Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/28/21 in all areas

  1. 25 points
  2. 11 points
    Ivan

    Giulia 2.0 Sprint Misano Blue - MY21

    Lepo, lepo ... Dok mi ovde crncimo i cuvamo forumsku vatru . Kako je samo dobra boja, ovako u suton i u pravom okruzenju... I onda onaj tvoj strucnjak pocne da mi prica da je hteo sivu i da je zahvalna za odrzavanje .
  3. 9 points
    totti

    Giulia 2.0 Sprint Misano Blue - MY21

    Lako je kurč*ti se i ići na put dok je u garanciji i dok imaš 24/7 besplatnu pomoć na putu [emoji3]
  4. 7 points
    Woodoo

    Funny photos

  5. 6 points
    Vaistinu. Problem su ove dve osobe sa značkom Policije, tj. onaj iznad njih koji ih je tu postavio, a bez da ih je prethodno obučio (naučio) kako se tumače pravne norme. Naravno, kako da ih nauči, kako da uopšte bude svestan toga da treba nešto da nauči ovakve dve osobre sa značkom Policije kada ni on, ni svi oni zajedno nisu odmakli dalje od jezičkog tumačenja pravne norme. To je ono ''uzmeš tekst, pročitaš i primeniš kako piše''. E, kad bi bilo tako lako onda svako ko je pismen automatski je i pravnik jer ''uzmeš tekst, pročitaš i primeniš kako piše.'' Ali, šipak...ne funkcioniše to tako. Ne moraju oni da nauče sve, treba im samo delić i to mogu da ih obuče za jedno popodne. Pored jezičkog tumačenja prave norme, postoje i druga, jednako bitna/snažna/primenljiva. Naročito se primenjuju kada primenom jezičkog dolaziš u paradoks, kao što je u ovom konkretnom primeru slučaj. Logičko tumačenje pravne norme je odmah sledeće, u okviru kojeg postoji ''argumentum a contrario'' - argument kojim se iz jedne izričite norme (npr. mora imati prskalice za fabričke xenon farove), zaključuje da postoji suprotna norma (ne mora imati prskalice za fabričke xenon farove) ako time pravni sistem ostvaruje veći stepen saglasnosti unutar sebe, tj. ako time postiže što manje kontradiktornosti unutar sebe. U konkretnom primeru pomenuti model Audija je već odobren za prodaju u SRB bez prskalica, ima homologaciju...dakle, već postoji papir izdat od ovog pravnog sistema da je sve ok sa tim modelom automobila i da može saobraćati putevima Srbije. Takođe u okviru logičkog tumačenja postoji i argument analogije. U konkretnom primeru, auto je već bio registrovan za saobraćaj na putevima Srbije bez prskalica za fabričke xenone, i primenom logičkog tumačenja (argument analogije) on ne može naknadno izgubiti to pravo jer nema neki sistem koji nije imao ni kada je izašao iz fabrike, a takav ima homologaciju za SRB, i već je bio registrovan. Može pasti tehnički ako mu neki od sistema koje ima nije ispravan, ali ne može se naknadno tražiti da ima ugrađen neki tehnički uređaj koji ni u homologaciji nije imao naveden. Onda tako isto mogu tražiti da svaki auto mora imati DPF/GPF ili ABS, ili ESP...ili prskalice za fabričke xenon farove. Konkretan vlasnik Audija na kraju neće imati problem da auto registruje, i dobro je što se ovako javno opet otkrilo kakvi sve idioti vedre i oblače u Policiji Srbije (po pitanju saobraćaja). Nisu odmakli dalje od ''uzmeš tekst, pročitaš i primeniš kako piše.''
  6. 6 points
    Sta ocekujes da ce da ti kazu ? Da su tek sad izvalili da su se zaje*ali sto ne uzese B8 Passata? NOV, NOV, NOV, TDI naravno.
  7. 6 points
    Loon123

    Funny photos

  8. 6 points
    Ma ne brini za nas, mi vozimo dizloe, pa moramo polako!
  9. 5 points
    Axic

    Funny photos

  10. 5 points
    integralac

    Funny photos

  11. 5 points
    Axic

    Funny photos

  12. 5 points
    Woodoo

    Funny photos

  13. 4 points
    Nuova Delta

    Citroen C5 2.0 HDI Hydroactive

    Kad sam predstavljao ovde Lanciu Deltu i Saab-a 9-3 ne mogu da se setim gde sam stavio temu, u koju "kategoriju", nadam se da nisam omasio. Sve u svemu, eto, novi primerak od kojeg ocekujem da se skrasim neko duze vreme, pre svega to.. Ne znam koliko mogu utisaka da iznesem jer sam ga sinoc provozao prvi put u mom vlasnistvu, ali eto nesto brzinski za sada: izuzetno lep eksterijer, enterijer na prvu "ruznjikav", ali nekako je lep osecaj u kabini, sve u enterijeru je vezano za mekocu, u smislu izuzetno plisano i mekano na dodir (nasloni za glavu, nasloni za ruke), sedista takodje izuzetno mekana, zadnja pogotovo, skoro pa se potone u njih, vesanje mi se cini da radi svoj posao u skladu sa "legendom" o toj tzv. hidraulici. Kolotraze, mnogo zakrpljene puteve, pa cak i nesto vece rupe (upao u jednu cim sam ga uzeo ) mogu slobodno da kazem da ne oseti uopste, tj. ako je rupa ogromna i kriticna oseti se udar tocka, ali nema onog upadanja cele karoserije, "odskakanja" kao kod standardnog vesanja, vec se u sedistu sedi u istom polozaju bez osecanja udaraca po guzCi
  14. 4 points
    SalacUE

    Funny photos

    Ali garancija [emoji1787][emoji1787][emoji1787] Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka
  15. 4 points
    Loon123

    Funny photos

  16. 4 points
    Woodoo

    Funny photos

  17. 4 points
    dach@

    Funny photos

  18. 4 points
    shuxx

    Giulia 2.0 Sprint Misano Blue - MY21

    Vizuelna PERVERZIJA
  19. 4 points
    Loon123

    Funny photos

  20. 4 points
    Dzimbo

    Fiat servis ''Goran''

    Vec par dana razmisljam sta da napisem i stvarno ne znam na koji nacin da opisem svoje iskustvo. Imao sam fantomski problem koji me je jako mucio a u Goran servisu je resen tacno pred odlazak na more, plus je ceo auto pregledan i resene neke dodatne stvari. Ne znam kako da se oduzim osim da nastavim da servisiram auto kod vas, jer to sto sam presao 1700 km bez ikakvog stresa nema cenu! Svaka preporuka za ovaj servis!
  21. 3 points
    Po meni, u ovom slučaju je svako u pravu i niko nije u pravu [emoji3] Inače i C4 Picasso 2 ima isti problem - fabrički xenoni, a nemaju prskalice.
  22. 3 points
    debelizmaj

    Biciklizam

    A zena misli penjes neka brda, mucis se i treniras Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
  23. 3 points
    Kada sam to pogledao, ja sam bio u šoku. To je toliko nadrealno, da bi normalan čovek pomislio da je žrtva skrivene kamere, i da takva NEVIDJENA GLUPOST ne može biti ZAKONITA. Ali, što reče jedan Nobelovac “Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati.”
  24. 3 points
    ISV_01

    Biciklizam

    Vako jedno sat i kusur vremena...
  25. 3 points
    shuxx

    Biciklizam

    I njemu blesavo što ga nisi pitao, svi ostali su ga pitali
  26. 3 points
    Axic

    Funny photos

  27. 3 points
    ISV_01

    Giulia 2.0 Sprint Misano Blue - MY21

    Secam se ja te boje odnekud...
  28. 2 points
    PremieRacing

    Ručni časovnici

    Danas, posle dužeg vremena, stara dobra 5ica Sport...
  29. 2 points
    ortakov

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Verovatno da nije isto, ali nije ni daleko od logike I po ravnom putu, ako imaš nepovoljan vetar, u oba pravca, može da se podigne potrošnja, ovde ne pričamo o idealnim uslovima. Ja nisam primetio značajno uvećanu potrošnju kada se vozim preko brda, posebno u krajevima o kojima smo pričali, gde na jako kratkim deonicama brzina može da ide na 100 + km/h Isto tako, ako se vozi "oštrije", onda se brže menjaju brzine, češće je motor u optimalnom broju obrtaja te to svakako utiče na potrošnju. Ono što je problem kod takvih - brdskih puteva jesu malo mesta za preticanje, pesak/šljunak po putu koji voda nanosi sa sporednih puteva, lišće i voda kada dođe jesen, zimi sneg, mučnina ostalih putnika .... ali potrošnja, može da bude gotovo idealna, ako se obrati malo pažnja, pri svemu tome, da vožnja bude baš zanimljiva. Podrazumeva se spust sa menjačem u brzini i to, po nekom, nepisanom pravilu, u stepenu prenosa kojim bi se tuda i penjao.
  30. 2 points
    DraganUS

    Hir - 4.8

    Uz brdo
  31. 2 points
    Axic

    Funny photos

  32. 2 points
    Ovaj dopis su dobili tehnicki pregledi pre 5 dana.
  33. 2 points
    Šta ti sve pratiš biciklisto... "Lada Life"
  34. 1 point
    Kupili smo! Krajem aprila konfigurisana i poručena, sa nadom da će stići pre nego što italijani odu na ferragosto (kolektivni godišnji u Avgustu), jer ako ne stigne do tada onda je eto najranije u Septembru. Međutim, proizvedena 25.05.2021. trebala da bude nama isporučena oko 20.07...kad ono zovu 21.06. da je auto u KG na carini i da je uskoro u BGD. Preuzeta od dilera 01.07. kasno popodne. 0-100 za 6.6, maksimum na 235 km/h, ZF automatik sa 8 brzina - 2.0T sa 200KS. Sprint paket sa dosta dodataka - između ostalog, auto ima 19-ce alufelne (225/40 napred, 255/35 pozadi), uvećane diskove (330 napred, 305 pozadi), alu paket (pragovi, pedale, središnja konzola, ispred suvozača, oko svih ručica), nero edizione (crni su Scudetto, oznaka Sprint, poklopci retrovizora, felne, okviri oko prozora, zatamnjena stakla, oznaka Giulia pozadi i dupli izduvi), svi ADAS-i (autonomni nivo 2), 8.8 inča infotainment sa 3d navigacijom, napredni audio sistem sa 11 zvučnika (uključujući vufer), ambijentalno osvetljenje, akustična stakla, keyless entry&Go, osvetljenje na ručicama vrata, sedišta kombinacija koža/tkanina u komplet crnoj boji...i naravno aluminijumske ručice menjača na volanu. Biće posle detaljnije još oko opreme i više slika.
  35. 1 point
    Stilisa

    Giulia 2.0 Sprint Misano Blue - MY21

    Malo se kasno pridruzujem cestitkama, ali dobro. :) Sta reci za ovakav auto, forumski san Da uzivate u njemu, da vas lepo sluzi pa kad izadje neki dostojan naslednik da ga zamenite. Mora da je bilo uzivanje voziti ga do Grckeee
  36. 1 point
    Evo da napišem šta je bio problem, to jest i nije nekakav problem. Trebalo je samo resetovati interval zamjene ulja, prethodni vlasnik to nije uradio kada je mijenjao ulje. Nego je mene zabrinulo to što se upalila lampica od ulja, a nisam znao da je kod Fiata upozorenje na taj način.
  37. 1 point
    moron

    Citroen C5 2.0 HDI Hydroactive

    Neka je sa srećom !!! I da te dobro služi. Koji je tačno 2,0 HDI motor u pitanju, koje snage i koja je to Euro norma? Nekada sam sve to "na keca" znao čim vidim kola, ali, vreme i godine čine svoje.
  38. 1 point
    PremieRacing

    Kvalitet piva - Kutak za pivopije

    Dogma slavi 5 rođendan pa su skuvali neku posebnu, one time ponudu, double hoptopod i neka tripple neipa... uzeo litrice za kući pa nemam slike ali je top, vrh. Ko voli, treba da proba dok ima. Navodno neće više kuvati taj recept.
  39. 1 point
    https://www.facebook.com/100008001998744/posts/3001401170136587/ Pišijada od države... [emoji23]
  40. 1 point
    shuxx

    Biciklizam

    Ima i on neku svoju muku, pitam se kako će mu biti kada se bude vraćao na +40C.....
  41. 1 point
    moron

    Biciklizam

    Gledam jutros ovog lika na bajsu, u čizmama. A već je bilo bar 30 stepeni ...
  42. 1 point
    igor0511

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Ako ides istom brzinom kao po ravnom, nema trika da potrosis manje goriva. Ali, ako davis uzbrdo i laganije vozis, a nizbrdo ides maksimalno da koristis cut off, moze malo da se pristedi. Doduse to je bas cinculairanje i cesto je naporno
  43. 1 point
    Ako prestaje sa dodirom kocnice onda odpada i sofersajbna i crevo interkulera i razmak izmedju haube i branika U tom slucaju meni deluje kao da plocica po malo zakacinje o disk, mozda je ujeden disk malo pa ona kaci po ivici, mozda je prljavstina neka upala...
  44. 1 point
    Pisi SAT-u pa ce verovatno obraditi negde, ili u emisiji ili u FB. MIslim da su korektni i da hoce da pomognu. Po mom misljenju, da li su prozori u funkciji ili nisu, pa i panorama, ne bi trebalo da budu upitni na tehnickom pregledu. Sta god da se desi, npr neki udes, paljevina, sletanje van puta, sletanje u vodu, niko nece cekati niti imati struje da otvori prozor vec ce ga razbijati. Tako da... A sad, naterani su da rade van logike i da je bitnije kako prskaju prskalice na faru od ispravnih amortizera i trapa.
  45. 1 point
    Woodoo

    Funny photos

  46. 1 point
    Ivan

    Citroen C5 2.0 HDI Hydroactive

    @Nuova Delta Prebacicemo u podforum Predstavljanja automobila clanova->Automobili izvan Fiat grupacije. Mada, sada smo svi jedna velika Stellantis porodica, welcome home . Da te auto lepo sluzi!
  47. 1 point
    Apsolutno tacno, a ne bi dizelu nista ni bilo ni da se vrti na obrtajima maksimalne snage, kao ni benzincu. Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока
  48. 1 point
    Ja kada iz Honde sednem u 500L pa "potopim gas", često uz osmeh pomislim: "Brate, šta ti je dizel. Jebo ti sve benznice ovog sveta ...". A posle, kada opet sednem u benzinca, pa ga dobro zavrtim i razvučem do crvenog, pomislim uz jak osmeh slično, ali, u korist benzinca Prosto, ta oba sveta, sve to je i "dobro" i "bolje", svaki na svoj način.
  49. 1 point
    moron

    Toyota Yaris / Yaris Cross

    Baš ga pretera u hvalospevima, ali, "domaćinski", vidi se da su imali onaj sponzorski ugovor i da pokušava da im se dodvori... Netačno je naveo cenu testiranog, nije on 25k, već oko 28k ( 27.990), a "sa popustom" je 27k ( 26.990 ) To je top paket. Ono poredjenje na kraju, sa ostala dva modela ( 1,5 Sport i 1,0 SOL), trebalo je da pokaže i enterijer (nebo i zemlja), a posebno, ako top paket poredi sa SOL-om (od 16,5k bez boje za 1,0 motor sa 72 ks), onda treba da kaže i da je SOL čak treći nivo opreme. To nije baznjak. A on "nije smeo" da pokaže čak ni kako izgleda u enterijeru taj treći paket opreme.
  50. 1 point
    moron

    Toyota Yaris / Yaris Cross

    Mi iz Srbije bolje da ne gledamo cene Toyote u Crnoj Gori. Novi yaris hibrid, paket Stella, kod nas 21.990, a u CG je u tom paketu 17.510. https://www.toyotaadria.com/me/pdf/cjenovnik_vozila/novi_yaris_hibrid_NG20.pdf Šteta što i kod nas nije onaj isti uvoznik koji je uvoznik za Crnu Goru.
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...