Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/24/22 in all areas

  1. 7 points
    darkman14

    Funny photos

  2. 6 points
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  3. 5 points
    Axic

    Funny photos

  4. 5 points
    dach@

    Funny photos

  5. 3 points
    nemanja84bg

    Funny photos

    Ponadali se oni iza kamera
  6. 3 points
    dach@

    Funny photos

  7. 2 points
    Zdravo svima! Da Vam se predstavim, ja sam Saša iz Čačka. Volim italijanske automobile još od malena, već 40tak god. Jer sam rođen u novoj Fići iz 1971. Pa posle otac kupio '77. novog FIAT 125p. Pa onda ja kupio novog Juga 55 '90. Onda novog Punta Кlasik 1,2 '09. Pre mesec dana stigla i Giulietta 1,4 TB gpl 120ks 2017. Valjda se podrazumeva da sam tifoza-ferarista već 40 godina. Elem, već nekoliko godina i ulazi na forum i pratim različite diskusije, vrlo konstruktivne i otvorene od članova koji su tehnički vrlo potkovani, ai ovih koji su vrlo entuzijastični i dele nesebično savete iz ličnog iskustva. Svaka čast! Ne zamerite mi, koristio bih ovu prliku da pokažem moju ljubimicu. Đulijeticu sa fabričkim plinom. Verzija je od 120ks iz 2017. Ja sam hteo Кu V, ali žena je bila izričita da to bude do 5 god. starosti. Tako da za novac koji smo imali na raspolaganju uzimamo ovu. I pravo da Vam kažem bez stida, zaljubiška sam se u nju do ušiju, kad sam joj skinuo "kondure" od 16" i popeo je na "štiklice od" 18" coli. Planiram različite apgrejte: čipovanje, spojlere prednje, zadnje, zadnji difuzor sa duplim izduvom, pragove... Jedino mi smeta malo povišeni serijski klirens, tako bi voleo da komplet sa sportskim vešanjem spustim auto i stavim zadnji i prednji disk 330mm sa prelepim crvenim Vrembo čeljustima sa Alfinim logom, kao što ima moj sin na svojoj Đulieti 1,4MA Sport Pack 170ks... Veliki pozdrav!
  8. 2 points
    Dzimbo

    Fiat 500L Cross 1.6 MultiJet 120

    Bogme raste lista!
  9. 2 points
    Reacher Gilt

    Seat Leon 1.4 tsi 92kw 2010.

    Komša terao belog leona duži vremenski period. Bio nakrcan opremom, spušten do patosa, iš'o k'o raketa. Iako su u suštini ista stvar, hečbek c klase, Bravo i Leon su vizuelno totalno drugačiji. E, sad, neko voli Moravac il' Čačak, neko šeboj, a neko maslačak ...
  10. 2 points
    dellas

    BMW 330ci CS

    Malo detalja oko spera za ljubitelje
  11. 2 points
    Ivan

    Seat Leon 1.4 tsi 92kw 2010.

    Ijao, nemoj slucajno ovo da ti procita @Rasta , najveci fan dizajna Nuova Bravo na forumu, a i sire . Sad ce on da ti sroci neki poetski opis .
  12. 2 points
    dach@

    Nešin Tipo 1,4 sedan

    Nema tu šta da se ošteti boja kad se radi vakum, slobodno
  13. 2 points
    Da podelim iskustvo u vezi poreza na prenos apsolutnih prava. Iznos poreza se dobija na linku Obracun poreza Ono sto ne kazu a bitno je da uplatnica MORA glasiti na kupca. U slucaju da stavite na ime prodavca moracete traziti povracaj sredstava i kupac ce morati da plati na svoje ime. Meni je bilo logicno da stavim prodavca posto se saobracajna vodi na njega a na osnovu podataka iz saobracajne se generise iznos uplate i poziv na broj. Znam da je promenom zakona obaveznik poreza postao kupac ali posto se obracun vrsi prema podacima iz saobracajne nisam ni pomislio da ime moze da bude problem. Ali nisam jedini, najvece obavestenje u mup-u je sa podacima za povracaj novca.
  14. 2 points
    bane1321

    Solun

    Hvala na dopuni podataka, nisam želeo da smaram historijskim, što bi bruderi rekli povijesnim, podacima koje i ja nalazim na vikipediji... U izboru destinacija za oblazak i pravljenje rute koristim jako dobar sajt nikana.gr, u kombinaciji sa gugl mapama i srećnim lutanjem ispadne dobro... Aj da se vratimo malo unazad, kod crkve Device Marije, tu pređemo Egnatiju, krenemo stotinjak metara ka moru i naletimo na lepo uređen mali trg sa crkvom posvećenoj Svetoj Sofiji (Agija - Aja - Sofija): Jedna od najstarijih crkava, podignuta u 8. veku, od izuzetnog značaja za lokalni živalj (moguće zbog imenjakinje iz Carigrada) Na žalost nisam taj dan imao ni snage, ni vremena da je posetim, kažu da je unutra prelepa. Iznad parka u kojoj se nalazi statua Elefterosa (Slobe ) Venizelosa, nalaze se ostaci rimskog foruma iz 2. veka naše ere: U sledećoj ulici iznad nalazi se hram posvećen Svetom Dimitriju - zaštitniku Soluna. Ovaj hram je ogroman i prelep, a ispod se nalaze katakombe sa raznoraznim stvarčicama. Inače Solunjani ovog sveca slave 27. oktobra i treba izbegavati da se u tom periodu turistički putuje u Solun, jerbo ništa ne radi! Dok sam obilazio Solun, postale su mi jasne dve stvari: ovde nikad nećete biti bez Boga i kafe - na svakom ćošku su crkva i neka radnjica u kojoj možete poručiti kafu! Međutim, ako se pretera u piću, završi se kao ovaj mališan: Siga, Siga! @PremieRacing Bio sam ja i u Zaječaru, ludi mart 2003. godine, stažiranje, vanredno stanje i Regent Black pivo!
  15. 2 points
    OMP

    Seat Leon 1.4 tsi 92kw 2010.

    leon mi je svakako mnogo agresivnije i dizajnerski bolje odradjen od brava
  16. 2 points
    gorank82

    Seat Leon 1.4 tsi 92kw 2010.

    Maska je nažalost bila polomljena, konkretno samo znak, vozile su ga žene u Švajcarskoj, inače je ne bi ni menjao iskreno, sa znakom se mnogo teško nalazi jer nije ista pre facelifta i na facelift verziji, našao sam ovu zamensku bez znaka i ok se uklopila sa donjim delom branika, inače juče sam mu zamenio i srednji lonac na izduvnoj grani, to je to za sada generalno sam zadovoljan autom, opremom, stanjem, jedino što me nervira je dosta jeftina plastika u enterijeru, motor, menjač, kočnice, upravljivost, apsolutno nemam zamerki...
  17. 2 points
    Grafit

    Funny photos

  18. 2 points
    dellas

    BMW 330ci CS

    Sezona 2022 je zavrsena, sada polako ide zimski san i naravno sredjivanje stvari koje nisam stigao tokom leta. Neobavezno sam se pojavio na nekoliko skupova/race-ova i napunio policu Svakako je najdrazi ovaj poslednji pehar, jer ga je najteze osvojiti u Osijeku gde je velika i jaka konkurencija. Jako sam zadovoljan kako auto ide, a ima i jos solidno prostora za unapredjenja, tako da zima nece biti dosadna.
  19. 2 points
    Kad se radi na taj nacin, posle zavrsne vodene smirgle, p2000 recimo, ide obavezno lakiranje i na taj nacin dobijas far kao sto ti je fabrika dala - nikakve paste i keramike, sve je to kratkotrajno. Pre 5 godina sam na taj nacin sredjivao farove na Da Silva 156ici i dan danas su u top stanju. Drugar koji mi ih je lakirao, koristio je neki lak za metalik boje koliko se secam.
  20. 1 point
    Veca je fora obrtomer na 7000 obrtaja sa benzinca na dizelu
  21. 1 point
    Ivan

    Nešin Tipo 1,4 sedan

    Ma, meni bre prva asocijacija bila na valjke za merenje snage (a ne ovi za merenje kocione sile), kada si ovo pomenuo:
  22. 1 point
    shuxx

    Alfa Romeo Giulietta 1.4 TJet 120 GPL

    No koprendo Espanjol
  23. 1 point
    Strasni JA

    Alfa Romeo Giulietta 1.4 TJet 120 GPL

    Uh, baš ga objasni... Sve sam razumeo, samo onaj prvi deo: "billet" točak, srce VI38, ispolirano kućište VI37, a turbo VI36...? e tu se zaglavih... Šta si ti meni tu ispričao jbm li ga...? Uglavnom skontao sam da za to treba biti potkovan tehničkim znanjem, ali ja to nemam, pa zato ne razumem. Ali sve ok, jer ostatak si zaista sve objasnio da nemam nikakvih nejasnoća. Još jednom hvala na odgovoru Veliki pozdrav!
  24. 1 point
    Moj Jeep i doplata od 20,000,oo evra,puno da bi pazario ovog zelenka-puno.Ma ne fali ni Jeepu brate ništa,,ali u Tonaletu se baš lepo sedi na vozačevom mestu,sve je nekako podređeno vozaču,a naročito onaj tunel-srednji deo gde je menjać,baš je odličan,gepek mu je manji,ali je ono fora dizanje i spuštanje na dugme poklopca gepeka. A i za sad su ovi prodati svi,trebao bi ćekati do marta 2023 za sleeću turu. bar imam vremena za razmišljanje
  25. 1 point
    Odgovor je stigao 23.09.2022. a napisan je 19.09. koliko vidim: ===== Koliko sam razumeo, oni su svoje autentično tumačenje prosledili onome ko je zadužen za postavljanje znakova. E sad... što su im išta slali ako već smatraju da znakovi ne treba da stoje...
  26. 1 point
    Dzimbo

    Fiat 500L Cross 1.6 MultiJet 120

    Cao @indzinir, kod mene S&S radi normalno, kad zaboravim da ga ugasim, ugasi mi auto cim stanem. Je l si cistio DPF "prirodnim" putem? Moguce da se ne pali kada treba da se provoza radi ciscenja DPF filtera. Ja sam isto trazio, ali nistam nasao nikakav grafik, ono sto znam iz iskustva je da kod 500La izadje check engine kada je pri kraju AdBlue.
  27. 1 point
    neshtry

    Funny photos

    [emoji15] Sent from my iPhone using Tapatalk
  28. 1 point
    Ivan BG

    Seat Leon 1.4 tsi 92kw 2010.

    Sta znam, vozim Leona mk2 restyle, samo dizel, lepo se vozi, polozaj za volanom je odlican, na 16" nije neudoban, nemam zamerki ni na pedalu gasa "iz poda", ergonomski je sve na svom mestu, kao u bilo kom drugom wagenu, potrosnja goriva je smesna....jedino sto rekoste, mogao je da ima manje tvrde plastike po enterijeru, posebno po gornjim ivicama tapacira na vratima, instrument tabla je popravljena na bolje posle restajla (posebno ko ima automatsku klimu, ja je imam u svom autu).....ostalo sve mi je ok. Prosek, nista bolje ili gore za auto C segmenta tih godina.
  29. 1 point
    totti

    Slike automobila bez posebnog razloga...

    Sent from my SM-G770F using Tapatalk
  30. 1 point
    Zan Batist

    Grande Punto - problem sa brisačima

    imao sam slican problem na P307.. manifestovao se tako sto kad remote otkljucam, palio se zadnji brisac. provodni kontakt prsten, po kojem klize nozice/kontakti, omogucava da se motor zaustavi dje treba i kad treba. Poslije ciscenja bilo je kako treba. Obavezno dobro podmazati zupcanik.
  31. 1 point
    Ne znam jesi li kacio sliku farova, ali obicno posle smirglanja ide poliranje ili lakiranje, tako da verujem da je tebi potreban kvalitetniji finish, tj poslednji korak. Za poliranje je potrebna kvalitetna pasta i masina. Poliranje je po meni sviranje onoj stvari jer je kratkog veka. Za godinu dana far ce opet pozuteti.
  32. 1 point
    Sem

    Alfa Romeo Giulietta 1.4 TJet 120 GPL

    Vl 36 turbo kod mene je "mazga" jer ima "billet" točak, srce od vl38 i ispolirano kućište vl37ice. Međutim prvenstveno sam mislio na čitav motor kada sam napisao "mazga". T-jet 150 ima bregaste sa većim otvaranjem, vl36 turbo i drugačiju mapu naravno. Kada sam stavio Vl36 stavio sam i bregaste od NA 1.4 fire motora jer pašu a imaju još veća otvaranja i od 150. E tada je nastupila prava turbo rupa Doduše konja je bilo oko 170.. ne potvrđeno samo moja merenja ubrzanja. Na kraju sada ima original bregaste iz 120 i prerađeni Vl36. Pa zato mazga Turbo rupa je sada negde na pola puta između 120 i 150 što je za mene skroz dobro. Nije toliko nagli rast obrtnog momenta. Nekako je linearnije.. sa Vl 37 je bilo on-off ili kida ili sporać. sada ima i polu brzo Sam turbo paše šraf na šraf samo ne vredi ništa bez remapa. Ne znam šta su mogućnosti kod Landiija ako imaš dobrog majstora to će on znati da ti kaže. E da potrošnja je potpuno identična sa malim bregastama. Veća sa većim bregastama. Naravno pri istoj brzini vožnje. Ako se povećana snaga koristi i potrošnja ide gore.
  33. 1 point
    PremieRacing

    Solun

    Ako ne grešim, na teritoriji grada (opštine) Solun ima 365 crkava
  34. 1 point
    totti

    Solun

    Kakve su mačke budale [emoji23] Sent from my SM-G770F using Tapatalk
  35. 1 point
    nstyner

    FLCS okupljanje u Novom Sadu

    Dežuran sam ovaj vikend u firmi ,jedino bih mogao nedelju pre podne do nekih 14h.....neko kafence u podne...
  36. 1 point
    gorank82

    Seat Leon 1.4 tsi 92kw 2010.

    Ukusi su različiti, meni se baš to sve sviđa što tebi ne...
  37. 1 point
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  38. 1 point
    shuxx

    Funny photos

    Ako neko prati B92, auto sekciju. Sigurno je primetio tipa koji se potpisuje kao "volina". Bas je dobar, ali ovaj mu je vrh. Tema nov BMW X1 Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  39. 1 point
    Axic

    Funny photos

  40. 1 point
    neshtry

    Funny photos

  41. 1 point
    Grafit

    Funny photos

  42. 1 point
    Axic

    Funny photos

  43. 1 point
    Axic

    Funny photos

  44. 1 point
    moron

    Hyundai Tucson

    Dama je mogla da objasni šta joj je osnov za zaključak da su se hibridi sa e-cvt do sada navodno pokazali kao nepouzdani i da je rešenje koje je primenio hibridni Tucson po tom pitanju valjda bolje ???
  45. 1 point
    dellas

    BMW 330ci CS

    Pricao sam o jednoj vecoj izmeni ovih dana i zavrsena je. Po meni, najbolja izmena koju je auto dobio do sad Radi se o Sper diffu ili ti LSD. Kako je ta opcija bila jedino dostupna na M3, prvobitno sam trazio taj diff ali sam se raspitao i saznao da je jako lose uradjen. Stavili smo "hybridnu"varijantu, diff od e36 potpuno prilagodjen i spremljen za e46. Usput je i pojacan sa 25% na 40% zakljucavanja sto mu daje dodatnu agresivnost. Sve su uradili momci iz racing diffs koji su nevidjeni profesionalci i ljudine, sve preporuke za njih! Nisam jos uvek stigao da se poigram sa autom i da ga testiram ali auto oseca ovu promenu i na prvu, jace se oseca ta zadnja vuca, da te nesto gura nazad, vrlo ga je lako ubaciti u drift i primetno je bolje ubrzanje (stavili smo i kraci prenos sa 2.93 fabricki na 3.15) i posebno startovanje jer vise nema vrtenja jednog tocka i gubljenja dosta vremena u startu, vec se auto ispaljuje. Vise informacija kada dodatno istestiram auto, a bice i video na YT o svemu tome.
  46. 1 point
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...