Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/08/19 in all areas

  1. 3 points
    Pitaj šta te zanima. Može i na PM. Ja sam prezadovoljan sa mojom Deltom TT osim što sam imao peh sa leptirima na usisu, otpao je jedan i zaglavio ventil pa sam završio sa skidanjem i ravnanjem glave i vađenjem svih leptira. Moj savet svima koji imaju Multijet motor je da poskidanju te leptire jer mogu da naprave ogromnu štetu. Srećom, nisam imamo veću štetu osim jednog iskrivljenog ventila. Inače, auto je zmaj i nikako mi ne ide slabiji motor na ovaj auto jer je teška mrcina. 190KS zvuči fantastično ali nije za trke jer na njegovu težinu to mu dođe baš taman, 8.9 sec do 100. Što se tiče potrošnje, po gradu oko 8-9lit, na otvorenom 5-6. Ja ga vozim baš penzionerski, isključivo do 2500obr. Sa nekom oštrijom vožnjom to sigurno ide dosta više. Uglavnom, od servisa za 2 godine pored redovnih servisa još uradio veliki servis, leptire na usisu, jedan stabilizator na prednjem levom točku i motorić na digitalnoj klimi.
  2. 2 points
    [emoji1787] Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока
  3. 2 points
  4. 2 points
    AbarthGP

    Abarth Grande Punto 1.4T 155HP

    Malo smo se igrali
  5. 2 points
    Čukica je temp ulja, ali Bimer odavno stvarno radi na 100C. Nije me mrzelo pa sam pogledao specifikacije zamenskih termostata, on počinje da otvara na 87 ili 88C, zavisno od konkretnog modela, a sasvim je otvoren na 100C. Još jedno zanimljivo saznanje sam pokupio usput, N55 benzinjara ima više modova rada, i različitu temperaturu rashladne tečnosti: • 108°C/226°F = Economy mode • 104°C/219°F = Normal mode • 95°C/203°F = High mode • 90°C/194°F = High mode and control with characteristic map thermostat
  6. 2 points
    Taj motor je takozvano tegleće magare, ide za sve pare, al zato klepeće kao traktor
  7. 2 points
    Ah zamajac i promaja, dva najveća straha u Srba! Druže, ako uzmeš auto sa manje od 150000, taj zamajac će ti trajati bar još 60-70000! Što se onog Eva tiče, tempomat se ugradi za oko 60e! Mene više brine zašto nema onu CH nalepnicu!?
  8. 2 points
    evo pa citajte jednu stranu unazad kakva nam je drzava (licno iskustvo u zadnjih 5 dana) --- a ja u ponedeljak zbog sve zajebancije sa puntom idem u bolnicu (jel to vredno svega) , yugisa sve si u pravu ............... a vi sto niste prosli kroz to nemojte nista ni da pisete -- bolje je za sve , jeb......la vas drzava a i zakoni u njoj ............. . sve krsevi idu putevima i sve je gore i gore --- alo bre niko kocnice ne gleda JER SE NE SLIKAJU ............. i to je zakon jel ?????.
  9. 1 point
    Treba mi mala pomoc. Pre 6 meseci uzeo sam polovnog Fiat punta 1.2 16 v i pre dva dana sam proverio nivo ulja i primetio sam da je dosta preko maksimuma. Posto sam cuo da mogu da budu u pitanju dizne odneo sam ih na proveru i bile su zacepljene. Ocistio sam dizne, promenio sam ulje i filter za ulje, ali mi se opet cini da mi podize nivo ulja. Auto radi super, ne trokorira, dobro prima gas, jedino mi je potrosnja malo veca. Ne mesa mi vodu jer mi je ona na maksismum. Sad kad sam promenio ulje ne oseca se na benzin, ali mi se cini da je nivo ulja opet preko maksimuma. Sipao sam oko 2,8 l. Da li neko zna sta bi drugo moglo da bude? Hvala
  10. 1 point
    Pre tacno godinu dana kupio sam fiat punto 2010 god. 1.2 8 v 60 ks sa ugrdjenim tng. Do sada sam presao 13500 km bez ikakvih problema. Pre oko mesec dana kada startujem auto ugasi se kontrolna tabla na trenutak i ponovo upali. Auto i dalje normalno radi. Zna li neko o cemu je rec? Hvala unapred na pomoci.
  11. 1 point
    Čujem juče da su cene tehničkog na NBGD-u i Zemunu dogovorene na 4.500 dinara...dok u drugim delovima Beograda i dalje idu jeftinije od toga. Pokušaj TP i Agencija za registraciju da ''prevale'' teret izdavanja polisa na Osiguranja (kad im sada daju 5% umesto nekadašnjih oko 20% i više od svake prodate polise), teško da će proći jer se NBS već stavila na stranu Osiguravajućih kuća. Naime, svi koji prodaju polise (tehnički pregledi/Agencije), su zvanično registrovani kao posrednici u obavljanju finansijskih usluga (tako nešto) kada je njihov deo posla oko izdavanje polisa u pitanju, i za to plaćaju NBS na svake dve godine za dve godine. Ove godine je to plaćanje trebalo da bude u Junu za ovu godinu i za sledeću, ali je NBS odmah posle najave TP da će sve prebaciti na Osiguranja, ugasila svima šifre za pristup sistemu za izdavanja polisa na jedan ceo dan, sa obrazloženjem da eto nisu uplatili na vreme, iako je to tek trebalo u Junu da se plati. Time su im suštinski pokazali na čijoj su strani. Izgleda da je odlučeno da opstanu samo one Agencije za registraciju koje imaju svoj tehnički, s'tim što bi izgleda voleli da i one ne opstanu, ali eto...moraće da ih trpe (barem neko vreme) jer postoji računica koja takvim Agencijama omogućava da nastave da posluju. Ideja je da se ukinu posrednici između vlasnika automobila i TP.
  12. 1 point
    neshtry

    Kupovina automobila do xxxxx eura

    Idi obiđi salon Hyundai,pa onda Fiat,ja sam bio,mislim,decembra i nisam su oduševio ni prodavcima kod Hyundaia... Kia menja gamu...
  13. 1 point
    knezevic76

    Vicevi 120%

    Ukoliko pritisnete Klitoris i G tačku istovremeno, vagina pravi screen shot!
  14. 1 point
    Meyle HD Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
  15. 1 point
    Ima, to je trenutna kilometraza Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока
  16. 1 point
    Ma htedoh ja da mu kazem koju... ali obzirom da prelazim 10k godisnje uklapam se u njegove zelje i pozdrave heheh
  17. 1 point
    Smireni

    Bolje ikad...

    Ma sve razmišljam - Nije komšijski... valjda će ih uskoro pomeriti... Jedan stoji od Nove godine, ovaj drugi još pre toga. Registrovati ih prema ovim novim pravilima neće, nema šanse! A mesta nam fali.... Što se boje tiče, verujem. Vozi sam crni auto, i rekao - nikad više! Bonus, leti je u srebrnom neuporedivo manje vruće.
  18. 1 point
    Milutinac

    Abarth Grande Punto 1.4T 155HP

    Koja/kakva folija? Ja sam za istu namenu narucio nesto sa alija ali je toliko kruta da nisam mogao da je namestim prema "oblini" stakla maglenke...
  19. 1 point
    Stilisa

    AR 147 1.9 JTDm

    Mali predah zime da se plakne malo ljepotica
  20. 1 point
    Lufti

    Bolje ikad...

    I jedna vecernja sa plavom munjom, nisam mogao da izdrzim a da ga ne uslikam, nekako mi je bas izgledao fotogenicno... Inace, imao sam problem sa Evom, doduse minoran ali volim kada na automobilu sve funkcionise a mozda i zatreba nekom... Radi se o maloj pregradi na vrhu konzole koja ima poklopac. Problem je u tome sto kada se plasticni zub, koji omogucava otvaranje pomocu opruge, polomi, poklopac ne moze vise da se otvori. Postoji elegnatno i jednostavno resenje koje ne zahteva skidanje i vadjenje citave plastike sa sve nosacem navigacije. Probusi se mala rupa na mestu zuba i stavi se vezica koja simulira taj zub. Neprimetna je a poklopac ponovo dobija svoju funkciju. Sutra cu uslikati kako to sve izgleda pa moze da se stavi i u DIY odeljak ili gde god admini smatraju da ce pomoci postovanom kolegijumu...
  21. 1 point
    Nije da je nesto spec bitno, ali ovo ubrzanje sigurno nije tacno, posto 2.0 ide za 8.5 do 100. 1.9tt moze da bude samo brza.
  22. 1 point
    Krenulo je. Kad neće proizvođač dodatno da zaradi ima ko hoće. Citat sa jednog foruma , google prevodilac. "Zdravo Admin (čestitke za forum, nije jednostavno u eri Telegrama, fb itd.) Ispravljam se, pogrešno je govoriti o "ažuriranju". Bavim se ugrađenim softverom / firmware-om, ne previše daleko od Connect-a. Ako (i kažem ako) vijest koja se izvodi na FB grupi nije lažna, tehnički su ove hipoteze: 1) Uconnect pre-2018 firmver je verzija koja ne sadrži AndroidAuto / AppleCarPlay. Uconnect pre-2018 sistem se može resetovati i konfigurirati sa fw verzijom koja sadrži AA / ACP. Ovo nije ažuriranje u ovom slučaju, već zamjena firmvera drugim kompatibilnim i sa više mogućnosti. 2) Uconnect pre-2018 firmver je verzija koja sadrži AndroidAuto / AppleCarPlay ali je zaključana. Može biti na nekoliko načina: - ožičeni na softver (u ovom slučaju fw mora biti zamijenjen); - blokiran konfiguracijskom datotekom (u ovom slučaju ona mijenja ili zamjenjuje konfiguracijsku datoteku, a ne cijelu fw); - zaglavi na hardveru, možda jednostavan jumperino koji fw čita pri pokretanju i konfigurira ili ne softverske komponente (u tom slučaju bilo bi dovoljno saznati što je to i dodati ga ili ukloniti bez dodirivanja firmvera); I u slučaju 1 iu slučaju 2, redovno ažuriranje "fw", blokirane komponente (ili nisu uključene) ostaju takve i to je razumljivo, čak i komercijalno. AA / ACP je prodat kao opcija i uopšte nije bio jeftin. Tu je da je iz određenog momenta postao "standardan", a Fiat ga sigurno ne može besplatno dati onima koji ga prije nisu željeli, dok su ga drugi plaćali. U svakom slučaju, ako je vijest o fb istinita, fiziološki je da u kratkom vremenu neki ljubitelj Open Source-a to učini u javnom domenu." Krajem meseca imaju skup gde će pokušati to kolektivno da odrade. Jeftinije je. Nadam se da će se negde pojaviti i postupak kasnije.
  23. 1 point
    Nemojte na PM, molio bih. Javno napisani odgovori su vidljivi svima i zato mogu pomoći ne samo pojedincu, nego svima koji budu čitali Forum i bude ih zanimala ista stvar.
  24. 1 point
    Ne drži me za reč-ili si ti ili @Ivan u nekoj temi pisali naširoko o 1.4 varijantama. I atmo i turbo itd. Po stilu pisanja ste jako slični , pa nw zameri ako sam i pogrešio.
  25. 1 point
    Milutinac

    Lepi i zanimljivi primerci iz oglasa

    Ahaaaaa jasno sada steta...rekao bih
  26. 1 point
    totti

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Odaaaavno sam pričao sa više majstora na tu temu. Poenta je da je to namerno tako urađeno/izvedeno (ne samo kod BMW-a, već kod ogromne većine automobila), a iz razloga da ne bi bunilo i paranoisalo vozača.
  27. 1 point
    Ivan

    Limarski radovi - vakuum ili slično...

    @Tadej Pitanje je spojeno sa postojecom temom, ako ti znaci mozes da pogledas i dosadasnja iskustva, cene, kontakte...
  28. 1 point
    Pozdrav svima, vlasnik sam Fiat Bravo Mk2 2007, nakon sto sam kupio auto uvideo sam da sve one glasovne komadne i sustav Blue&Me je bio na italijanskom jeziku. Nasao sam uputstva na officijalnom sajtu , pokusao vise puta i napokon uspeo da upgrejdujem softver. Uradio sam i jedan video, mislim da ce nekome biti korisan. Izvolite link:
  29. 1 point
    Ma, ni MAir nije neka nauka a 10ks, znači makar da klimu gura lakšwe. Evo, sad će @PremieRacing da objasni.
  30. 1 point
    MS PK

    Šta uzeti posle Grande Punta?

    Pa zavisi i ko koliko ina zivota u sebi Nije ista voznja u 1.3 i 1.9, ni oprema, ma nista , a nekom treva auto samo koliko da ne ide peske Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока
  31. 1 point
    Ako trazis tako nesto, trovratno u sportskijoj varijanti (za u drugoj temi pomenutih 3600-3700EUR) - moja skromna sugestija i varijacija na temu, u vidu Punta Evo. Uz malo cenkanja i par stotki vise, uzima se 4-5 godina mladji auto - meni ima mnogo lepsi enterijer, moderniju tablu, LED zadnje stopaljke, itd... Npr. nesto nalik ovome, doduse konkretno ovaj ima tanju opremu nego GP iznad (tempomat + digitalna klima), ali natrci i lepo napucan, a sa obicnim atmo motorom su obicno jeftiniji: https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13598342/fiat-grande-punto-evo-14-16v
  32. 1 point
    Boris90

    Vazduhoplovstvo

    Poljaci mogu da drze casove svima sem Rusije kako se odrzava i leti Mig -29. Sto se tehnicke kulture tice kapa do poda.
  33. 1 point
    Moj stav Svaki zakon je doneo efekat. Nema onih usranih kao mrak crnih folija, meni extra, sad vidim i malo dalje od onog ispred šmekera koji je mogao i šper da stavi umesto folije jer ni on a ni ja ne vidimo zbog istih. Svi vezuju pojas, ušlo u naviku, evo gledam klinci moji, vezuju se po automatizmu, kad porastu, misliće da je to zato što tako treba a ne zato što smo naterani. Telefoniranja sve manje u vožnji, ima ga, ali sve manje a sve više se koristi blue tooth. Gledam po mojoj familiji i ortacima. I ja sam najviše udaren po džepu novim zakonima, prodao sam auto zbog korozije, a po starom nisam morao i bio sam zadovoljan istim. Na ulicama stvarno skoro i da nema raspalih krševa.a tu ne mislim na krševe po godištu već po izgledu. Žao mi je ljudi koji nemaju novca da kupe nešto novije ili da srede to što imaju. Nešto imam utisak da mirnije spavam noću jer se poskidali čunkovi sa izduvnih grana. Polako nas utežu, a kukali smo gde je taj zapad. Pa evo ga rođaci. Stižu zakoni samo je nama teško zbog mentaliteta da to sve ispratimo, a bogami i zbog standarda. Ah da, pijačarsko kineske ksenone, to zaboravih........
  34. 1 point
    Lufti

    Bolje ikad...

  35. 1 point
    Kako god..Moje misljenje je da preteruju! Ako je tehnicki ispravan ako su svetla ustelovana kako treba,gume nisu celave..Sta onda njih koji moj briga koji je projektor unutra,kakve felne se kotrljalju ili da li mi kacket narusava aerodinamiku vozila.Uskladjuju zakone sa EU,a necemo tamo jos 50 godina.
  36. 1 point
    Corner light imaju svi modeli koji imaju svetla za maglu, mogu se uključiti ili isključiti preko borda.Tako je bilo? Vidim da su promenjeni paketi opreme u odnosu na prošlu godinu. Sedan sad u Lounge verziji ima isti kokpit kao HB (7 inča displej), a senzori za kišu i svetla se sad doplaćuju, bili su standard. Inače servis je koštao 10.771 din. AK Kole. Ima konfigurator ovde https://www.fiatsrbija.rs/tipo/konfigurator-tipo
  37. 1 point
    knezevic76

    Vicevi 120%

    [emoji41]
  38. 1 point
    silenci

    Alfa Romeo Giulia

    sa sajma u Detroitu,koji je juce poceo
  39. 1 point
    jevta

    Šta uzeti posle Grande Punta?

    Ja sa GP prešao na Freelandera
  40. 1 point
    Ovaj je malo drugaciji, ima kabal ali mozda odgovara pa ako hoces da probas javi se
  41. 1 point
    Nisam razumeo da li gori stalno, recimo do sutra, ili se ugase posle nekog vremena? Za početak proveri sve mase - tačke gde se instalacija spaja sa šasijom.
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...