Jump to content
FAS Goran

Zoltan

Members
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

About Zoltan

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 03/15/1979

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Srbobran

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Brava LE 1.6 16V
  1. Pozdrav Da ne pocinjem novu temu, naime pre nekih dva meseca radjen je veliki servis na kolima. U pitanju je fiat brava 1.6 16v, '98 godiste, gubi rashladnu tecnost i prvo sam pomislio na vodenu pumpu posto je i to menjano ali pumpa je suva. Voda curi niz blok motora iza zupcastog kaisa pa kaplje na zemlju sa senzora radilice, nisam jos skinuo plastiku sto stiti zupcasti kais i tek u nedelju cu imati vremena za to. Odakle bi moglo to da curi rashladna tecnost? Nisam video celu vodenu pumpu ali donja strana i strana prema zupcastom kaisu je suva tako da to najverovatnije nije, a i ne bi mogla sa njega da dodje na prednji deo bloka. Samo se nadam da nije dihtung glave motora.
  2. Mozda se brava zakljucala pa je tesko otkljucati, probajte mrdati volan levo desno i kljucem pokusavati otkljucati ali i ako uspe treba videti sta je sa bravom.
  3. To se desava i kod mene da nekad ostane upaljena kod lampica posle startovanja motora, nekad uspem iz nekoliko pukusaja da dam kontakt da se ugasi ali uglavnom vozim sa upaljenom kod lampicom. To se desava sa plavim kljucem, crveni nisam jos probao jer vozim i ovako bez problema. Kod karticu nemam, prethodni vlasnik je negde zaturio ali ako naidje na karticu dobicu je. Inace radimo zajedno tako de se vidjamo cesto. Sad da li je kod mene iskljucen imobilizator ili ne to vec ne znam a nezna ni prethodni vlasnik.
  4. Pre nekih sat vremena sam stelovao kvacilo posto je radjen set kvacila nedavno i nije mi odgovaralo ovako. Po PS-u hod papucice kvacila kod auta u pitanju koji je i moj model je 170mm + - 10mm. Majstor koji mi je radio set kvacila je nastelovao 170mm ali meni nije odgovaralo i sad sam nastelovao na 165mm i razlika je velika na bolje. Izvadis akumulator, ispod njega ima malo prozorce kroz koju pruzis ruku a drugu pored tacne akumulatora, otpustis kontra maticu i mozes sa prstima nastelovati sajlu kako treba. Ps. Malo je tesno to prozorce, barem za moju saku.
  5. Film sam pogledao nekoliko puta a sto se Eleanora tice to je jedan od najlepsih automobila po meni. A i inace mi se svidja shelby mustang i ako sve bude kako treba ove godine ima da se provozam u mustangu iz 2010 godine, bice i slika naravno
  6. Ne poznajem ovu vrstu brave ali po nekoj logici ova brava je "zatvorena", obelezio sam plavom strelicom stranu koja treba da bude nize da bi bila otvorena. Probajte to stranu gurnuti dole dok ne skljocne i probajte tako.
  7. Zna ta kukica koja se rucno povlaci ostati u polozaju da se ne moze zatvoriti hauba dok se ne vrati. A moze biti i do mehanizma, do sajle nije sigurno.
  8. Jeste li probali da "ispustite" haubu sa visine 25-30cm a ne de spustite pa da gurate, inace vecina prozivodjaca napise i u uputstvu za kola da se ispusta hauba sa visine 25-30-cm radi zatvaranja mada mnogi spuste pa guraju.
  9. Nezgodna situacija, u kakvom je stanju unutrasnjost osovine? Moze li se zrtvovati neki veci imbus da se nabije unutra? Problem kod nekih alata je sto nisu potrebnih dimenzija pa ogule maticu ili u ovom slucaju inbus. Jedan od resenja bi bio pneumatski pistolj za odvijanje matice.
  10. Verujem da ste mislili na poklopac tj stitnik izduvne grane a ne usisne. U slucaju da pukne izduvna grana to ce se cuti kao i auspuh sto se cuje kad duva na pukotini. U slucaju da naprse usisna grana i to se cuje ali dosta manje i to se odrazi i na rad motora posto dobija fals vazduh i narusava stohiometrijska smesa.
  11. Ovo stvarno izgleda kao te africke seme, a sto se tice engleskog puno toga brka. Vise lici na google translate nego na nekog ko govori engleski jezik.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...