Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/18/18 in all areas

  1. 4 points
    djomla

    Funny photos

    [emoji848] Sent from my 3310
  2. 4 points
  3. 3 points
    Malo novih slika...jos uvek nisam resio sitnice koje me muce,uskoro resavam i to
  4. 2 points
    vzr

    vzr - Punto 1.2 16v

    Evo da predstavim i svoj automobil, danas sam uhvatio nesto (kisovitog) vremena da napravim koju fotografiju. U piatnju je Punto MK2B 1.2 16v, dynamic paket opreme. Punto je kupljen nov u Srbiji davne 2004 godine. Presao nesto preko 140 000 km i ne trosi ni kap ulja - ovo namerno napominjem jer je na forumu rasprostranjena dezinvormacija da je "normalno" da fiat 1.2 agregat trosi ulje, pogotovo ako je FIRE (16v), navnodno zbog hidropodizaca - to je cista glupost. Ni SOHC ni FIRE ne trose ni kap ulja ako su dobro odrzavani. Od prvog dana u ovaj punto je sipana selenia gold 20k i menjana na svakih 9 000 km, sto je rezultovalo ovom predjenom kilometrazom bez i jedne havarije ili gubitka snage, smanjenja kompresionog odnosa i slicnih pada performansi, a nije da ga bas mazim, zapravo kako-kad. Od kvarova, naravno, riknjavao je EPS, periodicno na svakih 50k km, do sada ukupno 2 puta i uskoro mogu da ocekujem i po treci put jer dijagnostikom primetih da se ponovo nakupljaju greske na torque senzoru, a i vreme mu je, sudeci po trendovima. Automobil uglavnom odrzavam i servisiram samostalno, oslanjam se na servisna uputstva i tehnicku dokumentaciju, u servise nemam poverenja. Fabricka oprema: Vozacevo sediste podesivo po visini i pritisku u donjem delu podupiraca ledja Manualna klima Elektronski retrovizori sa grejacem Parking senzori 14" alu felne Metalik boja Oboriva zadnja klupa po segmentima Isofix mount Modifikacije: Ugradjen sekvent AutoGas (AC Stag 200-4, Tomasetto, Valtek, toroidna boca) Sve SMD LED komponente u kabini (ukljucujuci i instrument tablu) zamenjene crvenim, sto se moze videti na nekoj od ovih slika. Ugradjeni zvucnici: 2 x GroundZero 165mm (napred) i 2 x Kenwood 6x9" elipse Radio: Sony Xplod MP3 CD player 4 x 52W Trudio sam se da svojim modifikacijama ne narusim originalni dizajn vec da ga poboljsam. Ljudi mi cesto govore "ne popravljaj stvari koje rade". Dobro ok, to sto nesto radi ne znaci da ne moze jos bolje da radi, takvih mediokratskih komentara se zgrazavam. Imao sam u planu da stavim RGB osvetljenje instrument table i prekidaca koje dinamicki menja boju u zavisnosti od parametara poput brzine kretanja, revolucija u minuti i sl, ali je probelm fabricko napajanje SMD komponenti, veoma jednostavno i lose izvedeno, pa je taj projekt do daljeg na cekanju.
  5. 2 points
  6. 2 points
    chikavili

    Kompilacija sudara...

    Debilcina. Nije dobio sto je zasluzio. Kada vidim ove u bermudama i papucama, bez rukavica na brzim i jakim motorima, odma se setim Darwinovih nagrada.
  7. 2 points
  8. 2 points
    shomispc

    Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018

    Pa nismo brate, ali me mnogo nervira taj naš jajarski mentalitet. Pobedimo ove tutubane i odma smo prosli i ludnica, i onda nam drugi "naprave problem" i odma je katastrofa.. Stisni muda i pobedi i proći ćeš.
  9. 2 points
    shomispc

    Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018

    Realno ako ne pobedimo još jednu i ne treba da prođemo.. Večito kalkulišemo i zavisimo od drugih..
  10. 1 point
    The Punisher

    Lancia istorijat

  11. 1 point
    dellas

    Protest zbog cene goriva

    Ne mogu da skinu pdv sa akciza jer to komplikuje obracun pdv-a, tako je na svim artiklima koji imaju akcizu. Ali mogu da skinu samu akcizu, svejedno je jer pare idu u isti budzet (citaj dzepove). Mora neko to da organizuje tako da nas podrze i taksisti i prevoznici, poljoprivrednici...drugacije nema nista kao sto smo videli.
  12. 1 point
    Dale

    K: Lancia Delta MK1 ili Prisma

    Ima nekih Prizmi na gomili u BGu, ulica Matice Srpske(pocetak Mirijeva) na pocetku ulice sa desne str, posle 2 perionice. Da li je otpad ili samo ljubitelj, ne znam. Parkirane su na travi uz ulicu i cini mi se da svakoj ponesto fali. Mozda neki clan zna vise o tome, ja samo video u prolazu. EDIT: Nasao sliku, ali izgeda da tada nije bilo prizmi
  13. 1 point
    dekirs

    Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018

    To je to, nadam se da se i@totti slaze sa nama [emoji4]
  14. 1 point
    Dezurni

    Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018

    Deki, na tvojih pet ja dodajem još pet
  15. 1 point
    dekirs

    Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018

    Ma da mi dobijemo siptare samo.. Evo ne mora Partizan da osvoji titulu narednih 5 godina.
  16. 1 point
  17. 1 point
    Uhapšen šef Audija Rupert Stadler Izvršni direktor Audija Rupert Stadler je uhapšen u ponedeljak zbog skandala oko manipulisanja vrednostima izduvnih gasova na dizel motorima unutar Volkswagen koncerna, kojem pripada i Audi, javljaju svetski mediji. Predsatvnik Volkswagena za medije, kompanije u čijem Upravnom odboru sedi i Stadler, potvrdio je hapšenje i dodao da Stadler čeka saslušanje na kome će se odlučiti da li će ostati u pritvoru. Tužioci navode da su delovali zbog opasnosti da bi Stadler mogao da pokuša da prikrije dokaze. Stadler je na čelu Audija od 2007. godine. Krajem prišlog meseca istražioci u Nemačkoj su pretresli nekretnine Stadlera kako bi došli do dokaza, a pretres je izvršen i u stanu još jednog Audijevog menadžera. Podsetimo, afera ''Dieselgate'' je otkrivena još 2015. godine, kada je Volkswagen priznao da je gotovo 600.000 njihovih automobila koje su prodali u SAD-u imalo softver koji je lažirao rezultate testova za emisiju štetnih gasova. Audi je prošlog meseca priznao da je 60.000 njihovih modela Audija A6 i A7 sa dizel motorima imalo problema sa softverom za emisije štetnih gasova. Procenjuje se da je ova afera Volkswagen koštala oko 30 milijardi dolara. preuzeto sa - Auto Blog
  18. 1 point
    Pluto

    Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018

    Island je pokazao svima kako se igra fudbal.
  19. 1 point
    dejan_ns

    Lancia Lybra 1.9 JTD

    Delimicno tacno. Ukoliko mu reg istice 25. jula, on moze da preda 26. juna i registracija ce mu vaziti do 25. jula, nece mu skratiti mesec daba. Saobracajnu dozvolu moze da posalje po hitnom postupku i bice gotova za 2-3 dana.
  20. 1 point
    shomispc

    Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018

    Da je Brazil dobio ove, naši bi čarter letom otišli u trokadero sinoć... Ali šalu na stranu, i da je brazil dobio ove šiptare, svejedno bi morali da ih pobedimo jer bi u suprotnom opet oni mogli da prođu uz pobedu nad kostarikom..
  21. 1 point
    dekirs

    Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018

    Pa taj mentalitet je opravdan, nikad nista nismo osvojili najveci uspeh odlazak na SP, normalno da ce se tako razmisljati Menjamo selektore ko na traci, igraci jure kamenjarke kad dodju u Srbiju itd.. Svaka cast sada, Kostarika je bila u 1/4 proslo prvenstvo koliko se secam, plus najstarija ekipa. Neka oni kalkulisu i prolaze dalje svi srecni
  22. 1 point
    dach@

    F1: Kalendar trka

    Prelepa staza,dobro je da su produžili ,bice jos dobrih trka za gledanje
  23. 1 point
  24. 1 point
    neshaoct

    Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018

    Srce kao vatra, mozak kao sat, Kolarov i Sergej doktorski Fudbaleri Srbije na sjajan način su započeli Svetsko prvenstvo, jer su u prvom kolu grupe E nokautirali Kostariku sa 1:0 i napravili su značajan korak ka plasmanu u osminu finala. Izabranici Mladena Krstajića su bili bolji rivali od protivnika i to su krunisali sjajnim pogotkom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca sa 25 metara. Naredni protivnik je Švajcarska i taj meč je prilika da ''orlovi'' overe plasman u drugu fazu. VLADIMIR STOJKOVIĆ 7.5 - Hladan kao špricer, siguran od starta, ukrotio prvi udarac Kostarikanaca. Sve što je mirisalo na eventualni problem, golman reprezentacije Srbije sa lakoćom je rešavao. Nastavak njegovih dobrih odbrana i mirnoća ulivaju sigurnost u naše redove. BRANISLAV IVANOVIĆ 7.5 - Naš rekorder imao je uspona i padova tokom utakmice. Možda mu je prestizanje Dejana Stankovića na listi fudbalera Srbije sa najviše mečeva pravilo određeni pritisak, tek Bane je bio prilično siguran u defanzivi. Imao je nekoliko centaršuteva na polovini protivnika, koji nisu pronalazili mete. NIKOLA MILENKOVIĆ 8 - Da li je Srbija dobila stub odbrane za budućnost? Po onome što mladi štoper Fjorentine pokazuje od kako je sa ''orlovima'' - apsolutno! Momak je i protiv Kostarike pokazao da nije slučajno što ga pola Evrope traži, ugasio je svaki požar, zapravo požarčić, i izdigao se iznad iskusnijih. DUŠKO TOŠIĆ 7.5 - Požrtvovan, ginuo je za svaku loptu. Imao je par proklizavanja, ali to mu se može progledati kroz prste. Bio je Duško britka sablja u duelima sa rivalom, a vruć šamar koji je opalio Urenji onako šmekerski namazano, promaklo je arbitru iz Senegala. ALEKSANDAR KOLAROV 8.5 - Junak meča! Kapiten ''orlova'' podsetio je na gromovnika Sinišu Mihajlovića u najboljim danima. Njegova lepotica iz slobodnjaka, kojoj ni sjajni Kejlor Navas iz Reala nije dorastao, pocepala je u froncle mrežu Kostarike, i vrteće se sigurno još dugo po TV špicama. LUKA MILIVOJEVIĆ 7 - Trudio se, borio, uklizavao. Nije mu bilo lako sa brzom i kompaktnom ekipom Kostarikanaca, ali izlazio je mahom kao pobednik iz duela. Ovo nije svakako jedna od njegovih boljih partija, ali ne bi trebalo uvek požrtvovanom Luki da tražimo dlaku u jajetu. NEMANJA MATIĆ 7 - Kao i njegov parnjak u srednjem redu, defanzivni vezista Mančester junajteda nije bio na terenu previše primetan, što može donekle i da se okarakteriše kao dobra stvar. Navikli smo od Matića da bude primetniji, ali on svakako nije imao kikseva i visinom je dominirao na centru. Na kraju se pokoškao sa klupom Kostarike. DUŠAN TADIĆ 7.5 - Upropastio je Kostarikance u prvom poluvremenu, naročito Kalva, palio biciklice do besvesti. Nažalost, ni jedan njegov prodor, a bilo ih je skoro deset, kao ni dobri centaršutevi, nisu urodili plodom. Prikočio je u drugom delu utakmice, čini se da je umor učinio svoje. ADEM LJAJIĆ 6 - Najslabija karika u pobedi ''orlova''. Doduše, igrao je na mestu desnog krila, što je njemu verovatno poslednja opcija u igru. To što nije bio tamo gde obično pripada na terenu, nije opravdanje za izostanak bobenosti u duelima. Moraće mnogo bolje idući put. SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ 8 - Pokažao široku lepezu umeća, zbog čega je jedno od najtraženijih lica evropskog fudbala. Bilo ga je na svakom delu terena, što i nije njegova karakteristika. Njegove lopte imaju oči, njegov ples je brazilski. Uhvatio makazice u prvom poluvremenu kod nepostojećeg ofsajda. ALEKSANDAR MITROVIĆ 7.5 - Nije ga hteo gol, ali radio je u tri smene. Kao bik je prolazio kroz odbranu Kostarike, trčao je čini se do samog otkaza duše i srca, nad njim je i načinjen prekršaj, posle koga je iz slobodnog udarca Kolarov doneo pobedu. Bravo za trud, tako se gine za dres reprezentacije. FILIP KOSTIĆ (OD 70. UMESTO LJAJIĆA) 7 - Neće Filipa gol, ali on neće ni da odustane. Trči kao navijen, opasan je po boku, ali njegova želja da se proslavi često učini da ide pred rudu. ANTONIO RUKAVINA (OD 82, UMESTO TADIĆA) - Premalo vremena provelo na terenu da bi dobio ocenu. ALEKSANDAR PRIJOVIĆ (OD 89. UMESTO MITROVIĆA) - Premalo vremena proveo na terenu da bi dobio ocenu. SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ 8 - Koliko nas je iznenadio startnom postavkom, oduševio nas je izmenama u nastavku. Bili smo nesigurni kada smo videli u manevru zajedno Tadića, Ljajića i Milinković Savića, što i nije dalo neki konkretan rezultat. Ali, ubacio je Kostića umesto indisponiranog Ljajića, Rukavinu da pomogne po desnom boku umornom Ivanoviću, a poslao je na teren i Prijovića da bude pojačanje u skoku u finišu, kada je Kostarika krenula sa dugim loptama. preuzeto sa - blic.rs ================= Hrvati oduševljeni Srbijom - ''Ovo je posle Španije i Portugala bila najbolja predstava, gol Kolarova - REMEK DELO!'' Mediji u Hrvatskoj su ispratili utakmicu reprezentacije Srbije protiv Kostarike na Mundijalu, a koja je okončana pobedom naše selekcije. Aleksandar Kolarov je bio heroj pobede, dok su njegov gol komšije proglasile remek delom! ''Nakon utakmice Španije i Portugala, ova je bila bez dileme najkvalitetnija predstava do sada na Mundijalu'' - između ostalog piše u tekstu portala ''Index.hr''. preuzeto sa - blic.rs
  25. 1 point
    vlada012

    Dizanje automobila

    Drug: ja ne stedim na odrzavanju,ne nisi me razumeo a verovatno ni procitao moje pitanje,i kad kupim nove opruge isto ce se desiti: UGRADIO SAM AUTO GAS,NA MESTU REZERVNOG TOCKA STAVLJENA JE TORO BOCA I ONA PRAZNA IMA NEKIH 35,40 KG PRAZNA BOCA A GDE TI JE GAS KAD SE SIPA +PUTNICI//GAS+BOCA ,a hocu da stavim druge jace opruge jel sam ugradio gas,pri sipajnju gasa auto slega i to je normalno da ce da slega zbog kolicine plina,ajde neka bude prazna boca 35 kg i plin neka bude 32,33 kg to mu izadje nekih 67 KG+ Čuo sam da su od Punta Vana kao jače,mislio sam da ubacim ispod opruge Distancer u donjem delu na dnu gde je osovina ako nenadjem negde tj da kupim naravno da odradim te distancere Ok slikaj pa pusti sliku ako nije problem
  26. 1 point
    Woodoo

    Funny photos

  27. 1 point
  28. 1 point
    Lj_ubica

    Fiat Marea St.Moritz 1.9 diZLO

    Danas zamenio stabilizatore... Nema da susne [emoji4]
  29. 1 point
    silenci

    Toyota & 24 sata Le Mana / FIA WEC

    ako ove godine Toyota ne pobedi na trci,treba da ih nema,samo su oni fabricki tim,ostali su privatni timovi,najjaci medju njima je tim Rebelion Alonso vozi u Toyoti br 8
  30. 1 point
    marko.jovanovic

    BMW e60 525d M Sport

    Kuku, pa izgleda ovde jedini ja ne žalim auto, pa sam se potezao sa Z10 1.2 Da se zna ko kosi a ko vodu nosi P.S. Za neupućene, to je bilo najpatetičnije potezanje koje ste mogli da vidite, al baš me briga, dobio sam ga
  31. 1 point
    neshaoct

    Inovacije u bezbednosti saobraćaja

    Prvi solarni put otvoren u Francuskoj U malom francuskom mestu Tourouvre-au-Perche u Normandiji otvoren je, prvi na svetu, solarni put. Francuska ministrka ekologije Ségolène Royal je naime pustila u rad 1 kilometar dugačku deonicu javnog puta popločanog solarnim panelima. Oko 2.800 kvadratnih metara panela trebalo bi da proizvodi dovoljno električne energije za napajanje cele javne rasvete u tom mestu, koje ima oko 3.400 stanovnika. Projekat izgradnje solarnog puta je koštao oko 5 miliona evra, a razvoj i izgradnja trajali su ukupno 5 godina. Solarni paneli proizvedeni su u francuskoj kompaniji Colas i dovoljno su čvrsti da izdrže saobraćajnu opterećenost od oko 2 hiljade vozila na dan. Ukoliko u bliskoj budućnosti u Colasu uspeju da smanje trošak proizvodnje i instaliranja ovakvih panela, kao i da im povećaju energetsku efikasnost, u Francuskoj bi moglo da nikne još oko 1.000 kilometara sličnih solarnih puteva. preuzeto sa - Auto Blog
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+01:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...