Jump to content
FAS Goran

boki45

Members
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

About boki45

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 02/06/1989

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    N. Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Bravo 1.6 16V GT
  1. Hvala Yugisa,i meni je bilo cudno sto se podigao kad opruge diktiraju visinu,al rekoh sta znam Malo pre sam bio u garazi i sad kad gledam cini mi se da se malo vratio starom za razliku od trenutka kad sam ga pokupio iz servisa juce,ali je ipak i dalje malo visi.Slikacu pa cu da uporedim sa starim stanjem
  2. Upravo se i vodim tom logikom.Mislim,ja sam i znao da cu posle kupovine auta puci jos bar pola auta,koliko me je i izaslo za sad zajedno sa ugradnjom plina i nekim sitnicama,ali sad znam da imam ispravan auto (da ga ne ureknem ). A usput mi se i zelja ostvarila da mi auto trosi samo duplo od skutera koji mi je glavno prevozno sredstvo u ovim toplim danima.Naime,bas mi je juce nestalo plina koji sam sipao posle ugradnje i racunicom dodjem na 10l na 100km sto mu dodje 830din,po sadasnjim cenama posle poskupljenja , naspram skutera koji trosi oko 400din.Prezadovoljan!
  3. Bas tako Axicu,ali tesim se onim,more traje 10-ak dana a ovo se nadam da ce potrajati par godina Izaslo me je okruglo 65000 u dinar,sa sve centriranjem trapa na kraju,stavljanjem antifriza sa destilovanom,promene manzetne na poluosovini i dijagnostikom koje nisam naveo Jeste mozda dosta para u trenutku,ali moj kez kad sam ga preuzeo iz servisa mislim da opravdava sve
  4. Amortizeri stavljani,utisak neuporediv.Podigao se napred jer su izgleda toliko bili losi stari da je dosta bio spusten sto mi se na neku ruku i svidjalo pa mi sad preostaje ugradnja nekih opruga za par cm-a nize.Stabilnost je na zavidnom nivou,iako ne divljam i ne ulazim ostro u krivine oseca se na volanu i tekako.Mozda jesu malo tvrdji od standardnih (ne uporedjujem sa mojima koji su bili losi jer je besmisleno) jer se malo osecaju neravnine na nasim lepim putevima,ali mi to malo,za dobijeno,uopste ne smeta.Preporuka svakako!
  5. Uradjeni mali i veliki servisi zajedno sa v. pumpom i NGK svecicama,kao i set kvacila.Totalno drugi auto,nema vise sustanja ispod haube (verovatno je bilo od nekog spanera) a i kvacilo sad ne osecam pod nogom koje sam pre stiskao kao nekad na bivsem Yugu kad zariba sajla. Zamenio sam i levu viljusku za koju se ispostavilo da je imala lufta u kugli zbog kog sam nekad,prilikom kretanja,imao osecaj kao da cu ostati bez tocka,osecao se hod tocka uz cudan zvuk.Promenjeni su amortizeri sa KYB Excel-G i napred i pozadi i utegnut je trap.Koliko su mi otisli prednji,svestan sam bio tek kada sam video koliko je magare postao sa novim amortizerima, ali jako stabilan utisak ostavljaju. Sada su na redu Mareini farovi,farbanje brkova u crno i montiranje nekog protocnog lonca sa skidanjem srednjeg.
  6. Naruceni KYB i stizu u toku dana,prednji i zadnji, i bice montirani danas-sutra pa javljam utiske. Inace je u pitanju Beo-car radnja i servis.Najmanje se ugradjuju na cenu pa im je najniza od svih koje sam zavao.Primera radi,prednji je kod njih 4400 ali +ugradnja 1000 pa dodjes na isto koliko i u Inbacu 5300+ besplatna ugradnja.Posto kod njih trenutno radim i veliki servis,set kvacila i jos svasta nesto dogovoricemo se oko cene ugradnje pa ce me izaci jeftinije u svakom slucaju.Ali ako sami ugradjujete onda se svakako isplati kod njih uzimati.
  7. Hvala Beli,pitah pa cekam odgovor. U medju vremenu sam bio u Beo-caru i prijatno su me iznenadili sa cenama. Otvorili su i auto centar u blizini u Tosinom pa dosta stvari menjaju gratis ako se kupi kod njih.Npr. za kompletan servis i set kvacila sa radom izadje 340e sto mislim da je sasvim korektno.
  8. Pozdrav Zanima me da li imate delove za veliki servis za Brava 1.6 16v 2001.god? Hvala u napred
  9. Prodje guzva oko ispitnih rokova pa sad mogu da se pozabavim Bravisom Za pocetak bi mu uradio veliki servis...Trenutno je na satu 115k km a prethodni servis je uradjen na nekih 80k.Medjutim posto je bio drugo vozilo bivsem vlasniku tu razliku je prosao za 5 god. tako da ispunjava vremenski interval za menjanje a i zbog sebe u svakom slucaju hocu da uradim to. E sad,zanima me da li neko zna dobro mesto za nabavljanje delova i dobrog majstora za zamenu istih,a da nije udaranje po usima? Gledao sam u AP Sportu i izadjem negde sa cifrom oko 150e bez vodene pumpe jer je nisu naveli kao obavezan deo za menjanje.
  10. Svaka cast na svim radovima,zaista lep primerak Bravise! Jedino mi je malo previse sto su toliko zatamljene stopaljke i bocni migavci,to bruka stoji na svetlijem autu kao sto je siva recimo,ali na ovoj ga previse zatvara,sto si i sam spomenuo da je monotono. Mislim da nije pravo resenje da skines farbu jer narandzasta tek ne ide,bolje je po meni da mu nabacis bele,taman bi se uklopili sa felgama. Pozdrav i samo tako nastavi u odrzavanju.
  11. Svaka cast na slikovitom objasnjenju! E sad mene zanima,gde u sve to spada fabricki amortizer,u gasne niskog pritiska?
  12. E jesam,pomenuto je pre par strana...fine su im cene ali sam se razmisljao koji su bolji,ti ili recimo KYB koji su cak i za nijansu jeftiniji,to sam se odmah zapitao kad sam video.E sad jedino ako se sa druge strane gleda udobnost,dal fabricka (ako se zaista dobije utisak kao prva ugradnja kada se stave) ili malo tvrdji KYB (iskustva onih koji su ih stavljali).Covek zaista nije pametan... Za opruge,da me ne shvatis pogresno,to sam naveo kao primer da neko ne pomisli da sam mislio na skracivanje jer sam za to veliki protivnik.Ali svakako sam za uzimanje nekih sportskih,predvidjenih za takve za'ebancije.
  13. I ja se slazem da je sramota,pogotovo jos ako uzimas sva 4 kod njih.Nego imam jos jednu nedoumicu,posto hocu u skorije vreme da malo spustim Bravisu nekih 3-4 cm-a ,principom sabijanja opruga ili uzimanjem novih opruga kao sto su Apex zute,pa me zanima da li ce KYB istrpeti to ili cu morati opet nove amortizere da uzimam,sto je suludo?
  14. Lav auto zamena prednjih 3320 a zadnjih 1660din,malo pre me zvala zena...a cene su im kao i u Inbacu,da se ne ponavljam. Ne znam samo da li te ponude picem za tu cenu ugradnje koliko te oderu
  15. Evo jos i dopuna: Kit komerc druga radnja (Dimitrija Tucovica) - kyb =5370 excel-G napred i pozadi =3190 Beoguma - monroe original =4700 napred i 2800 nazad - kyb =5400 excel-G i =3200 nazad Na ovu cifru se doda jos i ugradnja prednjih 1200 i zadnjih 1000din. Tako da ce verovatno odluka pasti na Inbaco jer razmisljam, i da uzmem jeftinije za soma dinara,monroe, opet ce me izaci isto sa ugradnjom na nekom drugom mestu ako ne i skuplje. Razmisljao sam da ih ugradim i sam i mislim da promena zadnjih nije nista posebno,dva srafa kako se ovde vec i pisalo,ali niko nije spominjao homemade zamenu prednjih kad se vadi opruga sa starih i stavlja na nove,a to vidim da bez posebnog alata nema nista od toga ili mozda gresim... Jedno pitanje samo,da li su excel-G gasni ili uljni? U Gazeli su mi rekli uljni a sad u Beogumi gasni. Pitanje je i za prednje i za zadnje ako ima mozda razlike kojim slucajem,i ako su gasni da li obicni ili sa visokim pritiskom koji spominje YUgisa. Pozz svima i hvala na odgovorima.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...