dejica 29 Posted June 16, 2013 danas sam konacno rasturio Stila povadio sve gumene cepove na sasiji i ispod sajtni i uduvao 5litara antikorozivni vosak bodY 900 neki kazu da je cinkovana limarija neki da nije nisam hteo da rizikujem zastitio sam u svakom slucaju kakva su vasa misljenja o voskiranju unutrasnjuh delova sasije ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted June 16, 2013 Nisu to kola od pre 30 i više godina i najbitnije nije Opel. Koliko sam gledao svi zatvoreni delovi karoserije (kada se skinu čepovi, obloge) su savršeno zaštićeni, suvi / bez vlage i korizije.Problem može da bude samo spolja zbog raznih oštećenja.Ograđujem se od potopljenih i Dejicinih Stila. Deda izgleda imao problema sa prostatom pa je višak izgleda nagrizao unutrašnje delove. Te vibracije i koža bez hlađenja / ventilacije leti kao i bez grejanja zimi opasna stvar po urino sistem. I dedin i babin. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dejica 29 Posted June 16, 2013 xaxax ma ja ga zastitio za svaki slucaj i to zrelo poceo da preleva vosak i kod mene nema korozije nigde ali ne bi voleo nikad ni da je vidim bolje da se osiguram spoja sam uradio inovacije: tako da nece ni biti korozije kriticna mesta od kamencica sam zastitio Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9781 Posted June 17, 2013 Neće mu smetati, ali da je bilo baš i potrebno nije, sve je to pocinkovano.Imao sam na Bravi oštećenje na sajtni sa kojeg je i boja spala, bukvalo se video lim...i tako je stajalo dve godine, nije se ni tačka korozije pojavila.Ako ništa nije već dirano, ispravljano, vareno, sečeno...trajaće to i bez boje na njemu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolega.jankovic 24 Posted June 17, 2013 lepo sam napisao da je bio potopljen pa sklepan i meni su kamencici ostetili malo farbe ali lim nece istruleti jos 5 godina i da ne diram nista. a naravno da hocu, pa ne mogu ja to tako da vozim Quote Share this post Link to post Share on other sites
sashicus 12 Posted June 17, 2013 Jedan prijatelj vozi sluzbenog logana koji je pre 5 godina sleteo i neku bankinu i odrao celu desnu strano bikvalno do lima. Tako poguzvanog ga vozi evo i danas- bez trunke korozije... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dejica 29 Posted June 18, 2013 ja znam da je dobar lim i sve to ali posto spoja poliram auto redovno i voskiram uradio sam i unutrasnje nece da mu skodi samo moze da produzi vek lima Quote Share this post Link to post Share on other sites
saledelagano 26 Posted June 18, 2013 Ovaj kolega sto kaze za Opel imas i Opele koji su pocinkovani recimo od astgre g pa na vamo skoro svi modeli ne znam za omegu jedino ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted June 18, 2013 Zna se na koje se Opele odnosilo.Da li je baš cink ili nešto drugo , ali Opel je tek od 1999/2000 počeo ozbiljnije da zaštićuje karoseriju. Do tada samo plastični delovi nisu imali koroziju. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolega.jankovic 24 Posted June 18, 2013 jel da pocnem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolega.jankovic 24 Posted June 18, 2013 opel je najbudjaviji auto koji su moje oci videle! nema te vektre astre ili corse koja je manje trula od bilo kog fiata! naravno istog godista! ako imas opel koji nije truo znaci farban je! mozes da mu radis sta hoces ali on truli pa truli! smeju se nemci italijanima i francuzima sto cinkuju lim, oni su mnogo pametni-galvaniziraju! bolje psecim izmetom da su ga mazali! to bre brate probija svuda, na svakon spoju, na coskovima vrata, gepeku, rubove i pragove da ne pominjem, pa bre krov im rdja na spoju sa zadnjom i prednjom sajbom! patos? pa to je proslost! cemu to sluzi? a ne dao ti bog da hoces da sredis to-malo se digla farba, kruzic 5mm, a kad sklonis farbu ono rupa 5cm! kazem opet, nema opela koji nije farban a da nema rdji i trulezi koliko hoces, godista od kad postoji opel sve do 2001-02-03 ove vectre c i astre h nisam uspeo a ni zeleo mnogo da zagledam, ali jednom djubre, uvek djubre! zasto djubre? zato sto jedna ozbiljna firma ne sme sebi da dozvoli da joj 40godina auta trule kao da su od papira! ma ne smes auto po kisi da vozis! cim jednu zimu prezimi odmah prodaj, raspade se auto, gotovo! eto! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 26052 Posted June 18, 2013 Dobro, to je bio uvod, hocemo razradu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
dejica 29 Posted June 18, 2013 Polako anto tiha voda breg roni, sa moje tacke gledista opel jeste trulez i to stoji ali vidjam golfove 4 i 5 da im se poljavila korozija i to oko, prednjih poruba ne da zut0 nego podnaduva sto znaci rupa ispod, e sad sa fijatima se odavno druzim FIAT uno, tipo, tempra starija ,croma, e ti nabroljani modeli su imali dosta korozije skoro ko opel posle njih je FIAT popravio stvar ovi danas modeli jesu cinkovani ali FIAT je na stila davao 12 godina garanciju na lim sto znaci bolje da se izvoskira nego da se eksperementise ja neocekujem da vidim bilo koj auto star od 2 do 8g sa korozijom ali posle 10 god sve rane isplivaju Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted June 18, 2013 Sa Bravo/Brava/Marea imali su neke probleme sa lakom. Dosta vozila sam video da su se oljuštila. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko.jovanovic 925 Posted June 18, 2013 (edited) @kolega.jankovic:Ti si car, obožavam te Kada mene pitaju za škodu, ja se ponašam slično kao ti Imao sam Felaciju 1.9D 1999g, najgore đubre od motora i auta. Kupio sam govno jer sam bio brzoplet, i eto nevolje. Posle 3000km crče motor, uradio generalnu (1200€ ) posle 20000km opet produvala. Uradim osvežavanje motora, posle par hiljada opet je trošila 1l ulja na 1000km. Onda sam rekao, nikad više ni škoda, ni VW. Kako ih nije sramota, kao to govno je rađeno za VW, a motor je iz VW kuhinje (nije 1.9SDI) nego đubre koje je išlo u polo i cady. Posle sam čuo za tužne sudbine mnogih sa tim motorom. SRAMOTA!!! A o feliciji da ne pričam. Moja je inače bila super očuvana, mada sam krpio rubove i peta vrata, koja se na sreću nisu raspala.Da ne pominjem da troši više od mog čipovanog brava, koji sada ima cca 130-140ks, a do 100 ide za neverovatnih 18s! Edited June 18, 2013 by marko.jovanovic Quote Share this post Link to post Share on other sites
dejica 29 Posted June 18, 2013 ja necu da pocenjujem ni jednu marku automobila jer ako je dobar auto dobro ce da sliuzi ako je isteran eto muke na primer danas su novija vozila malte ne sva ista samo drugo pakovanje evo i kako na pr golf 4, pa seat leon, pa FIAT stilo,pa audi A3 svi su mnogo slicni da nenabrajam jos vozila prvo po trapovima svi ovi nabrojani imaju maltene iste prednje viljuske samo razlicite stabilizatore kod svih nabrojanih stradaju one pogacice na viljuske i stabilizatori i zadnji silen blokovi na mostu odnosno zadnjem trapu a samo od ovih nabrojanih stilo nevaja zato sto nije wv zato nevaja ja sve to popravljam i mogu reci sve je slicnog zivotnog veka nisu ni jedni bolji ni drugi jedino stilo mnogo jevtiniji i pristupacniji po ceni zato i vredi Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted June 18, 2013 Dejice ,sazrevaš / napreduješ kao čovek. Pohvaljujem progres. Quote Share this post Link to post Share on other sites