Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/27/20 in all areas

  1. 19 points
    zunto

    Covid-19 aka Korona virus

    Kao bivsi pripadnik 63.-ce brigade i nacelnik padobranske ambulante, sada grudni hirurg K.C.Nis,ukupno nas je 28 u crloj drzavi, javno apelujem na sve ovde, slusajte sta predlazemo. Na mestim gde treba jos uvek ima strucnih ljudi. Batu Tiodorovica i niemu slicne necu komentarisati,medicinske analfabete bile i ostale.. Od pocetka ovog sranja 4-cu pozitivnih sam operisao, 11 mojih kolega je inficirano, koleginica ginekolog umrla,jos cetvoro kolega u Srbiji je na respiratoru. Ovde pojedinci palamude o svom licnom komforu. Da li je vam je dovoljnoa informacija da bi se pojedinci dozvali pameti, da su dva pacijenta,1979 i 1977 na respiratoru,ne desava se tamo megde,vec ovde kod nas. Da bi docarao kako je u ovom skafanderu, predvidjeno vreme nosenja max 4 h, odmor 6 do 8. Ja ga nosim u proseku 2 do 3 x nedeljno, zamislite kako je tehnicarima i sestrama, mojim kolegama koji moraju da nose vise od ovoga.Mi,koje ne vidite na televiziji, mi koji se ne eksponiramo, mi koji pre svega volimo a potom znamo svoju struku u prste, mi nosimo sistem. U 80 posto slucajeva mi se slusamo jer oni znaju da ako krenu da se prave pametni, da cemo okrenuti cunak i onda ode sve u q-ac. Shvatite, meni je ovo svaki dan, donosim odluke o kojima necu da pricam, dileme sa kojima ne zelimm da se iko od vas susretne, da li ce neko da zivi ili ne. Radimo a ne znamo ni sami koliko. Molim sve vas ovde ispostujte minimum, ne dovodite u pitanje odluke o sajmu ili slicnim kapacitetima. Nismo mi Srbi ove mere izmislili vec Kinezi. Ima ovo i politicki pozadinu koju ne podrzavam ali nju stavite sada u drugi plan.
  2. 11 points
    zunto

    Covid-19 aka Korona virus

    zamisli da svaki dan ides na posao, vracas se, mozes da zarazis svoju porodicu,ne ovim virusim,vec mnogim drugim agensima o kojima nemate pojma,ovo je sada aktuelno.Svaki dan velika cecina nas dolazi u kontakt sa jako opasnim sojevima bajterija,hiv,tbc i hepatit pacijentima,... skolovali smo se da POMOGNEMO LJUDIMA,velika vecinanas su pre svega humanisti. U krajnjoj liniji da li smo placeni ili ne je najmanje bitno u ovom trenutku.Svaki posao nosi tezinu i odgovornost na svoj nacin. Necu dozvoliti nikakvu negativnu konitaciju na svoju struku. Svi moji pacijenti imaju moj telefon,kao i vecine mojih kolega,uvek dostupni. Preko 80 posto mojih kolega ne radi privatno, nije na fakultetu, mi nosimo sistem. Malo li je 6 godina osnovnih studija, 5 do 6 godina specijalizacija, 2 godine subspecijalizacija, magisterijum/doktorat 3 do 5,ja do sada 16 godina, ostao mi je doktorat jos koji je kruna akademske karijere. O cemu dalje pricati, tome dodaj jos osnovno i srednjeskolsko obrazovanje. Zaboravljate stepen odricanja, dezutstva, pripravnosti, odsustv od kuce i porodice. Dok sam kod pokojnog Jakovica, Bjelovica,Stojanovica,Buce Rosica, Kacara,Laze Davidovica i Stojakova ucio hirurgiju, kuci za Nis sam isao u proseku jednom mesecno i to petak kasni krenes, nedelja se vracad. Ovo nije trajalo, dan,nekolko meseci ili godina, vec puni 5.5 godina. Bila mi je cast i zadovoljstbo da ucim od najboljih u drzavi. Toliko, cisto da znate kako izgleda zivot prosecnog lekara. Molim, apelujem, postujte ovo sto se trazi od vas.
  3. 10 points
    zunto

    Covid-19 aka Korona virus

    E sada druga je stvar sto politicari ovo koriste za samopromociju, pa velika vecina naroda gleda i slusa sta mu se servira i u to veruje. Problem je neprosvecenost. Zavrsetkom fakulteta ne postajes intelektualac. Udalhavam se od teme. Predsedniku Republike nije mesto da se mesa u struku, zato ima savetnike. Na osnovu saveta, procena i analiza on donosi odluke. Sa ove tacke gledista po prvi put mogu da kazem, imam 41 godinu, dovoljno iskustva, preziveo kao vecina nas puno toga, drzava reaguje bas kako treba, medjutim kod nas politika usere sve sto valja. Ne podrzavam trenutnu vlast, na mnogim mestima imaju mediokritete, medjutim ti isti mediokriteti su se sada usrali i nisu znali sta da rade i zato su pozvali nas, a opet imajuci u vidu kako su dolazili na polozane opet su iskoristili sve ovo za samopromociju. Bice velika cistka kada se ovo bude zavrsilo. kada god hoces, zovi bucu pa cemo zajedno svi. Ajde da okrenmo pricu vise na automobile. Ovo je forum da se sklonimo od sveg sranja oko nas i pustimo mozak na otavu. Ovde su neke stvari predimenzionisane i mislim da je to ponekad dobro zbog discipline, mi smo narod koji postuje samo silu. Opet sa druge strane, postoje 4 nacina borbe u pan/epidemiji: 1.naci nultog, izolovati kontakte i ograniciti ih, u ovoj situaciji NEMOGUCE 2.vakcina, NEMA JE 3.kolektivni imunitet, dakle vise od 50 %stanovnistva,prihvatiti stepen mortaliteta od 3 do 10 posto tj. svesno zrtvujuci deo populacije 4.pokusati represivnim epidemioloskim merama razvuci epidemiju i da virus nestane sam. od sebe. Virus nije u stanju da opstane bez domacina. Ja licno sam za stavku broj 3,jbg prirorodna selekcija, a u medjuvremnu neka se jebavaju sa vakcinom
  4. 9 points
    alfini0507

    Covid-19 aka Korona virus

    [emoji51] Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
  5. 9 points
    knezevic76

    Funny photos

    Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka
  6. 8 points
    Woodoo

    Covid-19 aka Korona virus

  7. 8 points
    Martin

    Covid-19 aka Korona virus

    Ubrzo nakon prolaska epidemije - zaboravićemo da se zarad nekih ciljeva zakasnilo dve sedmice sa preduzimanjem potrebnih preventivnih mera. Odnosno, preduzimanje potrebnih mera je odloženo za dve nedelje.
  8. 8 points
    dekirs

    Covid-19 aka Korona virus

    Hteo bih samo da obavestim forumase da se danas u 18h obracaju nasa braca ( Brnaba i Coa ), spremite kokice
  9. 8 points
    Woodoo

    Funny photos

  10. 8 points
    bit

    Funny photos

    Ne znam da li je bilo Послато уз помоћ ТT https://streamable.com/rah3n
  11. 7 points
    djomla

    Funny photos

  12. 7 points
    Woodoo

    Covid-19 aka Korona virus

    Prdn'o si Mićo
  13. 7 points
    totti

    Covid-19 aka Korona virus

    E, al' zato novogodišnja rasveta piči 6 meseci, jelka je skuplja od one u NY...
  14. 7 points
    Quadrifoglio Verde

    Funny photos

  15. 7 points
    Flex

    Funny photos

    Sent from my SM-J530F using Tapatalk
  16. 7 points
    Woodoo

    Covid-19 aka Korona virus

    Treba svi da se potrudimo da se ne zaboravi.
  17. 7 points
    Woodoo

    Covid-19 aka Korona virus

    Valjevo 9.3.2020.
  18. 6 points
    totti

    Funny photos

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
  19. 6 points
    djomla

    Funny photos

  20. 6 points
  21. 6 points
    djomla

    Funny photos

  22. 6 points
    Woodoo

    Funny photos

  23. 6 points
    Woodoo

    Funny photos

  24. 5 points
    nikola_xpress

    Fiat Nuova Croma

    Vidi se ko je najvise presao a koji se izvoze samo u posebnim trenucima.
  25. 5 points
    djomla

    Funny photos

  26. 5 points
    totti

    Covid-19 aka Korona virus

    Da l' je realno da je i barbara na KZN... [emoji15][emoji23]
  27. 5 points
    Loon123

    Funny photos

  28. 5 points
    Woodoo

    Funny photos

  29. 5 points
    Woodoo

    Ma OFF BRE!

    Evo koliko automobili učestvuju u zagađenju vazduha. https://www.blic.rs/vesti/beograd/sta-se-ovo-desava-na-ulicama-mali-broj-automobila-a-ovog-jutra-beograd-je/fey5ctf Ni ozbiljan vetar koji duva ne može da rastera zagađenje.
  30. 5 points
    djomla

    Covid-19 aka Korona virus

  31. 5 points
    Woodoo

    Funny photos

  32. 4 points
    djomla

    Covid-19 aka Korona virus

    Ko će bolje nego ona [emoji2] Jadno, naivno, neiskvareni da postavi onako važno pitanje [emoji2]
  33. 4 points
    Woodoo

    Funny photos

  34. 4 points
    Axic

    Funny photos

  35. 4 points
    Djuk85

    Vicevi 120%

    Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
  36. 4 points
    811DD

    Fiat Marea ph. I HLX 2.0 20V

    Zdravo drugari, nadam se da ste vi I vasi najblizi dobro. Auto je gotov, malo se oduzilo zbog ovog stanja. U nastavku cu probati sto detaljnije da opisem sta je uradjeno. Izvadjen motor zbog promene semeringa radilice sa obe strane, ispalo je da je otisla I uljna pumpa ali za divno cudo do havarije nije doslo. Zbog uljne pumpe se malo deformisala i remenica zupcastog kajisa pa je promenjena. Stavljena polovna pumpa, proverena. Skinut karter, dekla ventila, ocisceno I provereno sve sto je moglo. Opiljaka nije bilo ni u ulju ni na situ pumpe. Na velikom servisu koji je radjen pre 9500 km nije promenjena vodena pumpa iz nepoznatog razloga, stavljena je nova a sve ostalo provereno. Promenjen dihtung radilice sa strane zamajca i ustanovljeno da prilikom zamene seta kvacila nije promenjen potisni lezaj pa je to odradjeno sada. Korpa i lamela su nove. Promenjen je i gornji nosac motora. Odradjen I mali servis; sipano je ulje Liqui Moly MoS2 Leichtlauf 10w40 jer je mnogo kvalitetnije od 20k I u sebi ima aditiv molibden disulfid koji dosta stiti motor od habanja i smanjuje trenje izmedju komponenti. E sad rezultat svega ovoga je da se auto preporodio. Vibracije se nisu osetile ni ranije nesto posebno ali sad ne postoje uopste, kvacilo je nerealno iako ni ranije nije bilo lose. Motor je bio tih i ranije I pisao sam u temi o tome ali sad se samo dizne cuju. Otkriveno je da je jedna od plinskih dizni losa I prelivala sto je spiralo ulje sa cilindara I u kombinaciji sa losom uljnom pumpom (verovatno slabijim pritiskom ulja) uzrokovalo dim o kome sam pisao u temi. Sem toga je remetilo malo i benzinsku mapu. ECU resetovan, nisam prebacivao na gas I na benzinu je sve super. Necu ga voziti na gas dok ne sredim. Sve u svemu, jako sam zadovoljan obavljenim poslom, jeste kostalo pogotovo sto mi je ovo vise kao igracka auto I drugi u kuci ali merak nema cenu. Slike nemam, iskreno glupo mi je bilo da fotografisem po radionici i da se zadrzavam previse zbog ovog stanja. Zvuk takodje nisam stigao da snimim, ali oduzicu se sa nekim bas detaljnijim i profesionalno snimljenim kad prodje sve ovo. Pozdrav
  37. 4 points
    Woodoo

    Funny photos

  38. 4 points
    SuperBica... 2.0 benzinjara
  39. 4 points
    dekirs

    Covid-19 aka Korona virus

    I muzicka fontana
  40. 4 points
    chikavili

    Vazduhoplovstvo

    Evo, zavrsio sam jos jednu maketu, coroni hvala Ovog puta sam se bas potrudio, bilo je krvi, suza i znoja... ali sam prezadovoljan rezultatom A-7E Corsair II, Hobby Boss, 1:48 Neki detalji oko kojih sam se posebno potrudio
  41. 4 points
    alfini0507

    Covid-19 aka Korona virus

    Vasu pozrtvovanost i davanje sebe u ovakvim situacijama niko ne dovodi u pitanje... Veruj mi... Problem je najvise u tome "sto ne podrzavas" i to izaziva svakakve komentare i bes u narodu... Pusti struku da radi svoj posao, planira, organizuje, izvrsava, sprovodi, daje savete, drzi KZN a ti se skloni u neku pecinu sa svojim coporom i ne izlazi dok struka ne da zeleno svetlo... PS Bila bi mi cast da sledeci put kad navratim u Nis popijem bar kafu sa tobom... [emoji106]
  42. 4 points
    dekirs

    Covid-19 aka Korona virus

    To je onaj glavni argument u svim raspravama. "Nisi ti sluzio vojni rok, sve bih ja vas u vojsku"
  43. 3 points
    Woodoo

    Peugeot i Fiat? / Stellantis

    Valjda si svestan da na tom nivou biznisa nema moljenja vec samo poslovnog interesa. Inace je praksa da onaj koji moli obicno dobije poziciju glavnog i izvršnog direktora na čelu nove grupe.
  44. 3 points
  45. 3 points
    totti

    Covid-19 aka Korona virus

    Polako ali sigurno postajemo Severna Koreja [emoji20] https://www.blic.rs/vesti/drustvo/kapetan-er-srbije-heroj-koji-nam-je-doneo-pomoc-iz-kine-nikada-nisam-bio-na-duzem-i/t821s4b Ali heroj!? [emoji15] Ajd' da su išli u Bagdad za vreme invazije, pa i da kažeš... Šta su onda vojni piloti za vreme agresije jbt? Dno dna...
  46. 3 points
    Ivan

    K: alu felne Bravo Sport ili Emotion 17"

    Da, OEM 18'' Sport je u pitanju. Cuj kako bi legle ... Ako poredis OEM 17'' i 18'', tehnicki ti je razlika sto je 18'' sira pola cola, 1.27 cm, tj. cca 6 mm po strani. Sto se tice izbacenosti felne, to je kompenzovano manjim ET felne od 35 mm (17'' ima ET 31). Posto pominjes sajtne, to ti u praksi znaci da bi spolja felna bila izbacenija samo 2 mm, a oko 10 mm blize vesanju (u odnosu na 17'' felnu). Na sve to, guma je iste sirine, 225 mm, samo razvucenija u falcu. Sto je dobro, po meni su i sa 17'' trebali opusteno da idu na sirinu 7.5'' (a ne 7''). Najveca razlika ti je naravno u precniku felne/visini gume. 225/45/17 je visoka 101 mm, a 225/40/18 ima bok od 90 mm, tj. imas oko 10% nizu gumu. Summa summarum, tehnicki poprilicno slicno, cak je i obim tocka maltene isti, skoro ista izbacenost, ista sirina gume... Razlika je sto imas nizi i u osnovi razvuceniji profil gume, koji se dodatno pumpa na +0.3 Bar, tj. neudobniji ali stabilniji auto. I naravno izgled, tj. za broj vecu felnu. Pa ko sta voli, cisto tehnicki da pripomognem u izboru .
  47. 3 points
    totti

    Menjači - manuelni vs automatski

    Šta se to desilo sa tobom? Došlo iz doopeta u glavu? [emoji3]
  48. 3 points
    bane1321

    Covid-19 aka Korona virus

    Ne znaš ti Martine, sad će ovde da nam objasne sve! Inače, moram da pohvalim, kad ti nećeš, jedan mališa pomaže starim ljudima po Sremskoj Mitrovici! Znaš li ga možda?
  49. 3 points
    vagenovac

    Kuda ide ovaj svet?

    Winwin i emmi od brata, a tehnomanija od kuma
  50. 3 points
    Woodoo

    Funny photos

This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...