Jump to content
FAS Goran

westorbit

Members
  • Content Count

    75
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by westorbit

  1. Registrovan godinu dana, u potpunosti ispravno vozilo sa letnjim gumama. Automobil je redovno i uredno održavan, kako mehanički tako i kozmetički. Nivo opreme dynamic. Prepis obavezan. Može zamena za održavan automobil od vlasnika, u odličnom stanju manjih gabarita (C ili B segment), sa mojom ili vašom doplatom, ne starijim od 10 godina. Cena 4200 Za sva konstruktivna pitanja i ponude sam na raspolaganju u svako doba. 063/517-830
  2. Da odgovorim sam sebi. Pumpa nema sito kako sam mislio, očišćena je u servisu, bila je zalutala neka trunčica koja je blokirala neku oprugu i ometala rad pumpe.
  3. Imam problem na mojoj Cromi multijet 1.9 120 ks. Kada dodajem naglo gas u voznji auto upali zutu lampicu i ugasi se. Nakon toga ga mogu normalno upaliti sa prijavljenom greskom (P0091, P0092, P0094) i lagano voziti, ukoliko bih opet naglo dodavao gas opet bi se ugasio i tako u nedogled. Pre mesec dana imao istih problema, zamenjen regulator pritiska iako nije bilo do njega (ustanovljeno tako sto se problem i dalje javljao iako je regulator bio zamenjen), zamenjena pumpa u rezervoaru, ociscen rezervoar, zamenjen filter goriva i nista nije dalo rezultata dok se nije komprimovanim vazduhom produvala pumpa visokog pritiska. Majstor je duvao sa obe strane (sa strane gde ulazi gorivo i gde izlazi). Sa strane gde ulazi gorivo vazduh je prolazio lagano, kada se duvalo sa izlaza vazduh je prolazio veoma otezano. Vazduh je izgurao tek malo prljavstine, ali problemi su bili nestali. Tako smo dosli do zakljucka da je pumpa bila zacepljena i ostajala bez goriva iako je pritisak svuda bio ok. Kada sam imao problem prosli put, majstor nije bio siguran da li ima sito za ciscenje i nije skidao pumpu, pa je pribegao samo produvavanju. Ovom prilikom tragam za informacijom da li postoji negde sito za skupljanje prljavstine u pumpi visokog pritiska na multijetu 1.9 120 ks i kako bi se to ocistilo?
  4. Kupljen k2. Javim impresije kada smuckam i stavim u zamrzivac jednu litru . Ako ostane tecan i ne napravi se zele znaci da radi, a sto se tice kvaliteta proizvoda...racunam da nemoze biti toliko smece da zagadi ovo djubre od euro dizela koje inace svako sipamo u svoj automobil.
  5. Drugar vozi multiplu, sipa gorivo na mol-u i uredno mu smrao dizel prosle zime kada mu je auto ostao napolju, takodje sam u komsiluku video to jutro slice probleme sa dizelima. Jeste bio ekstrem taj dan ali opet. Kako sam u medjuvremenu i sam postao vlasnik dizel vozila voleo bih da izbegnem takve situacije dodavanjem aditiva. Neznaci mi nista cena od 1000 dinara na 600 l ako to garantuje da necu imati takvih problema, a nije mi tesko ni sipati aditv prilikom svakog tocenja. Inace...u Srbiji sam .
  6. Interesuje me da li neko ima iskustva sa aditivom protiv smrzavanja euro dizela? U prilici sam da kupim K2 DFA 39, ali nigde nemogu naci vise podataka o sastavu osim onih naj osnovnijih sto pise na bocici. Evidentno je da je to aditiv protiv smrzavanja ali interesuje me da li moze da se sipa i u eurodizel koji cu trositi sa mojom Cromom 2007 multijet 120 ks, bez bojazni da na duge staze podje nesto podje zlu sa sistemom za ubrizgavanje, pumpom, dpf-om, eger ventilom i slicno ?
  7. Da, jeste.Sa zupcastim sve ok. U medjuvremenu sam ga ostavio elektricaru da pogleda. Resio za vrlo kratko vreme. Nije bio bas pricljiv kada sam ga pitao o cemu se radilo, ali definitivno je na instalaciji bio problem. Spominjao je i Ecu i neke kontakte da je lemio. Sve u svemu puntoza se i dalje vrti kao i ranije. Hvala svima koji su ucestcivali.
  8. Nisam bas siguran da sam razumeo pitanje. Ukoliko se odnosi na stanje automobila, mogu reci da osim par korozivnih flekica na haubi i rubovima auto je dobrom stanju, redovno odrzavan. Spomenuto ravnanje glave je radjeno zbog toga sto je probio dihtung na glavi, nije pregrevan...samo je prosvirao u jednim trenutku. Kada je to sve slozeno, vozen je oko 1000 i nakon toga je krenula ova igranka.
  9. Cackano je svasta Skidana je glava, bila na ravnanju pre dve nedelje.
  10. Proveravam sutra da li ina struje na bobinama.
  11. Radi pumpa za benzin. Kapiram da se P0170 javio zbog preteranog verglanja bez sagorevanja. Sto se tice varnice...bas kao sto sam rekao, uglavnom je nema, ali evidentno je da ponekada dobije nesto kad uspe na kratko da sastavi par taktova cak i kratak ne ravnoneran rad. Inercioni prekidac je...?
  12. A da li povisene vrednosti odpora na senzoru radilice mogu prouzrokovati gubitak varnice ?
  13. Zdravo svima. Imam problem sa puntom 1.2 8v. Nece da upali, vergla i tada pocne da blinka zuta lampica "chek engine", iz petog-sestog puta upali ali radi kao na tri klipa pa se ugasi. Uglavnom nema varnice. Dijagnostika kaze: U1601 CAN line error P0170 Da li je imao nekada neko slicne probleme ? U jednom trenutku sam pomislio da je senzor radilicr, izmerio odpor izmedju prva dva kontakta i dobio vrednost 1083 Oma. Da li se senzor sa ovim odporom moze tretirati kao ispravan jer mi po auto dati ispisuje da je normalan odpor 650 oma?
  14. Rasklapao tapacirung više puta dok nisam shvatio o čemu se radi. Brava je radila sve vreme, a u sajlama je bio problem. Bile su se izgleda istegle, prebacivao sam poziciju kačenje kraja sajle i fiksiranje bužira na razne pozicije dok nisam dobio dobitnu kombinaciju. Početna pozicija je bila kao na fotografiji označena crvenom bojom i nije radilo dok nisam premestio bužir i kačenje sajle u poziciju 2 označeno sa zelenom bojom na fotografiji. Ponoviću samo da sam prilikom svake promene pozicije dobio mogućnost zatvaranja i otvaranja vrata sa spoljašnje strane bezbroj puta zaredom sve do prvog zaključavanja centralnom bravom. Nakon toga kada sam odključao vrata više se nije moglo otvarati vrata sa spoljašnje strane osim u slučaju sa pozicijom 2 označenom zelenom bojom na fotografiji. Samo u ovom slučaju sam dobio da se vrata mogu redovno koristiti. Problem je rešen, vrata se koriste redovno oko 7 dana.
  15. Od juče sam i ja u klubu . Zadnja desna vrata se i kod mene ne mogu otvoriti sa spoljne strane. Otvorio sam ih bez problema sa unutrašnje strane, a nije mi dalo mira pa sam onako histeričan i besan okrenuo ključem "child lock" na vratima i zalupio vrata, misleći da će nešto da se desi . Istog trenutka sam skapirao šta sam uradio ... blokirao sam i unutračnju ručku za otvaranje vrata. Da, to se desilo ! Ohladio se jedan dan, pročitao celu ovu temu i ovu http://www.forum-auto.com/marques/fiat/sujet8086.htm pa se danas dao na posao. Uspešno sam skinuo tapacirung, bez i jedne slomljene žabice, skinuo lim, staklo, zadnje sedište da se lakše može prići jer sam sve morao raditi dok su vrata bila zatvorena. Zavukao šrafcier u bravu i gurnuo polugicu koju povlači sajla spoljašnje brave. Sobzirom da je mesto dosta ne pristupačno, koristio sam ogledalo kako bih video šta radim... potrajalo je, ali kao što rekoh uspeo sam. Vratio sam "child lock" u redovan položaj, odvrnuo bravu i kompletno je izvadio van vrata. Nisam siguran da li sam tokom vađenja uspeo slučajno da odkopčam sajlu za povlačenje poluge ili je sajla bila odkopčana od poluge od starta i to bio uzrok nemogućnost otvaranja vrata spoljnom ručkom... ne bih znao , ali kada sam izvadio bravu sajla nije bila zakopčana. Zakopčao sajlu, montirao bravu, kad ono radi redovno, spoljna, unutrašnja, sve po propisu. Mislim da sam jedno 50 puta zatvarao i otvarao , bez i jednog problema. Otvorio pivce i krenuo da sklapam. Taman kada sam završio pivce , završavao sam i stavljanje tapacirunga i svega ostalog šta sam raskupusao. Setih se na samom kraju kada sam već sklopio sve da nisam probao da zaključam vrata. Dabome, nakon zaključavanja i odključavanja, spoljnom ručkom više nije bilo moguće otvarati vrata Odlepio sam ! Svakako da mi sledi novo skidanje tapacirunga i svega ostalog ponovo, ali pitanje koje me muči je : Da li postoji mogućnost da brava na ovim vratima ostane zaključana i nakon odključavanja svih ostalih i da to prouzrokuje nemogućnost otvaranja vrata sa spoljne strane? Meni sve liči da je elektromagnet koji odključava ovu bravu oslabio (što je manje verovatno jer se čuje zvuk ) ili je mehanizam brave malo zaribao pa se teže odključava i zakljulava tj. ostaje u zaključanom položaju bez obzira na daljinsku komandu. Planiram skinuti bravu, rasklopiti je, i oprati u benzinu , a nakon toga podmazivanje, prilično sam siguran da će ovo dati rezultate , a ukoliko se pokaže kao delotvorno uradiću to i na ostalim vratima preventivno. Takođe verujem da bi se na ovaj način rešio pritisak na i ovako lošu plastiku ručki jer bi se sam mehanizam brave lakše pokretao. Javljam se sa novim informacijama ukoliko sasnam nešto novo.
  16. Konačno da uhvatim vremena da uslikam moju Cromu 1.9 multijet 120 ks, u dynamic opremi, 2008 godište. Kupljen uz pomoć informacija sa ovog foruma gde sam saznao dosta stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine. Na satu ima 165 000 KM, poseduje servisnu knjižicu ,kojoj ne verujem baš uzgred, ali prodavac se "kleo u majku" da je stvarna . Kako god, osim malo naduvane površine na prekidačima levo od volana i malo izlizanih tastera na podizačima prozora nisam našao veće tragove upotrebe. Kupljen sa placa iz Italije, vozilo je iz zamene staro za novo. Motor radi oštro i ima dobar zvuk takođe i dobro vuče. Registrovao, uradio veliki servis, a za 10-15 000 ću tačno znati šta sam kupio. Prvi utisci nakon prvih 800 km su baš dobri.
  17. Ja sam platio veliki koliko sam platio i ne zalim , samo da bude sve ok. Kum je kupio Sedicija tri dana pre mene sa istim motorom, radice isto sto i ja samo kod drugog majstora. Javicu se kada mu ispostave racun. Cenim da ce biti jeftiniji ceh za 3-5 000.
  18. Ocekivao sam takvu reakciju. Sve u svemu i nije, kada se to radi redovno kada treba i kada planiras. Stvari su malo drugacije kada to radis zajedno sa kupovinom auta, registracijom, a pri tom si navikao na odrzavanje Puntoze. :-)
  19. Svi filteri, set zupcenja sa vodenom pumpom (bosch) . Pk set komplet, ulje, antifriz, rad majstora.
  20. Kada sam kupio punta konstantno su mi lomili retrovizore na parkingu preko noci. Smirili su se kada sam stavio alarm. Obili ga nisu ni jednom ali je bilo pokusajeva, nakon toga sam blindirao brave i vise nije bilo problema. Zbog ranijih iskustava sada mi svasta pada na pamet.
  21. Znao sam za ovo, nisam neki englez pa sam mislio da potrazim na Srpskom. Hvala u svakom slucaju. Druga stvar sto me zanima je koliko je croma aktuelna za kradju? Da li je bilo zabelezenih slucajeva ovde na forumu ? Nikada nisam bio bez alarma na kolima, a croma mi je bez zastite. U planu je da ugradim alarm ili nesto drugo, kroz neko vreme jer sam se "potrosio" sada i nije preostalo za zastitu. :-(

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...