Jump to content
FAS Goran

kole

Members
 • Content Count

  2580
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kole

 1. Nisi napisao koji motor je u pitanju, a to je vrlo važno.
 2. 140-150ks je standardna ponuda mnogih renomiranih tuning kuća za taj motor.
 3. Revo tesno sarađuje sa Rimljanima http://www.allcarracing.com tj. imaju njihove mape, a ovi su svakako imali prilike da obrade i dosta egzotike. Garantuju sve što je napisano ako je auto ispravan. Inače nisu u ponudi samo remapi koji se nalaze na sajtu. Ja sam recimo dobio dve mape jednu jaču i jednu malo slabiju od navedne za moj auto. Sa obe sam zadovoljan
 4. Mali osvrt na moćne skupe automobile koji su predviđeni za cepanje guma. Za Ferrari Enco fabrika je predpostavila da će biti vožen skoro isključivo gas patos zato je preporučila servisni interval od 3000km. Razmislite o tome.
 5. Potrošio bi zanemarljivo malo novaca u odnosu na ove gore pomenute sume. Sećam se da je pre 15tak godina najskuplji auto aukcijski prodat bio Ferrari 357 Bergman. Ne sećam se cifre ali se sećam poređenja, za njega moglo da se kupi 4 vagona najskupljih američkih automobila.
 6. Iamo sam prilike da se vziim i da vozim ovaj automobil po snegom prekrivenoj Srbiji. 1.9 JTDm 150ks Utisci su outstanding. Iako je od standardne Alfe156 SW klirens višlji za čitavih 8cm ležanje je i dalje veoma dobro, a na snegom prekrivenim bespućima bili smo rame uz rame sa pravim nezgrapnim terencem Isuzu Trooperom.
 7. Ne trazi kod niti blinka na vozilu koje nije fabricki doslo sa nav.siguran znak da CAN nije povezan.
 8. Taj ko je ugrađivao navigaciju nije povezao CAN vezu, tj presekao je jedan kabel (crni) zato što nema kod. Sada tvoja navigacija ne konstatuje da se auto upalio, pa kao i radio kad upališ a motor ne radi traje samo 20min. Kada budeš povezao CAN očekuj da će odmah da traži master code. Sam možeš da apdejtuješ softver na 9.8 samo ako znaš kod.
 9. Evo ja sam nedevno menjao fabričko kvačilo na oko 180kkm, ne zato što je bilo neispravno već zato što sam poželeo novo, pošto sam dodao nešto Nm obrtnog momenta na fabriče. Nije punto al je FIAT.
 10. CR diesel neće upaliti dok pritisak na diznama ne dostigne neku minimalnu vrednost (recimo 350 bar), a za to je potrebno nekoliko okretaja u zavisnosti od snage akumulatora. Nakon gašenja pritisak CR padne na par bara, valja dostići tih 350, zato su priče da pali na pola ključa uglavnom lovačke. U rasponu temperatura od +50/-25C potrebno mi je bilo od 2-5 zaverglaja. Pokušao sam, samo jednom, da palim bez pred grejanja na -10, može, ali je paljeneje dosta detonantno uz gore pomenuti potres.
 11. kole

  F1 simulatori

  NIgel Mansel se oprobao A u stvarnosti car je vozio ovako: (nije čudo što su često morali da ga vade iz bolida zbog iznemoglosti)
 12. Tebi bi najviše odgovarao Stilo uproad. Povišen sa ojačanim podom i trapovima
 13. Fokusa 1.6 2007 benz vozim službeno a Stila privatno, (nešto malo sam vozio 1.8tdci). Svaki put kada sa 1.6 pređem u Stila mjeta kao da mi duva vetar u leđa, ali ova dva motora nisu za poređenje. Karavan Fokus je lepši od Stila (što se ne može reći i za hečbeka), vešanje mekše i trajnije. Sedišta kod fokusa mala kratka i neudobna (za 4 godine nisam našao poziciju koja mi odgovara). 1.6 pouzdan, ali prilično žedan, a skromnih performansi.
 14. Ferrari ovo jeste primetio u toku trke i signalizirao. Komentatori - nindža ratnici to nisu primetili. Objašnjenje je bilo malo naivno, da su svetla označavala klizavu stazu a ne zabranu preticanja. P.S. Ovako se ne oduzima titula.
 15. Ako se dobro sećam GP mjet sport je prošao taj test sa 105km/h
 16. Još je gore ako neko sad počne da se prijavljuje u fazonu e idem 100%, a kad dođe vreme zaboravi šta je napisao
 17. kole

  VN Brazila

  Vettel je postao šampion za ovu godinu, završivši na 7. mestu. Treći put za redom. Ovo je pošlo za rukom još samo dvojici ( Fangio, Shumaher ). Iako su okolnosti tokom trke bile takve da je i Alonso imao šansu, ali jednostavno nije bio dovoljno brz. Uspeo je da skine 10 bodova razlike, potrebno je bilo 13.
 18. Potrošnja na 3100 km jednog remapiranog mjeta. Prosečna brzina je dostavelika zato što je bilo preko 1000 km autoputa.
 19. Crni dim je zaštitni znak raleta/aleta. Na zadnjem staklju nekih automobila koje oni odrade može da se crta zbog nakupljene čađi. Ako želiš da dugo, dugo nemaš problema, posle remapa auto ne sme da dimi mnogo više (idealno bi bilo da ne dimi uopšte više). Računaj da sav taj dim mora da prođe kroz ventile, turbinu, katalizator (ako ga imaš), a tamo će se nataložiti naslaga čađi mnogo pre. Nije strašno ako auto dimi samo kratko pri hladnom startu.
 20. Gumetina je jedan od onih koji su pre 6 godina prodavali neku univerzalnu mapu sa neta (open sourece)- biiip. Ne kažem da je sad takavm, ali tada je prodavao je maglu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...