Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/13/18 in all areas

  1. 6 points
    Kao “ne branim Duleta, ali Dule je u pravu...” ne bi pogledao auto sa 400k na satu ali ide da gleda onaj sa 200k na satu iako zna da taj može imati i 400k na satu! Nego, jel bi išao da gledaš auto sa 400k na satu da je cena niza od onoga sa 200k na satu? Primer (Dule voli primere iz realnog života pa eto): Ne treba mi neki Dule, Pera, Mika, Zika da doveze auto iz Nemacke, već sam dovezao svojim matorcima jednu Fiat Bravu. Imala je oštećenu letvu, fleksibilna cev na auspuhu otišla i jedna dizna za zamenu. Svaba prvi vlasnik, sa sve istorijom. 2013-te sam ga dovezao, odradio sve i izaslo me 1600€ (Svaba dao auto za 450€ zbog kvarova). Bilo ih je tad i na oglasima za 1500 leševi, ali su išli i za 2500€... no, prošle godine tražim sebi specifičan auto, Passat B6 1.4TSI sa metanom, vrtim Mobile.de i čekam. Stiže mail jedno jutro, 3700 i neki € 2010.god, napucan opremom, sto bi kod nas napisali, ful, ful, ful... inače sam stavio 7000€ kao limit i skoro pa nijedan mi nije dolazio. Kod nas se mogao naći od 7-9k €. Kad ono, Taxi vozilo, 500k na satu, dobar, ocuvan jedino sto je Svaba bio stokilas i više pa razbucao malo vozačko sedište. Pitanje za pametnjakovice: jel bi pogledali taj pasat? Izađe bez PDV-a 3100€, carina, PDV, tablice i ostane 2.5-3k € za zameniti šta ne valja da se dođe do realne cifre auta. Nije Svaba uzeo i spustio km pa tražio 5-6k € već ga prodavao za 3k € jer ima toliko km i smatra da toliko vredi. Kupio ga sigurno neki nakupac, sredio, ušminkao, smanjio km i stavio na oglase sa “300€” zarade.. ha-ha... bas.. eto zašto spusta km, ne zato sto kupac ne želi auto sa 500k za 3k € već zato da uzme 2k € u svoj “pošteni” džep iako prethodni pošteni prodavac nije vratio km...
  2. 4 points
    dach@

    Zatamnjena stakla

    Gledam danas i nemogu da verujem sta zena prica za folije hahaha ispade da su folije najzapaljivije na autu koji je to mozak a mi se cudimo koja budala je smislila 2 tehnička pregleda godišnje
  3. 3 points
    YUgisa

    Yugo 1.1 EFI

    Necu da razmisljam o tome dok ne dodje vreme za to jer nema poente da se nerviram zbog banana drzave ali nakon 10 godina drkanja oko registrovanja od raznih tehnickih pregleda, svestan sam cinjenice da najverovatnije nece biti registrovan. Ali ja cu ga zavrsiti kako sam zamislio bez obzira na to.
  4. 3 points
    totti

    Koje kočione pločice, diskove?

    @Ivan Juče montirao, prešao 10 kilometara, za sad prezadovoljan [emoji3]
  5. 3 points
    U nastavku vam dostavljam nacrt inicijative za ocenu ustavnosti odredbe kojom se propisuje šestomesečni tehnički pregled.
  6. 2 points
    Ja lepo napisah, ne vraćaju kupci kilometražu, nego nakupci, što je i protivozakonito. I onda mi tu neki polupismeni Dule objašnjava nadugačko i naširoko da je on u pravu. Da ponovim, u ovom slučaju su nakupci stoka, ne kupci!
  7. 2 points
    Mlacenje slame, nije sija nego vrat. Vracanje km da se manje proda, a ne da se vise zaradi? Ili vracanje km da ne bi morala da se obara cena? Ili vracanje kilometraze da se proda za vise para, jer je ocuvan i moze da prodje tako? Sve je to isto. Trgovci su upali u taj vrtlog ssmostalno, zbog prvog nepostenog koji je vratio km. A on opet mozda zbog stranca koji mu je uvalio. I eto tesko prodati auto sa puno km za neku cenu, jer u oglasima postoje drugi, jeftiniji, cak i sa manje km. A istina je da svi muljaju.
  8. 2 points
    puntara

    Zabranjuje se pušenje u automobilu?

    Kao ex-pusač ne vidim cigaretu kao vecu opasnost od televizora u boji na centralnoj konzoli.....
  9. 2 points
    Da nije tuzno bilo bi smesno,puna usta demokratije, sloboda,slobode kretanja,slobodnog izbora......... Bezbednost,zagadjene,sigurnost......Ponavljja se kao mantra Nemam snage vise ni da se smejem.Treba uvesti kvartalni zdravstveni pregled uz pregled kola,i mirna Backa.Svi bi cutali i pozivali se na gore navedeno,to tako treba. A gorivo sve jeftinije ,putevi jos malo pa svi kao piste,kod lekara bez mita,skole bez vrsnjackog nasilja,TV bez silikona.Je...e pa mi smo Orvelovsko drustvo.
  10. 2 points
    deyoooooo

    Stilo karavan, krovni nosac (skije)

    Izvinjavam se sto nisam stigao ranije da odgovorim. Uspeo sam skinuti i i resiti problem. Plastika se skida povuce se malo prema napred i ravno prema gore se bukvalno iskine iz jedne zabice. Samo sto je kod mene vec bila polomljena i lepljena pa sam je i ja slomio. Ali sam zalepio i vratio i sad je ok. Problem nije bio odvrnut saraf nego kao da se pojavio neki luf izmedju skije i tog prednjeg njenog nosaca. Pa sam zaglavio trakicu lima debljine 0.5mm na tesno i samo vratio plastiku i resen problem. Evo i par slika kako to sve izgleda rastavljeno ako nekom nekad bude trebalo. Hvala svima na pomoci.
  11. 2 points
    -Jesi registrovao onu malu u separeu? -Jesam ali moraću ponovo za šest meseci. Starija je od 15. godina.
  12. 1 point
    totti

    Sandero Stepway II

    Hahahaha Kupcima Dačije otp "ti buđavi sedi tamo" [emoji3] Sent from my SM-G950F using Tapatalk
  13. 1 point
    Ne diže cenu ali direktno utiče na istu jer sa tom i tom kilometražom očigledno ne može da proda auto za te i te novce! Znači indirektno podiže cenu varajući kupca da je kilometraža u skladu sa cenom vozila a očigledno preskupim za originalnu kilometražu pošto je još očiglednije da nije mogao da ga proda!
  14. 1 point
    Već sam negde pisao. Nisu sajle već birač brzina na samom menjaču. Tamo gde se kače sajle. Osovina nakupi prljavštinu i prašinu i zeza. Kroz osovinu je brezon koji treba otkačiti, očistiti i brezon i cilindar i onda ide kao po loju.
  15. 1 point
    darkman14

    Marengo 1.9TD by Djuk

    I otpornik je utopljen je u plastiku. Treba ga izvući nekako - zagrevanjem, staviti NTC otpornik i zaliti silikonom i onda nazad. Meni nikad nije signalizirao led na putu ili tako nešto. Kako to na marei izgleda? znam kako je na stilu, tamo čim je spoljna temp niža, mislim od 3°C izađe obaveštenje na displeju. a evo gde da naručiš
  16. 1 point
    Kao i svaka tema koja je zanimljiva većoj grupi ljudi, i ova ima sukobljena mišljenja. Meni je lično veoma poučna i rado čitam svaki post. Pređena kilometraža je svakako bitan faktor pri odluci da se kupi automobil. Moj bivši fiat bravo HGT je bio oglašavan preko godinu dana jer je cena bila "jaka". Auto je imao pravu kilometražu, ispod 150k km, a bio veoma star. Ja sam imao i kompletnu servisnu istoriju, koja je mogla da potvrdi i kilometražu i sve servisne intervencije na vozilu. I bez obzira na stanje, koje je zaista bilo jako dobro, svima je bio skup. Ili da se drugačije izrazim, bilo je drugih HGT-a po znatno nižoj ceni. Njihove kilometraže su bile šarene, verovatno i obarane. Auto je na kraju prodat kupcu koji je zaista želeo ispravan HGT. Posle sam kupio BMW 320D iz 2003. koji je na satu imao magičnih 205k km Ali tu nije bilo ni nekog velikog izbora, svi su bili od 200 do 280k km. Naknadnim pregledima Delfi dijagnostikom, BMW scennerom i sličnim alatima došao sam do neke kilometraže od 270 k km, mada je i to upitno; daj bože da je samo toliko prešao. Realno, mnogi od tih trojki su davno pregazili pola miliona kilometara. Šta želim da kažem? Pri izboru auta sam gledao opšte stanje vozila, vozio ga kod servisera na detaljan pregled, ali sam svakako uzeo u obzir i KILOMETRAŽU. Da je na tabli pisalo 400k km, a da je stanje vozila bilo identično, ne bih ga ni pogledao. I tu se krije istina: mi svesno sebe obmanjujemo i lažemo! Ne bih da ispadne da branim Duleta, ali mnogo toga što je rekao je tačno, a nadasve i korisno nama kao kupcima. Istina je da je mnogo štošta loše uređeno kod nas, da prostora za razne mahinacije i prevare ima na pretek... Moji primeri su malobrojni, ali su u neku ruku i reprezentativni - jako je teško prodati auto sa malom kilometražom ako ga ne ponudite po ceni onih koji su prešli barem 2 ili 3 x više kilometara. S druge strane, iako sam svestan da su mnogi polovnjaci kod nas sa lažiran kilometrima, te i sam shvatam da moj nema "magičnih 200k km", automobile sa velikom kilometražom nisam ni razmatrao. Nije sve crno ni belo; razumem i ozlojeđene te prevarene ljude sa foruma, koji su u nadanju da će kupiti pristojan automobil možda dali poslenjednje novce, a dobili ušminkan leš. Otuda i njihov odnos prema prodavcima i uvoznicima. Ali isto tako i razumem Duleta i slične prodavce, koji se trude da budu korektni koliko je to moguće na tržištu koje je neuređeno, nekorektno, da ne upotrebim ružniju reč. Posmatrajte ovu diskusiju kao realna iskustva u prodaji, a ne mesto gde bi vredelo nekog napadati i okrivljavatiza trenutno stanje, koje nije samo na našem tržištu polovnih automobila, već i u mnogim drugim zemljama.
  17. 1 point
    zunto

    Koje kočione pločice, diskove?

    Kad pre tolika km...kada su ovoliko izdrzale sigurno ce jos 3x toliko[emoji16]
  18. 1 point
    bokija

    Fiat Punto mk.1 - pretvrd auto?

    Sve si reko...KYB su takvi.Otvrdnu.I dalje drze auto al su tvrdi i osete svaku neravninu.Imao sam is na bravu i bas mi se to desilo.Crveni KYB je losija verzija.Original Japanski su zuti.
  19. 1 point
    YUgisa

    Fiat Punto mk.1 - pretvrd auto?

    To sto ne curi amortizer uopste ne garantuje njegovu ispravnost. Amortizer moze da zariba, moze da se iskrivi od udarca i slicno i onda da se poveca otpor u njemu i da bude auto tvrd i da se spolja nista ne vidi. Sto se tice opruga, tvrdocu moze da dobije jedino ako se opruge od starosti sabije pa se slegne auto, onda se remeti hod oslanjanja i naleze na odbojne gume. Ali ako je auto na predvidjenoj visini, onda oko opruga nema problema.
  20. 1 point
    Lopurde...samo da oglodju sirotinju,a posle idu kod bate po nove superB....
  21. 1 point
    Ko ce se setiti da li je proslo 6 mes. neki se jedva sete i 1 god. bice dosta cimanja krenes negde a zaboravio si taj sestomesecni da odradis da li ce odma skidati tablice i kazna ili ce terati na tehnički,da su hteli ispravna kola mogli su da poostre tehnički pregled ovako 2 puta godišnje radi se samo o novcu i zajebavanju....
  22. 1 point
    Evo resenja za moj problem ovde: Da ne kopiram ceo tekst, a red je da ostavim informacije o resenju. Mozda nekome pomogne.
  23. 1 point
    Dobro pazi sa kucistem.Da znas da nije ni malo jeftino oko 100e.
  24. 1 point
    Tommy92

    Fiat Punto mk.1 - pretvrd auto?

    Tacno tako mi je i majstor rekao. Gume jesu stare i za bacanje su, idu nove pa cemo da vidimo razliku. Hvala!
  25. 1 point
    gile smederevo

    Fiat Panda 100HP Rossonera

    Aham... Samo tablice u ponedeljak...
  26. 1 point
    sasadoncic02

    Fiat Punto mk.1 - pretvrd auto?

    Opruge drže visinu auta.Ako su amortizeri ok. možda su ti gume stare,pa postanu plastične i onda se smanji udobnost.
  27. 1 point
    igor0511

    Delta 1.6mjet tiptronic

    Sta ce mi oglas za to, samo uzmem drugi kljuc A i nije Delta za mene. Ogroman je auto i bas za uzivanje i kruziranje uz Toto Cutugna. @bane1321 Hvala Leon je kod mene vec godinu i po, a Delta 4 dana pa je zanimljivija. A i obozavam italijanski smek koga Delta ima na pretek, od Lancia znaka na zadnjim vratima, preko Delta oznaka, aluminijumskih pragova, oblih delova enterijera, otkacenih farova... znaju Zabari da spakuju prelep auto, samo kad hoce. Nazalost nema vise takvih novih automobila pa sam auto za sebe gledao u drugim taborima, ali i dalje bih vrlo rado posedovao i Italijana uz to (najradije Barchettu ili 500). A vozio sam ja i Astru poprilicno. Uglavnom ostavljam Leona kada parkiram van garaza u gradu.
  28. 1 point
  29. 1 point
    vicent

    Punto 1.9 JTD-R (Vicent)

    Došlo vreme za nove disk pločice. Ima još 3-4mm ali ne čekamo da krene da struže. Opet Galfer. Послато са LG-G3
  30. 1 point
    vagenovac

    Delta 1.6mjet tiptronic

    Cak i 2.0mjet ne vuce nisko kao 1.9, a opet se davi u visokim rpm, takvih motora vise nece biti, kao ni 1.9tdi.
  31. 1 point
    Ivan

    Marengo 1.9TD by Djuk

    Temperatura se meri preko senzora, koji je u sustini obican NTC otpornik u retrovizoru. Najjeftinije ti je da se ne zezas po otpadima jureci deo, nego da zamenis samo otpornik, cena je smesna. Samo trazi NTC otpornik od 10 kOhm na 25C. Prethodno dobro ocisti njegovo kuciste od prljavstine, proveri ocisti i proveri kontakte, ako i dalje zeza onda na zamenu. Imas i teme po forumu, videces preko Search.
  32. 1 point
    Raširili smo pedu i sad ima da nas trpaju kako god da zamisle...Udri po sirotinji
  33. 1 point
    Ajde jednu mračnu kletvu da izvalim. Da Bog da im deca vozila auta stara 15+ godina! [emoji16]
  34. 1 point
    Da bog da im u sendviču bude salmonela..Gmazovi.
  35. 1 point
    Dabogda svi pocrkali od gladi.
  36. 1 point
    YUgisa

    Vlada odobrila: Srbija prelazi na 130km/h

    Zato Nemcima treba toliko nasih radnika, tamo svi izginuli na autobanu...
  37. 1 point
    Tu čuvenu agenciju za šatro bezbednost treba preimenovati u Agencija za raznorazne namete u saobraćaju..Od nje nikakve vajde.. Šta su sve ove godine uradili nešto pozitivno za vozače a da to debelo ne košta? Izdaju dozvole za folije za stakla? Tu treba jako biti stručan .. Homologacije raznih gluposti..Pregledi kod uvoze gde slikaju točkove i pojaseve a uzmu 100 evra..Šta su samo napravili kod auto škola sačuvaj boze.. Kao da polazes da voziš avion a debelo košta vozačka..Bolje da skupimo pare da im damo za plate a da se ne bave uopšte saobraćajem pošto se u to najmanje razumeju.
  38. 1 point
    https://www.ebay.it/itm/Brand-new-genuine-Lancia-Chrome-effect-Lybra-Badge-with-self-adhesive-backing/231249060125?fits=Car+Make%3ALancia|Model%3ALybra&hash=item35d784a11d:g:yxEAAOxyoBtTje3-
  39. 1 point
    Vule

    Xenoni / projektori - iskustva?

    Nisu uopste losi ovi "8.0" Naravno, koliko kamera moze da uhvati...
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...