Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/25/17 in all areas

  1. 2 points
    AutoMika

    Selenia ili Koje ulje sipati?

    Nedavno sam pisao zašto mi preporučujemo Shell. Potpuno nova tehnologija bazirana na gasu, sva ostala ulja se proizvode "pranjem" nafte, koja je sama po sebi "prljava". Ta ulja se razlikuju samo po tome koje aditive proizvođač dodaje. Gas je sam po sebi "čistiji", dakle nije potrebno "pranje". Shell ulje bukvalno opere motor unutra, i zato postoji mogućnost potrošnje prilikom prve zamjene ulja. Što se pune sintetike tiče, Shell je za svakog proizvođača automobila, zavisno od njihovih zahtjeva(koje aditive žele), proizveo posebno ulje, i označio ga. NPR: AP-L se sipa u Fiat, Pežo, Citroen, Toyota. AF-L se sipa u Ford, Mazda, Jaguar, Range Rover, Kia AM-L ide u Mercedes i BMW AV-L ide u VAG(Volkswagen) grupaciju. Zato je Shell i ušao u sve fabrike automobila(mislim na prvo sipanje ulja u fabrici). Nijedna fabrika se neće odreći drugih ulja(VW Castrola, Fiat Selenie, Mercedes Syntiuma...) jer bi to bio monopol. Hladan start je najveći šok za motor, i zato je važan taj sloj ulja koji ostane u cilindrima. Shell sintetika je u tome najdalje otišla, zahvaljujući novoj tehnologiji. Ako ne prelazite više od 10 000 km godišnje, u starije motore može da se sipa 10W40. Ako prelazite više od 10 000 km godišnje, toplo preporučujemo sintetička ulja zbog dužeg intervala zamjene.
  2. 1 point
    ViktorBG

    Fiat Coupe 16V T

    Sredjen ablender, radi sada sve, sada se vraca rucica migavca kada se skrene..
  3. 1 point
    MS PK

    Stilo 1.6 16V 3V Dynamic

    Guraj sad napred Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока
  4. 1 point
    Gagy.GM

    Stilo 1.6 16V 3V Dynamic

    Super je
  5. 1 point
    MS PK

    Stilo 1.6 16V 3V Dynamic

    Odlicno Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока
  6. 1 point
    Smireni

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Duboko ironicno Smireni, k'o kad najkrupnijeg lika u drustvu zovemo Mrvica.
  7. 1 point
    Axic

    Selenia ili Koje ulje sipati?

    @dragomix slobodno uzmi HX7 10W-40, i kod mene je prethodno ujutru čekićalo sa Seleniom 20K dok sa Shellom toga nema. Sto se tiče potrošnje ulja ona je ista, na 5-6.000 km dolijem onih 300 ml sto je ostalo pri zameni i ne dolivam vise ni gram do zamene.
  8. 1 point
    Zvao sam coveka sad. Idem da ti je pogledam sutra ujutro oko 7. Covek je na poslu a padne mrak brzo pa da ne idem tad. Javljam ti ujutro nalaze.
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...