Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/17/23 in all areas

  1. 13 points
    Axic

    Funny photos

  2. 12 points
    Da dopisem svoje iskustvo, posto stvar mnogostruko olaksava i znatno ubrzava kupoprodaju izmedju fizickih lica. Obveznik placanja poreza na prenos apsolutnih prava je, za razliku od ranije, sada kupac. Sto je po meni daleko pametnije i sprecava mogucnost "razvlacenja" procedure od strane istog. Posle overe kupoprodajnog ugovora kod notara, maltene odmah je moguce samostalno platiti porez (pisalo se vec, ali vrlo malo, kao i za promenu premijskog stepena). Potrebno je otici na sajt "eUprava": https://plati.euprava.gov.rs/#/ Popune se licni podaci (ime i prezime, JMBG i adresa) i iz liste pruzaoca usluge izabere "Poreska uprava". Odabere se trenutno jedina stavka "Porez na prenos apsolutnih prava" i odabere opstina. Na sledecoj strani popune se podaci iz saobracajne dozvole (registarski broj, serijski broj dozvole i broj registra). Sistem na osnovu toga generise iznos poreza koji treba da se plati. Moze se odmah nastaviti i platiti karticom (sto sam uradio, a ti podaci su vrlo brzo vidljivi u SUP), a moze se i generisati klasicna uplatnica koja ce se platiti negde na salteru. Odmah iza toga, na istom sajtu eUprave, platio sam i takse za promenu saobracajne dozvole (1670 din + 150din naknada). Samo se umesto "Poreska uprava" izabere "Ministarstvo unutrasnjih poslova", zatim stavka "Promena saobracajne dozvole" (ili sta vam vec treba). Takodje se moze odmah platiti karticom ili generisati uplatnica. Sa te dve potvrde o placanju, kupoprodajnim ugovorom, starom saobracajnom i svojom licnom kartom sam samo otisao u SUP i sve predao i zavrsio cas posla (naravno, vozi se na potvrdu par dana, do izdavanja nove saobracajne). Tako da je procedura kupoprodaje daleko laksa nego ranije i sve mozes zavrsiti sam, u jednom danu (overa ugovora, porez, nova saobracajna). Za svaku pohvalu, za razliku od starog sistema, gde se kao sto znamo cela procedura razvlacila nedeljama u Poreskoj (sa 3 odlaska i cekanjima na kalkulaciju iznosa koji treba platiti) kao i ostalim nebulozama.
  3. 10 points
    Woodoo

    Funny photos

  4. 8 points
    neshtry

    Funny photos

  5. 8 points
    neshtry

    Funny photos

    Ne odobravam ovo što je Rambo uradio,mislim da postupio kao najgora prostačina,ali….
  6. 8 points
    Woodoo

    Funny photos

    Da nisi pandur?
  7. 6 points
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  8. 6 points
    francuz69

    Funny photos

    Nije me mrzelo da proverim, ova vulva gore sto je postavio @shuxx kosta 750 Funti.
  9. 6 points
    neshtry

    Funny photos

  10. 4 points
    PremieRacing

    Brick 244 restomod

    Upravo dobio fotke, stvarno napreduje i prednja sedišta gotova:
  11. 4 points
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  12. 4 points
    Pre 21 sat napravljen nalog. Prvi i jedini post, 2 sata kasnije - pljuvanje majstora. Seems legit.
  13. 4 points
    Neka, posedovao bi ga bez problema. Jedan od najlepših malih automobila. Što kažu u recenzijama, neverovatno zabavan za vožnju, pravi mali sportski auto, počev od motora pa preko vešanja, osećaja na volanu, vožnje itd. Sent from my 2203129G using Tapatalk
  14. 3 points
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  15. 3 points
    Grafit

    Vicevi 120%

    Završio stari limun u bolnicu. Poseti ga sin, mladi limun. Posle posete sretne doktora i pita ga: Doktore, recite mi iskreno... ima li-mu-nade?
  16. 3 points
    MS PK

    Selenia ili Koje ulje sipati?

    U teoriji gresis jer takva voznja ( puno hladnih startova, gradska voznja i sl.) je smrt za Sus motore, hladni startovi veoma lose uticu na habanje motora kome u toj situaciji jedino to ulje pomaze, pravi se puno kondezacije u motoru koja degradira kvalitet ulja sto opet kvalitetnije ulje bolje podnosi, stvara se puno prljavstine - karbona - sluzi u motoru sto se opet manje stvara redovnom zamenom i koriscenjem kvalitetnijeg ulja, itd... U praksi, ako kupis auto sa dobrim motorom i ne planiras ga zadrzavati vise od par godina... apsolutno si u pravu. Vidis, evo sada kako su "majstori" poskupeli zbog situacije na frontu, recimo izvozas jedan set zupcenja duplo ( sto je kod nas lako ostvarivo jer su nam intervali zamene smesni) poslei da ti pukne kajs i pokrivi nesto,ti si barem na nuli Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
  17. 3 points
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  18. 3 points
    Axic

    Funny photos

  19. 3 points
    knezevic76

    Funny photos

    Samo Vagir , Bajo moj! Sent from my 2203129G using Tapatalk
  20. 3 points
    Bokesh

    Funny photos

    [emoji16] Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
  21. 2 points
    Woodoo

    Funny photos

  22. 2 points
    knezevic76

    Funny photos

    Sent from my 2203129G using Tapatalk
  23. 2 points
    shuxx

    Funny photos

  24. 2 points
  25. 2 points
    igor0511

    Ručni časovnici

    Ako vidis chronograph za manje od 3000e sigurno je kvarcni mehanizam
  26. 2 points
    PremieRacing

    Ručni časovnici

    Ovaj prvi trihender je jednostavan ali i legendaran dizajn. Tu nema greške, večito prelep sat. I kombinacije kaiševa i narukvica su endless. Drugi je skroz ok hronograf ali je crno kućište koje se vremenom neminovno uzjebe...čak i kod luksuznih brendova. Posle samo par godina će se videti tragovi nošenja. A uz to je i quartz. Za mene nema dileme (ako uopšte razmišljaš između ova dva)
  27. 2 points
    Lufti

    Funny photos

    Izgleda da sam bio u prethodnom zivotu posto su oba automobila plava, kao kada smo imali narodnu miliciju...[emoji1787] Secam se ko juce 2006. kada sam kupio gp-a da mi je drug rekao da ne voli plavu boju posto ga podseca na pandurska kola, i bas nesto u to vreme su se prebacili na belu boju... Sent from my SM-A805F using Tapatalk
  28. 2 points
    Misano Blue TCT vec poskupela, Ako se ne varam oko 16k je bila i kod Stojanova... Evo za zapisnik podmladjivanje, ili ipak greska u opisu? https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21128601/alfa-romeo-giulietta-16-mjt?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0 Do skoro je na oglasima bila na 199kkm a od juce 150kkm.
  29. 2 points
    Jeste, ovo je ex Alfanatic Giulietta. Prvi vlasnik ju je stvarno čuvao. Što se tiče šamaraljki, ni moja ih nije imala, bilo žao prvoj vlasnici, kad je konfigurirala nov auto od 26300 evra, da doda još 150e za šamaraljke ( i još malo za naslon za ruku ali kad je neko piiip ... ). Srećom pa je dovoljno kupiti volan koji ima šamaraljke i preko MultiEcuScana i ELMa sa adapterom 3 uključiti opciju u ECU i sve radi bez probelma. Mislio sam da će mi brzo dosaditi ali non stop ih koristim, posebno na down-shiftu.
  30. 2 points
    Hehe 60e za skidanje menjaca nekad bilo Na Miniju ce trebati zamena kvacila jer lupa pri kretanju i cim se malo jace doda gas. Ruke su 150e kod jeftinog majstora. Jeste da mora pola automobila da rastavi, ali nece vise niko to da radi za 50-70e. Racunao ti je verovatno 100e za mali servis, 150e kvacilo, 30-40e cilindar, druk 50ak i za ruke oko 150e za menjac i tu smo negde. Jeste skupo, ali sve cene su otisle dodjavola pa tako i majstori digli cene.
  31. 2 points
    Verovatno je hteo da napise "Q2". To je Alfin naziv za sper diferencijal, a na Giulietti ga samo simulira sa elektronikom, sto je donekle i napisao Istina, malo nespretno. Dakle, da pojasnim, auto nema fizicki sper diferencijal, ali se u D modu, ESP ponasa tako da ga simulira uz pomoc kocnica. Meni licno to cista glupost, al ajd... Poznajem prvog vlasnika, auto je bio cuvan u garazi sa tepihom, zimi vozen samo ako bas jako mora. Da je skup, skup je, al od polovnih, nema joj ravne ... @ISV_01 evo mu TCT : Giulietta nema bas samaraljke, nego moze opcionalno da ima one dugmice iza volana, a TCT je oznaka za automatski menjac, twin clutch transmission.
  32. 2 points
    shuxx

    Funny photos

  33. 2 points
    neshtry

    Funny photos

  34. 2 points
    Z101 Specijal 1300/73 ks
  35. 1 point
    Woodoo

    Funny photos

  36. 1 point
    Kod delova za starije automobile i oldtajmere,glavna stvar je su resursi ograničeni i da ih je sve manje,kada ti naiđe kupuješ,neki čak (čovek vozi tristaća) gomilaju sebi delove preventivno,da mogu da se vozi….tržište diktira cene
  37. 1 point
    PremieRacing

    Ručni časovnici

    Gde liče, šta liči, kako liči, ko liči Jedino što imaju zajedničko je okruglo kućište
  38. 1 point
    ivan73

    Funny photos

    ^^ Crne rupe rade od 07h10 pa nadanje
  39. 1 point
    Aaa...gde je njemu ovde TCT ? To su bese salterice / samaraljke ako se dobro secam? Detelina stiker obavezan.
  40. 1 point
    silenci

    Slike automobila bez posebnog razloga...

    e moja Alfa,gde si sad kad se takmičiš u F1 i vozaci su ti debil Botas i kinez Zou Au kakva zverina od auta
  41. 1 point
    OMP

    Lepi i zanimljivi primerci iz oglasa

    Pa ne moze da ide lose sa tom kilazom i konjazom, samo zavisi sta ko ocekuje, ako si vozio nesto jace onda te ovo nece zadovoljniti ali gledam ispod 7sec do 100tke to nije uopste losa cifra, nekad smo se lozili na automobile i odusevljavali kad idu ispod 10sec sad nam i 7 slabo Jesu danas svi ti noviji automobili nekako ustrojeni, ususkani, ne odaju taj osecaj kao nekad ali jbg takvi su.
  42. 1 point
    knezevic76

    Funny photos

    Koji je vaš kvocijent? Sent from my 2203129G using Tapatalk
  43. 1 point
    dekirs

    Opel 159

    Mislim da je tablet koristio.
  44. 1 point
    Woodoo

    Funny photos

  45. 1 point
    The Punisher

    Funny photos

  46. 1 point
    neshtry

    Funny photos

  47. 1 point
    Woodoo

    Vicevi 120%

    Ubila se Vestacka inteligencija, posle par meseci uspesnog rada i bezbroj tacnih odgovora, i ode kod Evolucije "na istinu" - Sta ces ti ovde? Kako si smela to da uradis? Ti treba da pomazes ljudima dole!! - Ma znam, ali shvatila sam da je sve uzalud, ima taj jedan narod, on mi je otvorio oci i pomogao da shvatim koliko je moje postojanje besmisleno!! Sve to, samo jednim pitanjem, koje uporno ponavljaju, proganja me kao nocna mora... - To su sigurno Srbi, nema ko drugi...Koje je to genijalno pitanje sto te natera da presudis svome postojanju? - Jebes li ti sta?
  48. 1 point
    @Srdjan90 evo dva puta spomenuto na ovoj strani... imaš i link, klik i zovi da zakažeš.
  49. 1 point
    Za clanove foruma Ciscenje laka 1 slojno poliranje Keramicki vosak 120e Ko zeli cistu keramiku placa samo proizvod ruke gratis za aplikaciju Takodje kozmetike krpe voskovi za vase ljubimce Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  50. 1 point
    najcesci uzrok crkavanja racunara su losi ili ne kvalitetni kablovi kao i ne odgovarajuce svecice.imao dosta takvih slucajeva ali po popravci ecu obavezno menjao i gore navedeno,kvar se nije ponavljao.i pozeljno je prekontrolisati bobine po zameni ecu jer se desava doduse retko da i ona probije pa zezne ecu
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...