Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/20/21 in Posts

  1. 9 points
  2. 8 points
    Siki97

    Funny photos

  3. 5 points
    Danilo1

    Alfa Romeo Giulia Rosso 2.2

    Evo jos malo slika u planu su crni krov, retrovizori, scudetto, mozda zatamnjivanje stopaljki i drl led (najjeftinije a kvalitetno sto sam nasao je led 8000din) I naravno zatamnjivanje stakala
  4. 5 points
    Axic

    Funny photos

  5. 5 points
    Cisto i ja da dam info kao sto vec znaju neki porucio sam i uplatio depozit 11.06. Auto je konacno prosle nedelje proizveden i rekli su mi da mogu da ocekujem preuzimanje u prvoj nedelji novembra. Takodje receno mi je iz AK Kole da ocekuju dostavu jedno 60ak vozila u periodu kraj oktobra/ pocetak novembra.
  6. 5 points
    neshtry

    Funny photos

  7. 5 points
    Axic

    Funny photos

  8. 5 points
    Dale

    Funny photos

  9. 4 points
    djomla

    Kamere & presretači

    Kod nas je bio slučaj sa je liku stigla kazna za žutu traku, auto bio na pauku na Brankovom. [emoji2]
  10. 3 points
    Nadjoh na netu klip sa uputstvom za manuelni reset servisa na tipu. Nisam licno probao. dati kontakt stisnuti gas do kraja i drzati stisnuti kocnicu 7 puta nakon toga sacekati minut i pustiti gas i iskljuciti kontakt sacekati minut i dati kontakt Resettare Manualmente i Km della Vita Olio su Fiat Tipo
  11. 3 points
    @ISV_01 tvoja priča
  12. 3 points
    Woodoo

    Funny photos

  13. 3 points
    Axic

    Funny photos

  14. 3 points
    @prijepoljac1991 Pozdrav druze, u principu oba motora su pouzdana. Kod 1.9 16v 150ks klapne se obavezno vade da ne naprave havariju na motoru jer hoce da se otkace zbog plasticne osovine (klapne su metalne). Kada se izvade, taj problem je otklonjen. Elastican je sam taj 1.9 blok, 150ks ce imati i izrazeniju potrosnju u gradu dok ce na AP biti ekonomicniji od 1.9 8v 120ks jer ima 6b i manje bucan. 1.9 8v 120ks je...pa malo veca raga od jaceg brata u smislu odrzavanja, jednostavniji je. Oba motora u njemu lepo idu i to je neki minimum za lagodnu voznju. Digi klimu obavezno isproveravaj da li usmerava vazduh gde treba jer umeju da otkazu motorici klime (akutatori i osovinice koje pomeraju klapnice usmerivaca) i tako da ti se 'vazduh' zaglavi sa duvanjem tamo gde ne treba ili ne zelis. Isto vazi i za klapnu recirkulacije vazduha (da li otvara i zatvara) bilo kod digitalne ili manuelne klime. Digitalna klima nije uslov za kupovinu, ali naravno treba gledati i vise opreme da dobijes za svoj novac, dok je mehanicko stanje auta je primarno.. Znaci motor, menjac, da li je udaran, trap..menjaci su pouzdani C530 5/6b, tu ne bi trebalo biti problema. Ako prodavac dozvoljava, odvezite auto u neki servis da majstor pogleda, bolje plati pregled i misljenje majstora nego posle kajanje. DPF obavezno proveri da li ima (mozes i preko VINa) i u kakvom je stanju - da li ce majstor ili dijagnostika. Ovaj Bravo, koliko se da videti preko tel, fino izgleda, cak mu je i koza na volanu nepocepana (premda ne mogu da svarim crna auta zbog odrzavanja spoljasnosti). Tempomat, naslon.. Fino. E sad... Ako je 3-3.500 eura za auto, pretpostavljam da imas sa strane bar jos oko 600-700e za registraciju i eventualno sredjivanje nekih sitnica. Ako ne, smanji apsolutni budzet za toliko. U principu, prica je sazvakana u celoj temi i ima dosta korisnih informacija pa ako te ne mrzi, prelistaj jos malo. Ima tema na forumu gde mozes pitati da neko pogleda auto umesto tebe (ne mogu da je nadjem sad) . Malo je neodgovorno od prodavca da ne zna u kakvom je stanju auto.. Premda bolje biti iskren pa reci nego napisati NOV NOV.
  15. 2 points
    OMP

    P: 2008 Lancia Musa 1.3 mjet

    Uvoz iz CH, motor 1.3 mjet sa 90 konja, na satu 178500km. Prva registracija 2008. po eperu i homologaciji decembar 2007. Platino oprema. Odlicno ocuvana spolja i unutra, limarijski perfektna bez ikakvih ostecenja na karoseriji. Enterijer jako dobro ocuvan. Panorama ispravna. Motor lepo radi i vuce, ne dimi ni na najjacem gasu. Na autu je ugradjen potpuno nov set kvacila i cilindar (marke sachs) za sta imam i racun iz servisa i fotografije prilikom ugradnje. Ovaj model nema plivajuci zamajac, sto takodje mogu da dokumentujem fotografijom. Stavljen je i nov donji nosac motora tzv koska (marke febi) Alternator remontovan kompletno. Akumulator nov sa garancijom. Uz auto ide i zimski set tockova sa dve potpuno nove i dve solidne gume na celicnim felnama. 2 kljuca (jedan daljinac i jedan obican) Prodaje se na ime kupca, placena carina i homologacija, kupcu ostaje samo registracija. Cena je 3250e, kontakt pp ili 062 421 076
  16. 2 points
    Prvi i ja trazim lepu opremu, ali ima nas razlicitih, sigurno neko gleda drugacije i ima druge prioritete. Znas da je bilo kolega koji su ovde dolazili sa idejom da kupe 1.4 90 Bravo, klot, i nista vise ih nije zanimalo. Postalo je vrlo lako naci dobru opremu, ali bogami sve teze ocuvan i odrzavan primerak. Zamoli me poneko s vremena na vreme da pripomognem u trazenju, pa delimicno pratim ponudu. Zato sam i okacio link, cisto da covek ima uvid u ponudu, posto ovaj pretpostavljam nece biti na PA.
  17. 2 points
    Bas tako je i bilo dobro razgažavanje, mislim da se produžio raspon između uključivanja regeneracije. Inače pitao sam za svaki slučaj koliko košta čišćenje dpf-a komplet (demontaža, dijagnostika, čišćenje, montaža i resetovanje) npr. u DPF servisu iznosi 140e i traje 15h. Čisto da podelim informacije kad sam se već interesovao.
  18. 2 points
    dach@

    Funny photos

  19. 2 points
    Danilo1

    Alfa Romeo Giulia Rosso 2.2

    imas na zajam 800e za 2 fara?
  20. 2 points
    vlayco85

    Croma 2006,aka Gospodja

    Opran Egr danas. Nije bilo mnogo naslaga, primetio sam da u stvari osovinica recirculacije malo glavi,posle ciscenja sve ok E sad, da li se greska gasi sama ili preko dijagnostike? Dalje sam opet video da je donji limeni dihtung isti kao ojacani dihtung auspuha za 2t skutere, ali za cilindre od 70ccm. Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
  21. 2 points
    skile86

    Računari, lap-topovi...

    Ne bi smelo da i5 i 8gb slabo guraju win. Tu nesto nije u redu po meni.
  22. 2 points
    @alex011bgd Deluje da ti je akumulator slab. Meni je rasetovao sat pre zamene pri svakom paljenju.
  23. 2 points
    totti

    Kamere & presretači

    http://9gag.com/gag/abgX3Db
  24. 2 points
    PremieRacing

    Hir - 4.8

    Ma to je manje bitno od toga da "jot" ne postoji
  25. 2 points
    Po tekstovima koji su se vrteli početkom ove godine, KIA je prošle godine u Srbiji prodala 804 automobila. Taman da ove godine imaju i dva puta veći obim prodaje, neverovatno mi zvuči da na lageru u Srbiji imaju 1.200 vozila. Prema Autoscout.24, na toj platformi u Evropi trenutno imaju oglašena 6.973 nova vozila iz 2021.
  26. 2 points
    djomla

    Funny photos

    Sent from my 3310 using Tapatalk
  27. 2 points
    Nebek

    Funny photos

  28. 2 points
    Woodoo

    Funny photos

  29. 1 point
    Nivo opreme zastava skala 55 + tempomat i prednji podizači Ma smejurija za one pare. Za te pare bolje nakrcani evo.
  30. 1 point
    Bojssa

    Fiat Punto mk2a by neshtry

    Pade mi na pamet ideja, ovi sada ladno mogu u paketu sa tehničkim i kladionicu da otvore. U sali sediš i gledaš uživo prenos sa trake, različite kvote na različita auta, Punto i Jugo sa naj većim.
  31. 1 point
    @prijepoljac1991 Samo molba da se uz link oglasa ostavlja i PrintScreen. Da bi mogli i da pregledamo oglas preko linka, ali i da tema ima smisla za buduce citanje kada taj link istekne pa ce koristiti PrintScreen. Sredio sam to u prethodnom postu, ali cisto da znas za ubuduce , hvala unapred. Benzinci? Evo upravo Dule NS okaci jedan T-Jet 120, kao da sam znao kada sam ti danas ostavio onaj stari oglas . Verovatno neki Dynamic - osnovna sedista, manuelna klima, bez podizaca nazad, bez naslona za ruku, bez Matrix table, celicne felne. Ali deluje poprilicno lepo sacuvano, a uz neke lepe 17''/18'' felne ili tamna stakla vec bi bio drugi auto. Ima tempomat, Blue&Me i parking senzore pozadi: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/83344-p-fiat-bravo-14-t-jet-2009-ch/ Mladji 2 godine od ovoga sto gledas, jednostavan turbo benzinac, izuzetno jeftini veliki i mali servisi, redovno odrzavanje po cenama najobicnijeg atmo motora, jeftina registracija. Nemas ulaganja od par stotki u skidanje klapni i zaje*anciju sa DPF, EGR, ekologijom i gledanjem u pasulj sta ce ubuduce kontrolisati na tehnickim... Mana je sto je T-Jet za savremene pojmove benzinaca malo veci potrosac po gradu, dok na otvorenom normalnom voznjom moze lepo da se spusti potrosnja. I kod njih generalno treba proveriti menjac detaljno, jer je u pitanju onaj Opelov M32 (od 2010. ide znatno pouzdaniji FPT-ov C635).
  32. 1 point
    totti

    Kamere & presretači

    Hdi power [emoji57]
  33. 1 point
    Martin

    Kompilacija sudara...

    Žao mi konja i vozača koji je naleteo na ove slepce.
  34. 1 point
    Kako stvari postaju sve gore po pitanju isporuke - manje od 5 meseci, jos i odlicno za danasnje standarde. Neka je sa srecom masina! @Dzimbo Cascavanja kod Intera u najavi - molim te da me odmenis i ispratis ovih par nabavki .
  35. 1 point
    neshaoct

    Škoda Fabia

    CarWOW: Škoda Fabia Nova Fabia (kao i stara) nije baš jedinstvena. Kada se pogleda ispod lima prilično je identična Volkswagen Polu ili Seatu Ibizi! Pitanje je: da li ova nova Fabia nudi dovoljno drugačijih (boljih) stvari da vas udalji od svojih nemačkih ili španskih kolega? Za početak, spoljni dizajn je nov, sa potpuno novom rešetkom hladnjaka, LED svetlima i ogromnim natpisom ''Škoda'' pozadi. Dosta pažnje je posvećeno smanjivanju aerodinamičkog otpora, pa je tako nova Fabia dobila i posebne felne, manje retrovizore nego ikada... Kad uđete unutra može se reći da Fabia ima jedan od najlepših enterijera kod malih automobila, sa udobnim sedištima napred i pozadi. Naći ćete i priličnu količinu tehnologije, poput digitalne instrument table, pa sve do panoramskog krova. Na izboru su tri benzinska motora (nema dizela ili električnih opcija), a najskuplja Fabia ima 1.5 turbo-benzinac sa 150 konja.
  36. 1 point
    darkman14

    Računari, lap-topovi...

    Imao sam dosta iskustva sa t serijom lenova i svaki je bio odličan. Pre svega to su ozbiljni lt za rad na zahtevnijim aplikacijama. T serija je ono zbog čega je lenovo kupio IBM, kvalitet, brzina... Trenutno radim na nekom ideapad i džaba, jeste ista fabrika ali nebo i zemlja u izradi, završnoj obradi, kvalitetu.. pogotovo mi se ne sviđa smanjivanje interfejsa pa tako grafika ide preko USB c ili USB 3 konektora, napajanje preko USB c itd. Skroz ne praktično. Btw, ima neki lik iz BG prodaje t16 čini mi se na kp, više komada. Drugar kupio, dobio nov lt, nemačka tastatura, povoljno (3x jeftinije nego u radnji).
  37. 1 point
    dekirs

    Računari, lap-topovi...

    Ja koristim na poslu Dell Precision 3551, taj gura sve sto pozelis. Mogu da ga pretvorim u server ako treba
  38. 1 point
  39. 1 point
    ISV_01

    Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

    Ja sam merkao Quadraxer 2 kao AS gume dok Sava nije ove izbacila i bile su mi prvi izbor. Ofc to je sve bilo ranije, a kako su se obaveze nanizale, onda se spalo ili na Tigar AS koju bih menjao cesce (tipa na 4g) ili ove Savine. Trenutno najjeftinije Sava AllWeather su u Beogumi ali ofc placas montazu i balansiranje. Mene su sve 4 sa novim ventilima i balansiranjem + montaza izasle 34K. Tako sam morao zbog cekova, IPG ih ne prima. Kleberke mislim da su u BeoCar najpovoljnije. PS Ove savine su sa DOT 2121, Danilo je merio dubinu sare i 7mm je.
  40. 1 point
    037

    Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

    @Tomash Bolja a jeftinija je »Kleber Krisalp HP3«. Tu negde sa cenom a bolja je »Hankuk Vinter i-sept RS2 V452«. I »Falken Eurovinter HS01« je jeftiniji a bolji. Ja bih razmišljao između prve dve. Malo probija budžet ali je škakljivo što su primerci iz 2019, načelno vrhunska: https://www.internet-prodaja-guma.com/dot-2019-continental-195-65-r15-contiwintercontact-ts860-91t-ms-353487.html DOT... Ja sam zvao par onlajn prodavnica i nije bilo nekih rezultata, onda sam vulkanizeru zatražio isto, tražio je višu cenu na konto toga, ali je kroz nekoliko dana stigao komplet sa 4 ista DOT-a (stara par meseci) i dao mi je popust na montažu, balansiranje, ventile... tako da je došlo na isto.
  41. 1 point
    Ivan

    F1: Mercedes

    Evo je - 'oce ***, nece *** : Mercedes demantovao razlaz sa Petronasom Nemački tim neće u skorije vreme menjati jednog od svojih glavnih sponzora. Tokom vikenda su se pojavile priče da bi Petronas mogao da okonča svoju saradnju sa Mercedesom, a da bi na njihovo mesto došao Saudijski Aramco. Međutim, Petronas je relativno skoro potpisao novi ugovor sa Mercedesom i njihova saradnja je sigurna bar do 2025. „Petronas i Mercedes su partneri od 2010. Višegodišnja saradnja je izuzetno korisna za obe strane. Prošle godine smo potpisali novi višegodišnji ugovor i drago nam je što ćemo nastaviti da sarađujemo“, kaže se u kratkom saopštenju Mercedesa. Kompanija iz Malezije nije samo sponzor već i jedan od bitnijih tehničkih partnera Mercedesa koji ima velike zasluge za dominaciju nemačkog tima tokom prethodnih sedam godina. Preuzeto sa: pole-position.rs
  42. 1 point
    Axic

    Funny photos

  43. 1 point
    totti

    Vazduhoplovstvo

    https://vm.tiktok.com/ZM8r6ftdQ/ Sent from my SM-G770F using Tapatalk
  44. 1 point
    Ivan

    Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

    U tom rangu cena bih najpre gledao Kleber Krisalp HP3, koja je prosle godine bukvalno oduvala cak i neku premium konkurenciju u tim manjim dimenzijama. Ili blizanac BF Goodrich g-Force Winter 2, koja je takodje odlicna na testovima ove godine (za taj cenovni rang). Ili mozda nesto skuplja Hankook Winter i-cept RS2. Od pneumatika koje @Tomash navodi, upravo u dimenziji 195/65/15, iznenadjujuce je da se Nokian (kao dobar "zimski" brand) sa WR Snowproof i nije bas najbolje pokazao u poredjenju sa konkurencijom. Licno brandove kojih nema ni na kakvim testovima (ili ne dodju bar do pred kraj istih) nikada nisam uzimao u razmatranje, upravo iz loseg licnog iskustva sa pojedinima ranije. Evo kompletnih 2021. ADAC rezultata za zimske gume u dimenziji 195/65/15, a zatim ispod i u dimenziji 225/50/17. Dunlopi sa svojim modelima na 1. mestu na oba testa. Pomenuta Krisalp HP3 je i i ove godine i u 225/50/17 dimenziji u samom vrhu, sa ubedljivo najboljim odnosom ulozeno/dobijeno. Rame uz rame sa Top 3 premium modela (Dunlop Winter Sport 5, Michelin Alpin 6 i GY UltraGrip Performance+), za trunku losiji rezultat od njih na mokrom. S obzirom na cenu, korektno se pokazala i Sava Eskimo HP2. ADAC 2021, zimske gume, 195/65/15: ADAC 2021, zimske gume, 225/50/17:
  45. 1 point
    Moj jedan veoma dobar drug "menja" kola (pa on i ortak uzimaju dva komada, koja se formalno vode kao službena, ali su oni suvlasnici firme). Ostaju u istom brendu. U dosadašnjim kontaktima na temu novih kola, od strane dilera do sada im je komuniciran rok isporuke od 8 meseci. Ja sam ih upozorio da to može biti i godina dana ( nešto kao "8 meseci, u skladu sa Opštim uslovima" ), kao i da cena verovatno neće biti fiksna (biće veovatno odredba o mogućnosti korekcije cene, do procenta povećanja koji moraju da prihvate i preko tog procenta, kada ne moraju). Ljudi su načelno svega svesni. I nije im problem ni da sačekaju i tih godinu dana, ali, da dobiju ono što im odgovara. Jer, to što uzmu, voziće ( ako Bog da ) posle toga bar 5-6 godina. A moja funkcija "tu" je bila samo da im objasnim neke stvari oko opreme, one standardne i šta eventualno ima smisla uzeti od opcija ( pošto oni pretežno ništa od toga ne razumeju, jer ih to i inače ne razumeju, pa nisu ništa razumeli ni prodavca, kao što ne razumeju šta sve piše u onim katalozima i cenovnicima, niti uopšte znaju šta je tu šta - bar ne onim rečima kojima je to napisano ).
  46. 1 point
    Axic

    Funny photos

    @neshtry Lassu na 90 stepeni?
  47. 1 point
    dach@

    F1: Red Bull

    Samo novi motori i odvrću ih do kraja,samo tu je ta snaga
  48. 1 point
    neshtry

    Fiat Punto mk2a by neshtry

    Zamenjen izduv komplet…I cev i lonac. ispostavilo se da je i grana na kačenju za izduv rupava pa je morao da je krpi(drži vodu dok mastori odu) Novi je neki Magnum,made in srb,ne očekujem da će potrajati,bar po mom iskustvu…a za stari ne znam da li je iz prve ugradnje ali su ga švabe baš krvnički varile…
  49. 1 point
    totti

    Fiat Punto mk2a by neshtry

    Oni grad vide samo kad pada [emoji3] Sent from my SM-G770F using Tapatalk
  50. 1 point
    moron

    Yugo 1.1 EFI

    Majku mu, kako da ti "pukne" to "hand-made" modifikovano vešanje ? Izvini za šalu. Ja se Tebi iskreno divim. Žao mi je što razvojni centar "Zastave" nije imao takve stručnjake, inovatore i entuzijaste poput Tebe. Ko zna kako bi u tom slučaju sve bilo ... p.s. i Srećan Ti rodjendan i od mene !
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...