Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/16/23 in all areas

  1. 8 points
    Axic

    Funny photos

  2. 7 points
    Woodoo

    Funny photos

    Pandur Robert De Niro
  3. 7 points
    Ivan

    Funny photos

    Stavih i u temu o pneumaticima...
  4. 5 points
    Ja sam sad uzeo beli enterijer i nikad vise. Najgore nesto za odrzavanje, teze za održavanje i od sponzoruse
  5. 5 points
    Ivan

    Funny photos

  6. 4 points
    Grafit

    Funny photos

  7. 4 points
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  8. 4 points
    The Punisher

    Funny photos

  9. 4 points
    Ivan

    Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

    Neretko nas mentalitet... Jer komsija ipak treba da vidi da se vozi nesto gabaritno, a kada dodje na red da se kupi odgovarajuca dimenzija guma za takvo vozilo...
  10. 3 points
    shuxx

    Funny photos

  11. 3 points
    integralac

    Funny photos

  12. 3 points
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  13. 3 points
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  14. 3 points
    Evo utisaka posle pregleda vozila koje sam naravno uzeo jer je dobar auto. Unutra je top sacuvana i ima crno nebo, spolja ima stop lampu i zadnji brisac da se zamene,podizaci rade,nema gresaka na ekranu,ima servisnu knjizicu,nije lupana,motor perfektno radi,u voznji je perfektna i nema da šušne tj nema lufta na trapu ali ni najmanje.
  15. 3 points
    Axic

    Punto 1.2 16v HLX (nemac)

    Verovatno sam uz kolegu @Rile_bg jedini koji vozi Punta jednu dekadu. E pa juce je bio taj dan otkad je Punto kod nas 10 godina. Tehnicki ispravan, nista za zamerku ili vracanje sa istog, registrovan 21.000 din. sa svim troskovima. Tada 2013. kupljen sa 124k km, trenutno na satu 192. 000 i neki km preko tako da nepunih 70k km predjeno za ovih 10 godina. Vozice se se i dalje jer mojima za sad ne treba nista veće.
  16. 3 points
    Sutra mi stize Giulietta 2.0JTDM 2014 150 ks iz Francuske sa 180k km. Ko ne veruje mogu mu dati sasiju pa nek proverava.
  17. 2 points
    Ivan

    Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

    Strpi se malo, pa nije to @Axic ...
  18. 2 points
    Izgleda da sam ja jedan od retkih ljubitelja svetlih sedišta (i uopšte svetlog enterijera). [emoji846] Sent from my SM-G998B using Tapatalk
  19. 2 points
    Bice ok cena. Ispod 8000 a ako ce neko u sirovom stanju bez lickanja i pickanja onda jos fino bolja cena moze biti.
  20. 2 points
    Ozbiljna gomila ciganije
  21. 2 points
    @MiloshBguzmi jednom benzinca, dosta si vozio dizele @knezevic76onako oprema, fale sajtne, hrom retrovizori, grejači sedišta, ne mogu da vidim da li je bixenon ili ne. I što reče kolega gore, ne uklapaju se sedišta u ovakav enterijer. Ali lepo izgleda, tu nemam zamerke.
  22. 2 points
    DraganUS

    Cene goriva...

    1.23e u Hrvatskoj (tovarnik INA)
  23. 2 points
    neshtry

    Funny photos

  24. 2 points
    neshtry

    Funny photos

  25. 2 points
    neshtry

    Funny photos

  26. 2 points
    knezevic76

    Funny photos

    Sent from my 2203129G using Tapatalk
  27. 1 point
    PremieRacing

    Brick 244 restomod

    Iznenada... Bez ikakvog razmišljanja i planiranja. Bez ikakve ljubavi prema modelu i bez ideje da to posedujem. Video oglas 27. januara, otišao da pogledam auto 29. januara, kaparisao, i 02. februara ga preuzeo. Osnov za ovu budalaštinu mi je dugogodišnja želja da posedujem jedan pravi oldtimer. Naravno da su želje i snovi pucali visoko i bili neostvarivi, ali to je valjda i suština. Ko ne sanjari nikada ni na javi neće uraditi ovako nešto...nepromišljeno Snovi su bili Manta, X1/9, GT, Audi 100, SLC... Svašta nešto dostupno pre 20ak+ godina kad me je savršeno boleo K da se angažujem, a danas potpuno nedostižno bez oooozbiljnih finansija. ideja vodilja je takođe bila da kupim auto mog godišta koji mi se sviđa. Ovaj je za'ebo i mene. I to za dosta Da ne tupim više, daj da predstavim ciglu serije 200. Volvo 200 je nastao kao naslednik serije 100 (logično) a nasledile su ga serije 700 i 800 (manje logično). Prva oznaka 2 je dakle model, druga oznaka 4 ili 6 je broj cilindara pogonskog agregata, a poslednja 2, 4 ili 5 je broj vrata karoserije. 2 za kupe, 4 za limo i 5 za pravu ciglu tj. karavan. O modelu neću puno da prepisujem pošto je net pun info ali ću napomenuti da je upravo serija 200 napravila reputaciju kakvu Volvo ima poslednjih pola veka. Proizvodila se nepunih 20 godina u kontinuitetu i napravljeno je bezmalo 3 miliona kom. Moj primerak je 244 sa samog početka proizvodnje, dakle benzinski četvorocilindraš zapremine 2100ccm sa 4vr iz 1974god. Sledeće godine puni 50 i za rođendan u maju mora da bude besprekoran Motor je neuništiv i popularno nazvan 'red block' zato što je iz proizvodnje izlazio ofarban u jarko crveno. Iz gepeka se ne može u kabinu. To tih godina nije bilo moderno. Al' zato karavan, koji je i meni sada interesantniji, pozadi ima pravi bračni krevet kad se spuste sedišta. Možda i najpopularnija karoserijska izvedba, dok je kupe sa 2vr bio i ostao ekstravagantan. Ideja je da se ne bavim restauracijom zato što mi se čista fabrika ne sviđa iako je većini takav najvredniji, već da probam neki blagi restomod kako i piše u naslovu teme. Dakle da unapredim sve što želim i mislim da treba, pretežno oko izgleda enterijera i eksterijera. Motor je dobar, servis i dalja eksploatacija su dovoljne za početak. Za dalje, ko zna... Sad par fotki, onako hronološki:
  28. 1 point
    meni se hrom poklpci retrovizora i ne svidjaju nesto, ako bih mogao da biram onda one tamno sive a lepi su mi i sjaj crni na nekim kombinacijama boja auta a pragovi mi jesu bitan detalj ne samo kod alfe nego i mnogih kola
  29. 1 point
    The Punisher

    Kuda ide ovaj svet?

  30. 1 point
    Ivane, ja pričah o onoj crnoj što je Knežević postavio, nema sajtne, nema hrom poklopce retrovizore. Ali obe stvari su nebitne ako je auto dobar.
  31. 1 point
    Pa nece ovde niko ali hoce tamo neko , nisu to jake cene za njihovo trziste, itekako oni cene dobar auto sa malo km i takav auto se prodaje tamo....oni ne zive samo od preprodavaca i zemalja koje uvoze kola, imas garaze koje imaju samo automobile za njihovo trziste i klijentelu, tu su uglavnom jace cene a kola top, neretko ces na oglasima videti da pise da nisu za izvoz nebitno dal su stara 5 ili 15 godina. Konkretno sam pratio neka kola iz pomenute garaze bilo je tu nekih alfi i fiata koji su mi zapali za oko a imali jace cene ali i brzo skidani iz ponude.
  32. 1 point
    Lepo izgleda, ali na cemu li je ovaj narod u zadnje vreme ? 17 soma za Giuliettu koja jos malo ulazi u 9. godinu starosti, kakva god da je... Plus jos neka hiljadarka da je vozis kod nas. Pa one sto sam iznad kacio ispadose bagatela u poredjenju sa ovom, jos mladje par godina.
  33. 1 point
    Ivan

    Funny photos

    Ima i ova fora teranja do zice, kacio sam zimus. Upao mi u oko posto sam naravno morao da ga zaobilazim parkiranog na trotoaru:
  34. 1 point
    neshtry

    Funny photos

    Kinez kod mene vozi kajen u tom fazonu,ja već navikao
  35. 1 point
    Prodaces ti ovo Dule cas posla bez problema. Lepo deluje autic i ovako musav u zici. Meni je oprema skroz OK . Ima sajtne, bez toga nisam ni gledao Giuliette. Ima takodje i hrom retrovizore, je*es grejace na stofanim sedistima, a deluje mi da je obican far? Ovakva sedista sam vidjao bas na ovoj opremi, imaju ugraviran onaj veliki Alfin logo u naslonu koliko se secam. 6.5'' Uconnect, tempomat, digitalna klima... Sto kaze Dule, ako je mehanika OK, da se srede sitnice i deluje bas dobar autic. Kaseta gore na tabli im je standardna boljka, kao i oljustena plastika na kugli menjaca sa desne strane, zadnji branik bar na slikama deluje malo u drugoj nijansi, fali antena... Uz trunku ulaganja, ima da blista, jos u beloj boji. Apsolutno se slazem, posle par godina voznje turbo benzinca, vratio sam se opet na 2.0 cadjavca. Iako neosporno ima snage - meni je bar licno evidentno lepsa i zanimljivija voznja benzinca (mislim naravno u istom modelu), takodje bez trunke vibracija i brundanja u kabini, tecnija voznja, lep zvuk u obrtajima... A miris benzina umesto smrdljive nafte kada tocis na pumpi - priceless . Zao mi je jedino sto u modelu koji sam uzeo nije bilo bas izbora po tom pitanju (ili veseli THP ili provereni dizel).
  36. 1 point
    @TheWickerMan Hocuu brate, hocu QV ali su bezobrazni sa cenama maks, otislo je u djav'la sve.
  37. 1 point
    Da li je majstor nakon zamene motorića izvršio podešavanje klime, odnosno samoučenje aktuatora(motorića) klapni. Ako nije, problem može biti u tome da klima ne prepoznaje ispravno signale sa senzora aktuatora. Druga mogućnost za takvo ponašanje je da je majstor uradio samoučenje klime ali na hladnom ili nedovoljno zagrijanom motoru. Zatim postoji mogućnost i da senzori temperature u samoj klimi ne rade ispravno, mada sumnjam da su svi (ima ih 4) otkazali istovremeno. Pokušaj izvršiti reset klime, ako ne pomogne onda je najbolje otići na dijagnostiku da se vidi koje su greške dovele do takvog ponašanja.
  38. 1 point
    Zvezdo

    Cene goriva...

    Još uvek je 2.31 KM litar dizela u Bosni kod Bijeljine.
  39. 1 point
    Axic

    Funny photos

  40. 1 point
    PremieRacing

    Brick 244 restomod

    Opet Miga čereče, da Miga zaštite...:
  41. 1 point
    I opet zablude... Ta Recaro sedišta su u EU išla u pobrojane modele i još ponešto, a pitanje je u Japanu i Aziji ko ih je sve u šta stavljao. Možda je čak ovaj za belu Deltu kupio i nova iz Recaro-a pa montirao nosače za Lancia Deltu. Elem, odeš lepo na KP i PA i pretražiš komplet ponudu sedišta...ima svega i svačega po šarenim cenama. Kupiš šta ti odgovara i uz malo umešnosti montiraš kod sebe. Ako ćeš baš da detaljišeš, izmeriš pre svega dimenzije fabričkog sedišta u Delti (širina sedalnog dela je najbitniji parametar), izmeriš i razmak kačenja na podu pa onda po tome tražiš najpribližnije kačenje. Ja sam to radio XY puta i sada poslednji put za Volvoa sam našao sedišta koja se gađaju u tri rupe sa fabričkim kačenjem. Samo 4ta je morala da se prepravi. Sve radi besprekorno.
  42. 1 point
    Axic

    Funny photos

  43. 1 point
    Crni dim - previse goriva. Ako je samo kod hladnog motora najcesce mehanicki problem (cure dizne, prevelik pritisak), ali ako je i kod zagrejanog onda je najcesce elektricni problem (senzori, racunar...) Plavi dim - trosi ulje. Kod hladnog motora najcesce problem gumice ventila/turbo, kod zagrejanog karike, Beli dim - trosi rashladnu tecnost. Kod hladnog motora se to zanemariuje jer je najcesce samo kondenz od hladnog izduvnog sistema i toplih gasova. Kod zagrejanog je mehanicki problem da sagoreva rashladnu tecnost (problem sa usisinom, dihtunzima, pukla glava...) Ako ovo neki majstor ne moze da prepozna, istina nesto je teze kada auto ima katalizator i/ili DPF u izduvnom sistemu, onda bas i nije neki majstor.
  44. 1 point
    The Punisher

    Funny photos

  45. 1 point
    Sedla

    Alfa Romeo Brera

    MISSION COMPLETED!!! Dim na auspuh - 0 bodova Radi, ne čuje se.
  46. 1 point
    Preventivna kontrola zarad eventualnog ciscenja MAP senzora posle nekih 4god od blokiranja EGR ventila... Onaj sto je izmislio EGR off "Da bude ziv 100god i da mu kuca peva i da mu unicici idu po avlije i da igru..."[emoji1787] Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
  47. 1 point
    Djuk85

    Funny photos

    Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
  48. 1 point
    dach@

    Selenia ili Koje ulje sipati?

    Sad su castrol i mobil povoljniji nego selenia
  49. 1 point
    Ja uplacujem uvek pomoc na putu za letovanje, kad vec izdvajam kompletnu sumu za letovanje (koja je verujem kod vecine nas cetvorocifrena brojka u evrima) najmanji mi problem da platim i tih 50e za pomoc na putu i ne razmisljam. Sa druge strane mozes da je iskoristis za 2 letovanja tako sto ces sledece god ici ranije na letovanje dok ti traje paket pa ne placas opet kome znace tih 50e ustede na celu pricu. Ja npr. ove godine ako idem na letovanje icicu sigurno u ranijem terminu nego prosle pa ce mi vaziti pomoc koju sam uplatio prosle god. Takodje znam ljude koji ne uplacuju ni putno ni zdravstveno osiguranje ali svako radi kako misli da treba, znam i one koji imaju kola ali na letovanje uvek idu busom, kazu manje ih boli glava a i lakse im a verovatno i jeftinije, tako da svako za svoj gros.
  50. 1 point
    PremieRacing

    Brick 244 restomod

    Mislite da je previše, ili može da prođe
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+01:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...