još prošle godine u julu. U neko optimalno vreme jer ga nisam dao u bescenje, a opet ta dobijena cifra mi je bila dobar procenat učešća za sledeći novi auto.
     
    500 L je u odličnom stanju, korektan potrošač (prosečno 6l/100km od kako je kupljen - to je tako bilo a ko ne veruje i ne mora), porodični auto sa poznatim performansama 1.4 atmosferca, dovoljno prostran i pouzdan da se porodično krene bilo gde, bilo kada.
     
    Za 8 godina koliko je vožen i pređenih 185k, bivalo je sitnica koje mi ne kvare opšti utisak. Uglavno m je sve rešeno u garanciji ili onoj produženoj (2 godine) pa nije ni vredno pomena. Kako su se garancije sabrale na 4 godine, preostale 4 godine, auto je vožen bez kvarova vrednih pažnje - menjani diskovi i pločice, sajla ručne, prednji silen blokovi... Sve u svemu ništa.
     
    Na žalost glavni razlog prodaje je drastičan pad tržišne vrednosti (u poređenju sa lošijim i starijim autima drugog brenda)  i najvažnije, što je i presudilo, enormna potrošnja ulja - oko 2l/5000km. Sipao sam MOTUL X-CLEAN 5W40 C3 8100, dok je originalnu Sleniju trošio i 3l/5000km. Hvala Bogu, ljudi koji su Fićka kupili od mene su veoma ozbiljni u održavanju pa su samo kvalitetno nastavili i za sada nemaju problema (osim ulja gde se potrošnja nije povećala sa Motul-om). Naravno da sam im ovu činjenicu nagovestio pre prodaje, i dan danas smo u kontaktu (na opštu sreću ne zbog eventualnih problema sa Fićkom).
     
    Zahvaljujem se svim komentarima na forumu koji su doprineli boljoj obaveštenosti svih nas o ovom autu koji mi je i dan danas ostao drag. Osim pojedinaca, sa mnogima se nisam sreo, ali to ne umanjuje moje zadovoljstvo jer forum i dan danas posetim - onako kao gost.
     
    Svako dobro Fiat-isti, vidimo se opet!
     
    Molim moderatora da Lock-uje temu.
     
     
  3. Hvala
    TinkyWinky reacted to ISV_01 in Zamena svetla registarske tablice   
    Na Youtube ima par videa gde se vidi da je obicna T10 ubodna u tablici. Jedino ako su nesto u restyle menjali ali i uputstvo zeznuli. 
     
    Nista cudno, imam uputstvo za toster gde pritisnes dugme za spustanje a u uputstvu sluzi za izbacivanje... Nidje veze a uz to ti tostira hleb umesto da ga izbaci  Taman da ih tuzim za hlebni dusevni bol... 
     
  4. Hvala
    TinkyWinky reacted to Ivan in Zamena svetla registarske tablice   
    Vidi li se kroz providnu plastiku koja je sijalica u pitanju?
    Ovako kako je postavljeno na slikama iznad, obicno izgleda nosac ubodne T10 sijalice od 5W. Pri cemu se nosac odvrce suprotno od kazaljke na satu i sijalica iscupa iz nosaca.
    A u upustvu koje je iznad (i jeste za 500L) vidi se da je sijalica totalno drugog tipa, tj. Festoon tubularna (obicno od 39 mm).
    Isto to stoji i u specifikaciji sijalicnih mesta:
     

     
    A u ePer (kome mnogo vise verujem), stoji SN naveden iznad, gde lici da je to ipak T10:
     
     
     
    Ne bi me zacudilo da su brljivi Zabari zeznuli uputstvo i da je u pitanju T10 ubodna sijalica, a ne Festoon.
     
  5. Hvala
    TinkyWinky reacted to ISV_01 in Zamena svetla registarske tablice   
    @TinkyWinky 
     

     
    Ako imaš ovaj beli deo (dole desno), odvrni je, to je ležište sa sijalicom. 
  6. Like
    TinkyWinky got a reaction from Ivan in Zamena svetla registarske tablice   
    Odvrtanje belog dela odradilo posao, niđe veze sa uputstvom 
     


Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...