Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
dejica

Voskiranje unutrašnjih delova limarije

Recommended Posts

danas sam konacno rasturio Stila povadio sve gumene cepove na sasiji i ispod sajtni i uduvao 5litara antikorozivni vosak bodY 900 neki kazu da je cinkovana limarija neki da nije nisam hteo da rizikujem zastitio sam u svakom slucaju  kakva su vasa misljenja o voskiranju unutrasnjuh delova sasije ?

Nisu to kola od pre 30 i više godina i najbitnije nije Opel. Koliko sam gledao svi zatvoreni delovi karoserije (kada se skinu čepovi, obloge) su savršeno zaštićeni, suvi / bez vlage i korizije.

Problem može da bude samo spolja zbog raznih oštećenja.

Ograđujem se od potopljenih i Dejicinih Stila. Deda izgleda imao problema sa prostatom pa je višak izgleda nagrizao unutrašnje delove. Te vibracije i koža bez hlađenja / ventilacije leti kao i bez grejanja zimi opasna stvar po urino sistem. I dedin i babin.

xaxax  :laughing:  ma ja ga zastitio za svaki slucaj i to zrelo poceo da preleva vosak  :scooter: i kod mene nema korozije nigde ali ne bi voleo nikad ni da je vidim bolje da se osiguram spoja sam uradio inovacije:

Fotografija0011.jpg  Fotografija0010.jpg

tako da nece ni biti korozije kriticna mesta od kamencica sam zastitio   :cheers:

Neće mu smetati, ali da je bilo baš i potrebno nije, sve je to pocinkovano.

Imao sam na Bravi oštećenje na sajtni sa kojeg je i boja spala, bukvalo se video lim...i tako je stajalo dve godine, nije se ni tačka korozije pojavila.

Ako ništa nije već dirano, ispravljano, vareno, sečeno...trajaće to i bez boje na njemu.

lepo sam napisao da je bio potopljen pa sklepan :lol:  :lol:  :lol:

i meni su kamencici ostetili malo farbe ali lim nece istruleti jos 5 godina i da ne diram nista. a naravno da hocu, pa ne mogu ja to tako da vozim :D

Jedan prijatelj vozi sluzbenog logana koji je pre 5 godina sleteo i neku bankinu i odrao celu desnu strano bikvalno do lima. Tako poguzvanog ga vozi evo i danas- bez trunke korozije...

ja znam da je dobar lim i sve to ali posto spoja poliram auto redovno  i voskiram  uradio sam i unutrasnje  nece da mu skodi samo moze da produzi vek lima   :)

Ovaj kolega sto kaze za Opel imas i Opele koji su pocinkovani recimo od astgre g pa na vamo skoro svi modeli ne znam za omegu jedino !

Zna se na koje se Opele odnosilo.

Da li je baš cink ili nešto drugo , ali Opel je tek od 1999/2000 počeo ozbiljnije da zaštićuje karoseriju. Do tada samo plastični delovi nisu imali koroziju.

opel je najbudjaviji auto koji su moje oci videle!

nema te vektre astre ili corse koja je manje trula od bilo kog fiata! naravno istog godista!

ako imas opel koji nije truo znaci farban je! mozes da mu radis sta hoces ali on truli pa truli!

smeju se nemci italijanima i francuzima sto cinkuju lim, oni su mnogo pametni-galvaniziraju! bolje psecim izmetom da su ga mazali!

to bre brate probija svuda, na svakon spoju, na coskovima vrata, gepeku, rubove i pragove da ne pominjem, pa bre krov im rdja na spoju sa zadnjom i prednjom sajbom! patos? pa to je proslost! cemu to sluzi?

a ne dao ti bog da hoces da sredis to-malo se digla farba, kruzic 5mm, a kad sklonis farbu ono rupa 5cm!

kazem opet, nema opela koji nije farban a da nema rdji i trulezi koliko hoces, godista od kad postoji opel sve do 2001-02-03

ove vectre c i astre h nisam uspeo a ni zeleo mnogo da zagledam, ali jednom djubre, uvek djubre! zasto djubre? zato sto jedna ozbiljna firma ne sme sebi da dozvoli da joj 40godina auta trule kao da su od papira!

ma ne smes auto po kisi da vozis! cim jednu zimu prezimi odmah prodaj, raspade se auto, gotovo!

eto!

Dobro, to je bio uvod, hocemo razradu...

Polako anto tiha voda breg roni, sa moje tacke gledista opel  jeste trulez i to stoji ali vidjam golfove 4 i 5 da im se poljavila korozija i to oko, prednjih poruba  ne da zut0 nego podnaduva sto znaci rupa ispod, e sad sa fijatima se odavno druzim  FIAT uno, tipo, tempra starija ,croma, e ti nabroljani modeli su imali dosta korozije skoro ko opel  posle njih je FIAT popravio stvar ovi danas modeli jesu cinkovani ali FIAT je na stila davao 12 godina garanciju na lim   sto znaci bolje da se izvoskira nego da se eksperementise  ja neocekujem da vidim bilo koj auto star od 2 do 8g sa korozijom ali posle 10 god sve rane isplivaju  :book:

Sa Bravo/Brava/Marea imali su neke probleme sa lakom. Dosta vozila sam video da su se oljuštila.

@kolega.jankovic:

Ti si car, obožavam te :)

Kada mene pitaju za škodu, ja se ponašam slično kao ti :D

Imao sam Felaciju 1.9D 1999g, najgore đubre od motora i auta. Kupio sam govno jer sam bio brzoplet, i eto nevolje. Posle 3000km crče motor, uradio generalnu (1200€ :( ) posle 20000km opet produvala. Uradim osvežavanje motora, posle par hiljada opet je trošila 1l ulja na 1000km. Onda sam rekao, nikad više ni škoda, ni VW. Kako ih nije sramota, kao to govno je rađeno za VW, a motor je iz VW kuhinje (nije 1.9SDI) nego đubre koje je išlo u polo i cady. Posle sam čuo za tužne sudbine mnogih sa tim motorom. SRAMOTA!!! A o feliciji da ne pričam. Moja je inače bila super očuvana, mada sam krpio rubove i peta vrata, koja se na sreću nisu raspala.

Da ne pominjem da troši više od mog čipovanog brava, koji sada ima cca 130-140ks, a do 100 ide za neverovatnih 18s!

Edited by marko.jovanovic

ja necu da pocenjujem ni jednu marku automobila jer ako je dobar auto dobro ce da sliuzi ako je isteran eto muke na primer danas su novija vozila malte ne sva ista samo drugo pakovanje evo i kako na pr golf 4, pa seat leon, pa FIAT stilo,pa audi A3 svi su mnogo slicni da nenabrajam jos vozila  prvo po trapovima svi ovi nabrojani imaju maltene iste prednje viljuske samo razlicite stabilizatore  kod svih nabrojanih  stradaju one pogacice na viljuske i stabilizatori  i zadnji silen blokovi na mostu odnosno zadnjem trapu  a samo  od ovih nabrojanih stilo nevaja zato sto nije wv zato nevaja  ja sve to popravljam i mogu reci sve je slicnog zivotnog veka nisu ni jedni bolji ni drugi jedino stilo mnogo jevtiniji i pristupacniji po ceni zato i vredi  :)

Dejice ,sazrevaš / napreduješ kao čovek. Pohvaljujem progres.