Jump to content
FAS Goran

Vladab

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

About Vladab

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd
  1. Pozdrav ljudi. Neki savet ili preporuku za akumulator za Fiat Stila 1.9 JTD 85kw 2003.god? Gledao sam Vartu Blue Dynamic i Exide Premium, ali su prilicno skupi. Hvala na pomoci!
  2. Pozdrav svima. Imao sam problema sa crevom od turbine do intercooler-a, kad god stisnem jaci gas cuje se sustanje i nece da vuce. Procitam i vidim da je crevo do intercooler-a, odem do majstora, on kaze da jeste i popravi tj stavi neko zamensko (ne za Stila) i kao to je to. Juce isprobam auto na autoputu i poce nesto da lupka, kao da se nesto otkacilo pa se otire o asfalt. Stanem na pumpu, pogledam ispod i vidim sledece : - zamenjen je donji deo creva i izgleda da je lose pricvrscen jer je na spoju creva i intercoolera prilicno ulja, dok je plastika koja razdvaja prednji levi tocak i intercooler kao pojedena tj kao da nije pricvrscena pa je guma ogulila tu plastiku. Bas sam se istripovao. Zanima me : 1) da li se u opste tu nalazi intercooler kod stila tj. kod prednjeg levog (vozacevog) tocka? 2) Da li je to normalno da bude ulja ili ne, posto ga ima poprilicno? Moze li da se ocisti intercooler, posto kada gledam sa prednje strane branika, kao da je poprskan uljem i zamazan? 3) Da li je crevo od turbine do intercoolera iz jednog ili 2-3 dela, posto na internetu nalazim da ima gornje, srednje i donje crevo, pa sam zbunjen? 4) Imate li savet, da li da menjam to skarabudzeno crevo, kako da ocistim intercooler i sta da radim sa tom zastitnom plastikom kod tocka? Hvala na pomoci i savetima! Vlada
  3. Vladab

    Gde mogu da kupim...?

    Pozdrav svima. Ubih se pokusavajuci da povezem Stila na dijagnostiku. Probao sam preko Bluetooh i USB konektora, sa USBom sam uspeo da nateram multi ecu scan da vidi konekciju ali nece da se nakaci na ECU. Citam posle da kineski konektori imaju problem i da treba da se modifikuju. Da li zna neko gde u Srbiji mogu da nadjem OBD to USB ili OBD to COM kablove?
  4. Pozdrav svima. Ne znam da li je neko pisao o ovome, ali verujem da dosta vas ima ovakvih problema. Naime, primetio sam da posle duze voznje (od sat - dva) osecam bol u ledjima i posebno kod levog ramena. Nikako ne uspevam da namestim sediste da mi bude udobno tokom voznje. Da li neki ima preporuku za pravilan polozaj tela tokom voznje? Drugi problem, posto volan u glavnom drzim levom rukom, nakon duze voznje, leva strana ledja i levo rame me otkidaju. Provalio sam da mi je sediste izgleda zrelo za promenu sundjera, za 190.000 ne znam da li je osvezeno sediste. Da li mislite da cu sredjivanjem sedista resiti probleme sa ledjima ili neko ima savet za neki dodatak za sediste ili tako nesto? Hvala unapred. Fiat Stilo
  5. Da li neko ima iskustva sa polovnim gumama koje je uzeo preko sajta www.polovnegume.com? Treba da uzmem 2 letnje, pa se razmisljam sta da uzmem.
  6. Prodajem tablet/laptop Asus Transformer Book T100 64GB. Kupljen u Gigatronu 29.12.2013 god, koriscen svega par dana, bez tragova koriscenja, ostecenja i ogrebotina. Garancija 2 godine, do 29.12.2015. Specifikacije se mogu videti na linku. Cena 40.000din. Kontakt na PM ili na 062/9651-364.
  7. Ja verujem da je to isti amortizer. Desavalo mi se da ufi filteri za stila budu jeftiniji u lav autu nego li kod uvoznika euro auto (a znam da kod njih uzimaju ako porucis). Jednostavno uvoznik daje dobar rabat prodavnici koja povlaci dosta delova. Ne bih to ni znao da nisam slucajno video koliki rabat daje euro auto jednom ford servisu. Veoma bi ste se iznenadili kolike su marze. Vukajlo, hvala na odgovoru Zanima me da li je neko imao iskustvo sa Goranom iz Batajnice, dobio sam preporuku za njega kao super majstora. Konkretno se bavi trapom, amortizerima.
  8. Upravo sam kontaktirao Gazelu, KitKomerc i LavAuto. Raspitivao sam se za prednje amortizere, KYB Excel G za Fiat Stila, 2003 god 1.9 JTD. Gazela - 6.350 KitKomerc - 6.130 LavAuto - 5.450 Na moje pitanje, gde su proizvedeni, dobio sam odgovor "u japanu" Zanimalo me da li je ili ne kopija. Mada, i da jeste, kao da bi mi rekli :\ Imate li iskustva, da li da uzmem ove u Lav Autu, kako su kod njih jeftiniji za 1000din od uvoznika? :\ Gde je najbolje da uzmem ove amortizere?
  9. Yugisa, hvala na detaljnom objasnjenju Sada mi je jasna podela, a pitanje je sta uzeti za Fiat Stila, citao sam da su ovi gasni novija tehnologija i da su se pokazali kao bolji.
  10. Pozdrav svima Juce mi majstor odradio mali servis, i rekoh mu da mi proveri auto skroz. Kaze pod hitno da menjam prednje amortizere. Ovo mi je prvi auto tako da tek ucim, i evo sad su na red dosli amortizeri. Citam malo na forumu, ljudi preporucuju KYB Excel G. Kakva su vasa iskustva i saveti za prednje amortizere za Fiat Stila 1.9JTD 85kw, 2003.god, presao 200.000km? Rekose mi da je JTD malo tezi motor, pa da uzmem bolje neke kvalitetnije amortizere. Da li ima neki topic ili link gde mogu procitati o amortizerima, vidim da ima neki uljani i gasni, ali i da su uljani malo gasni itd?
  11. Thanks na pomoci Da li mogu ja da ga povezem na komp i to zavrsim ili moram da teram kod majstora?
  12. Pozdrav svima, Imam problem sa daljinskim zakljucavanjem. Naime, probao sam sve i dalje ne radi. Centralna brava funkcionise na kljuc ali komande na daljincu ne rade. Pregledao osigurace, skidao klemu sa akumulatora, menjao bateriju na daljincu i nista. Kontam da daljinac radi zato sto svetli lampica kada pritisnem komandu. Ima li neko iskustva kako se resava ovo? Hvala unapred.
  13. Gde si se informisao? Za najveći broj popusta možemo da rešimo najavom (dok se čeka kartica). Na taj način možemo da završimo sa kompanijom Pneumaster. Najavimo te telefonom i gotovo. Nesho, pisao sam ti na PM
  14. Nesho, Hvala na informaciji, video sam ovo jos pre neki dan, ali nazalost nisam (jos uvek) clan FLCS. Informisao sam se, potrebna mi je clanska karta, a ne verujem da cu je dobiti skorije, dok bih gume uzeo u narednih 10-ak dana.
  15. Koji pritisak u gumama preporucuju Stilisti za zimsku sezonu?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...