Jump to content
FAS Goran

pankoz

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pankoz

  1. Misliš da isperem hladnjak spolja,odnapred gledano ispred haube,kroz branik? Послато са LG-D802
  2. Šta ja znam,oseća se malo nedostatak snage,ali nije toliko strašno.Uglavnom su sve to tako kratke relacije da skoro pa i nema potrebe za klimom. Послато са LG-D802
  3. Moraću nešto na proleće da probam da uradim oko te klime. Послато са LG-D802
  4. Da li tvoj ima klimu? Ovaj naš ima ali je neispravna otkako ga kupismo.Dopunio sam je pre nekoliko godina i tada je odlično radila.Međutim brzo je gas iscureo i ja se više nisam nikako bakćao oko toga.Nije da je neophodna,ali kad je već ugrađena valjalo bi da radi.
  5. Verovao ili ne,deca mnogo više vole da se voze u Seicentu nego u Astri.Seicento je njihov teren i tu im je apsolutno sve dozvoljeno.Ja mislim da jedino još žena u njemu nije postavila ručak pa da devojčice u njemu jedu.Sve drugo su već uradile na zadnjoj klupi
  6. Pretprošle godine kad smo letovali na Sitoniji,žena i deca su se baš oduševila kad smo na putu sreli Seicenta sa srpskim tablicama (ako se dobro sećam BG su bile) i momka i devojku kako se voze u njemu.
  7. Srećom pa nije ni kupljen za otvoren put,već za po "selu".
  8. Za malo više od sedam dana (25.01.2017.) će biti tačno 4 pune godine od kako je u moje dvorište ušao mali beli Seicento.Kupljen je za 1650 E,i tada na satu je imao 133257 km.Kupljen je kao drugi automobil u porodici i namenjen je za suprugu,tako da sam zbog toga i dodao ono ženomobil.Glavna namena mu je da olakša supruzi potrebe oko prevoza dece do škole,odaska u nabavku i švrćkanja po selu,obilaska njenih roditelja i sl .Da budem iskren i ja ga dosta često,zapravo uvek koristim za vožnju po lokalu.U međuvremenu sam uspeo nakon duge potražnje da mu nabavim i kuku koja je montirana na malu zver.Uglavnom prevozim neko gabaritnije smeće i biljni otpad iz bašte,grane od obrezivanja voća i sl.Može on lepo da povuče i 200-300 kg tereta da ni ne štucne. Do sada mu je dva puta menjana sajla od kvačila koja im je baš boljka.Nije to skup zahvat ali ume da napravi neugodnu situaciju kad pukne,pa je šlepanje neizbežno,mada je jednom prilikom majstor zamenio sajlu na licu mesta.Do prošle godine nisam ništa imao oko vanrednog održavanja osim redovnog malog servisa i registracije. 2016-te godine sam mu nabacio LED dnevna svetla i napravio priključak za struju za auto prikolicu.Takođe zamenjen mu je set kvačila,gumica vode i prednja leva viljuška.Zatim su mu zamenjena sva 4 zadnja silen bloka i oba amortizera od treći (zadnjih) vrata jer su jako škripala i teško se otvarala kad upekne sunce.Krajem godine mu je zamenjen dihtung ventil dekle i ležaj na zadnjem levom točku. 2017-te mu je zamenjen dihtung glave motora (kažu da je to boljka tih fire motora),sve 4 svećice,semering radilice i semering bregaste,zamenjen je termostat,odrađeno ravnanje glave i hidro test iste,pojačan antifriz (sa rukama majstora 120 E ). Akumulator mu služi već punih 40 meseci i ne pokazuje znakove posustajanja (Exide).Trenutno stanje na satu je 149200 km,što će reći da se u proseku prelazi sa ženomobilom oko 4000 km godišnje. Da napomenem da je to što sam opisao bilo sve od radova na autu osim redovnih servisa i zamene zupčastog kaiša odmah po kupovini auta. Potrošnja mu je oko 7,5 lit /100 km "krvavog" lokala sa relacijama od 1,5 -10 km maksimalno u jednom pravcu.Nije se baš pokazao kao štedljivko,sad su mu promenjene svećice pa ćemo videti koliko to može da utiče na potrošnju. Generalno,autić nije skup za održavanje,supruga je jako zadovoljna,a samim tim i ja .Pali na pola ključa i ako ne bude pravio neke veće probleme zadržaće se kod nas još 2-3 godine,a onda bi po svoj prilici mogla neka Pandica da ga zameni.
  9. Nigde ne mogu da nađem tipske gumene patosnice za Seicenta.Da li uopšte i postoje tipske patosnice ili se budže neke "standardne" .Našao sam tepih patosnice,ali one mi ne odgovaraju za zimski period.Ako neko može da mi pomogne oko nabavke bio bih vrlo zahvalan.
  10. http://www.ebay.com/itm/401045403928 Kupio ih preko eBaya Od kako su ta svetla montirana na Seicenta nikada do sada nas nije zaustavila policija i pravila problem.Doduše pred istek registracije kad sam otišao na tehnički pregled,ovi sa tehničkog su me pitali da li imam atest za ugradnju tih LED svetala (u tom momentu su imali neku inspekciju,pa su radili sve po PS-u).Otišao sam u drugu firmu na tehnički i tamo me niko nije ni pitao za atest,tako da dok ne budu pravili probleme ni ovi sa tehničkog ni policija ništa ja tu neću dirati. Inače,kada bi se ovi sa tehničkog slepo držali propisa i atesta,mnogo kola nikada ne bi ni prošlo pregled,posebno svi oni sa aftermarket ugradnjom kojekakvih xenona i drugih svetala.
  11. Ugradio sam još proletos LED dnevna svetla na gospođin auto kako bih rasteretio akumulator pri vožnji sa upaljenim svetalima.Naime,pošto se Seicento u 90% slučajeva koristi za ekstremno kratke relacije tipa 1-2 km,alternator ne bi punio dovoljno akumulator,pa sam ga ovom ugradnjom hteo malo rasteretiti.
  12. gde ima da se nabavi taj obrtomer,i ja bi ga pazario :-)
  13. još uvek je nisam nabavio,tako da je potraga za njom još uvek aktuelna...
  14. Izgleda da je vreme da se promeni akumulator u Seicentu.Ima malo mesta pod haubom namenjenog za akumulator pa bih molio za preporuku koji brend staviti,koje dimenzije uzeti i kolika amperaža je opimalna?Hvala...
  15. Kako da i ja dođem do nje?
  16. ...mislio sam na kuku što se uvrće u branik za šlepanje auta (zlu netrebalo).
  17. Kupujem kuku za šlepanje za Seicenta.Zna li neko da li odgovara od npr Punta?
  18. Veliki pozdrav svim članovima ovog foruma.Od pre par dana obradovali smo naše domaćinstvo i kupili Fiata Seicenta kao drugo vozilo kojim bi se prevashodno služila moja supruga za odvoženje i dovoženje dece iz vrtića i naravno zujanje po selu... .Dugo smo se dvoumili da li da pazarimo Seicenta ili Renault Twinga.Kao što vidite izbor je pao na Seicenta.Nadam se da nismo pogrešili...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...