Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/12/18 in all areas

  1. 4 points
    Evo uz turbo, dizne i promaju - najveceg straha u Srba .
  2. 3 points
    Imam i ja par slika iz muzeja
  3. 2 points
    HERE WeGo je bolja navigacija od bilo koje fabričke navigacije.
  4. 1 point
    Lancia Appia Coupe Pinin Farina Italijanski automobili - a posebno Lancia automobili, oduvek su se isticali njihovom tehničkom preciznošću i elegancijom. Njihovom uspehu zaslužni su italijanski karoseristi, a naročito Battista "Pinin" Farina iz Torina. Poslovni saradnik i lični prijatelj Vincenza Lancie, Pinin Farina stvorio je neke od najpoznatijih automobila te marke, uključujući Appia Coupe. Izgrađena oko kompaktnog V4 motora, dizajna koji je bio omiljen proizvođaču automobila iz Torina, Lancia Appia je bazirana na svojoj velikoj sestri pod nazivom Aurelia, odakle je nasledila svoj stil i elegantan profil. Pored proizvodnje tri serije Appie u desetogodišnjem periodu od 1953. do 1963. godine, od 1956. godine Lancia je pripremila brojne šasije za italijanske karoseriste, kako bi oni izrađivali verzije sa posebnim karoserijama, od kupea i kabrioleta do luksuznih limuzina i "Giardinetta" (malih karavana). Specijalna šasija namenjena za karoseriste opremljena je pojačanom verzijom motora od 1100 ccm koja je razvijala 53 konjskih snaga na 4800 obrtaja u minuti, spojena sa četvorobrzinskim menjačem. Kao i Appie koje su se masovno proizvodile, imale su nezavisno prednje oslanjanje, jaču suspenziju zadnje osovine i četiri doboš kočnice. Neki od ovih automobila bili su uključeni u katalog prodaje Lancia modela i plasirani preko svoje mreže prodavaca: Zagato je proizvodio lagane i aerodinamične kupe verzije sa tipično sportski orijentisanim osobinama, Viotti je stvorio "Giardinette" - male karavane, Vignale prostranu 2-vratnu "Lusso" (luksuznu) limuzinu i kabriolet, dok je Pinin Farina razvio elegantan 2+2 kupe. Iako je masovno proizveden model Appia limuzine bio jasno modelovan po osnovi vrhunski elegantne Aurelie, kupe Pinin Farine inspirisan je Flaminia modelom, vodećim modelom Lancie. Prednji deo koji karakteriše dugačka, dinamična hauba i krila koja se završavaju u okruglim farovima, podsećao je na linije Flaminia modela, dok je zadnja strana bila prepoznatljiva zbog klasično američkih peraja, što je zajednička karakteristika automobila proizvedenih tokom tog perioda. Originalni enterijer odlikuje i velika zastakljena površina. Krov je bio podržan od strane prepoznatljivih stubova u obliku slova V sa širokim hromiranim lajsnama, koji su nalik na tvrdi krov nekog kabrioleta. Elegantan i luksuzan enterijer je takođe posedovao i zadnju klupu sa dva sedišta za povremenu upotrebu. Više elegantan nego sportski, Appia Coupe Pinin Farina bio je prihvaćen od strane jet seta i ženskih vozača posebno. Glumica Silva Koscina pojavila se za volanom Appia kupea u komedijskom filmu "Il Vigile" iz 1960. godine Luigi Zampe, u kome je takođe glumio Alberto Sordi. Automobil je očigledno pripadao glumici, koja je tvrdila da je njena Appia Pinin Farina bila jedini automobil koji je mogla da vozi. FCA Heritage izlaže retki primerak iz 1959. godine na Sajmu automobila ''Retromobile'' u Parizu.
  5. 1 point
    Irena HGT

    Fiat 500 / Fiat 500e

    Američki FIAT 500 samo sa turbom, dizel ispada iz igre Italijanski gigant FIAT na Sajmu automobila u Čikagu (10-19. februar) predstavlja osveženu seriju 500 za 2018. godinu za američko tržište. Dok se većina proizvođača prilikom osvežavanja svojih modela pre svega koncentriše na spoljašnju šminku i dodatnu opremu, FIAT se fokusirao na ono što se nalazi ispod haube. Tako će od sada FIAT 500 i u standardnoj verziji umesto 1.4-litarskog atmosferca sa 101 KS dolaziti sa 1.4-litarskim turbobenzinacem sa 135 KS i 150 Nm. Prednji pogon ostaje i dalje jedina opcija, dok će kupci moći da biraju između petostepenog manuelnog menjača i šestostepenog automatika. Dva osnovna paketa – Pop i Lounge su takođe dobili neke novine kao standard poput 16-inčnih aluminijumskih felni, moćnije kočnice, sportsko vešanje i kameru na zadnjem delu vozila. Takođe, na FIAT 500 će se naći i oznaka "Turbo" uz mali sportski spojler, a tu je i nekoliko novih boja. FIAT je, logično, pojačao i sportsku verziju 500 Abarth koji sa istim 1.4-litarskim Tubro Multiair motorom proizvodi 160 KS uz 250 Nm uz istovetne opcije za menjače. Kupci dobijaju i dodatnu opremu poput sportskog vešanja, tri moda kontrole stabilnosti, crnih felni i crvenih čeljusti za kočnice. U kabini su sportska sedišta sa podupiračima, aluminijumske pločice na pedalama uz turbo pojačavač. Osveženi FIAT 500 će se u prodaji naći u drugom kvartalu ove godine, a cena još nije poznata. Ovo unapređenje za SAD bi trebalo da predstavlja najavu nove generacije koju bi FIAT trebalo da predstavi krajem 2019. ili najranije početkom 2020. godine. Sa njim će doći i hibridna verzija sa 48 volti, dok dizel više neće biti opcija. preuzeto sa - Auto Blog
  6. 1 point
    Zvao me je gazda, Kića..Rekao mi je da odem i da skinem zvono menjača , da slikam ceo set i da to kvačilo pošaljem..On će o svom trošku da reši to kvačilo ukoliko je kvar u kvačilu..On veruje da je možda pukla viljuška u menjaču koja vuče druk lager i on košta 10e..Ukoliko ima bilo kakvih oštećenja na kvačilu i najmanjih, on će o svom trošku poslati drugi set a garanciju će ostvarivati kasnije jer to može dosta da potraje..Sve u svemu ovo je najboolji scenario pogotovo što ne moram da vozim auto u BG jer je vlasnik servisa upozorio da zvono može da pukne.. Na kraju imam reči hvale za ovo, zaista sam prijatno iznenadjen..To je kad pričaš sa pravim čovekom, odnosno gazdom.
  7. 1 point
    Znaci da se ne boje inspekcije Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
  8. 1 point
    Ne može garancija da teče pre nego si preuzeo tj. platio. Nazovi udruženje za zaštitu potrošača oni će ti dati tačne informacije.
  9. 1 point
    Upravo sam se čuo sa njima, jako profesionalno sa njihove strane je da ukoliko je kvačilo pokvareno imam pravo na zamenu o njihovom trošku.Ukoliko se ispostavi da je kvar u nečemu drugom što nije menjano, onda će popravka biti snošena o mom trošku odnosno, ukoliko se ja sa tim složim. Zakazan mi je odlazak u utorak 20tog u 8:30 samo molim boga da auto izdrži do tamo a imam vremena da vidim da li je to bolje popeti na prikolicu. U svakom slučaju zadovoljan sam odgovorom, na googlu imaju 80 pozitivnih ocena, samo reči hvale o njima tako da sam prijatno iznenadjen nakon raznoraznih iskustava sa dundjerima ovde..Ja ću u međuvremenu pregledati cilindre ponovo pošto su mi rekli da je vrlo moguć neki sitan kvar, mada to što trese i što se čuje druk mi govori da je tu problem u samom setu. Još je dodao čovek, vidim ja ovde koliki je račun, apsolutno ćemo sve učiniti što je do nas, haha car. I sad me zvao kaže faktura glasi 9.2.2017 i da je vrlo verovatno da će veleprodaja da odbije reklamaciju...........
  10. 1 point
    Vlasnik je već rekao da je auto prodao meni i da se ovo desilo par dana nakon prodaje.Nismo hteli ništa da lažemo pošto nemamo šta da krijemo, kvačilo je otkazalo u normalnim uslovima vožnje. Vlasnik je već poslao pismenu reklamaciju putem email-a i nakon poziva su rekli da će odgovoriti..Sada se čeka njihov odgovor mada možda bi bilo bolje da ih ja pozovem jer je auto kod mene i objasnim šta se dešava..Gledam da ne zabrljam nešto.
  11. 1 point
    Alfa Romeo GTV Callaway 2.5 V6 TwinTurbo 230cv
  12. 1 point
    Kako onda bez ikakvog dokaza govorite da ce tesko ostvariti prava i sta ce reci serviser?
  13. 1 point
    Sad džabe da vraća kad aktuator nema veze sa njom više...
  14. 1 point
    Šta ima u kupoprodajnom ugovoru da stoje detalji kreditiranja??? Kakve gluposti... Ugovor u takvim slučajevima gde se trgovina obavlja između dva fizička lica ima funkciju predračuna (pošto fizičko lice jelte predračun ne može da izda) i na osnovu napisane vrednosti vozila se i odobrava iznos kredita. Idi do druge ekspoziture ili pitaj i u nekoj drugoj banci. Meni deluje da ta službenica nema pojma. Kažem, više puta u praksi odrađeni krediti na osnovu ovog ugovora i na opisani način.
  15. 1 point
    Sava

    Bmw f11 2012 135kw

    Krovni otvori su ti stil zivota [emoji2]
  16. 1 point
    Nije istina da sam ja tako doziveo auto? Verovatno bi bilo bolje da sam procitao test nego provozao kola
  17. 1 point
    @Ivan Ime, može da se prebaci, potrebno je da se ode u glavnu filijalu osiguranja kod kog imaš kupljenu polisu obaveznog auto osiguranja (npr. Generali osiguranje, Genex apartmani, NBGD), traziš na šalteru da ti prebace premijski stepen sa bivšeg auta na novi. Moraš kod sebe da imaš kopiju stare polise i overen kupoprodajni ugovor da si prodao bivši auto. Naravno, potrebno je i da imaš sreće da kojim slucajem novi vlasnik ne napravi kakvo čukanje dok ti ne uzmeš nov auto, na koji ćes preneti stepen 1 sa Stila npr. napravi li nešto, a bude kriv, ide mu (ali i tebi ako ceš da prenosiš bonus, koji je on pretvorio u malus) malus na stepen 7. Ja sam imao takvu situaciju sa bivšim Stilom (onaj plavi 1.6 tng) hteo sam sa njega da prenesem stepen 2 (čini mi se) na Lybru, odem do Generali osiguranja, obrade mi zahtev na licu mesta, imao sam polisu od Stila i ugovor, pošalju u pravnu sluzbu na proveru (sve to traje par minuta), stize odgovor da je nov vlasnik imao 3 meseca od kupovine auta od mene sintije čukanje, išli su na evropski zahtev, i kako je moje ime bilo na polisi jos uvek (važeca reg. bila kad sam ga prodao, auto preveden na njega), vežu njegov malus za moje ime, i kazu mi da u tom slučaju Lybra krece sa 7-micom, naravno ja odustanem. Rekoše mi tada, da sam došao sa njim odmah po prodaji i prevodu, i da su napravili prepis polise na njegovo ime, ja bih preneo svoj bonus sa tog Stila, a nisam uspeo jer ga je on pokvario, a ja nisam prevodio polisu na njega, vec je ostala na moje ime.
  18. 1 point
    MS PK

    Lancia Kappa 2.0 20v Turbo

    Pajo, posalji ti coveku jos neki euro
  19. 1 point
    Evo ovde prvo da najavim prodaju, dok ne dodje lepse vreme da ga ljuCki operem I islikam, pa cu postaviti I oglas! Trenutno presao oko 208 000km (nesto manje, ali ga jos vozim) Veliki servis uradjen na 183 460km, poslednji mali na 204 251km. Auto odrzavan kod Gorana redovno! Ko zeli vise info, s'obzirom da nije tema u oglasima, moze na pp! Inace sad vidim kolika sam lenstina bio u vezi ove moje teme!
  20. 1 point
    bojke

    Lancia Kappa 2.0 20v Turbo

    Ja jos mislim da ti nije kasno. Da vidis sta je tork.
  21. 1 point
    Angell

    Zatamnjena stakla

    Ja ne znam kako nemas V, meni na slici izbode oci xD
  22. 1 point
  23. 1 point
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...