Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
bego

K: Bosch pumpu za Punto 1.9D?

Recommended Posts

cao da liiko zna nekog ko ima original bos pumpu za FIATA punta 2001 ona je elektrnoska jel sam ja uzo auto i neko je od golfa 2 ubacio bos pumpu i auto sada radi kao traktor mada nije radilo tako dok mi nije motor bio crko jel je usiso vodu a sad niti idie a dimi da iza sebe ne vidim nista :) kazu da je do bos pumpe da liznate nekog ko ima da je proda i dvala unapred.

kakva crna bosch pumpa,na taj motor ide lucas pumpa i radi bez greske,a ko zna ko je cackao oko pumpe pa ju je sjebao

druze nadji ti lucas pumpu i stavi na motor i odvezi kod dobrog majstora

pa kroz bar ili crnu goru ne mogu je nac to je problem

mozel mi je kon nac ti ili nekog da znas da mi posalje ili nesto slicno

Uz pumpu mu treba jos sto stvari. Elektronika oko pumpe, posto je paucica gasa bez sajle (potenciometar), mozda i ECU (ako je originalni izbacen) i jos sto dugih stavri.

Sve u svemu, sve je u ovoj temi objasnjeno. http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=42094

meni ima svu istalaciju jedan okrugli dzek sto ide na pumpu i sve to stoji al sad tebal jos sta tu prepravljat ne znam da bi se vratilo na fabricko stanje

Burazer vozi reno klio 1.9d sa lukas pumpom, i otprilike je imao iste probleme kao što imaju i puntići. Na kraju mu je majstor ugradio boš pumpu, elektroniku izbacio, i sad se vozi bez problema.

i ja bi ga vozio nego auti 120km moze i brdo nikud ne moze u prvi i gas do daske da izvuce a ize mene crni dim ne vidim nista koja bi pumpa valjala da se stavi a da nije orginal jel je sad meni od dvojke 1.6d

@bego

Kazes da je auto normalno isao dok nije usisao vodu,sto znaci da moze da radi sa obicnom pumpom dok je sve isprvno na motoru.

Sta je stradalo u motoru od hidro udara,jesi merio visinu klipova kada si otvorio motor? Hoce da se iskrivi klipnjaca pa da ima kraci hod i onda se desava nesto slicno kao kod tebe,auto dimi,radi ko traktor i nema snage.

klipnace su mi na motor od jtd kazu da je jtd motor na njega ja ne znam jel nema ni turbinu ni nista a auto je radilo super dok bos pumpa nije bila na fazu paljenja na jel ta bos pumpa je pocela da curi kod mene i ja sam je remontovo i taj majstor je vratio al nije bila u fazi paljenja a bio sam kod jednog majstora i kaze da losije radi zbog ventila jel nisu nastelovani kako treba ne znam ni stam sta vise da radim.

evo ga super dejica  :guitar:  :laughing:  ovako koliko vidim tu je propas nema odakle da se krene  moj jedini savet ti je da nadjes isti takav motor sa sve pumpu dizne i tu je naj verovatnije i ecu otisao  znaci sve kompletno da se zameni ili ako hoces to  samo da tera kako tera  da nadjes neku bolju bos pumpu a ne od golfa 2 pa da se skarabudzi nesto dzaba ti pumpa ako nemoze da se uzubi  a naravno mora i karabudzevina dizni isto od tog motora od kog je i pumpa a treba ti i adekvatan covek koj hoce to ludilo da izvede  :whip: prema tome nadji ti lepo ceo motor sa lukas pumpom i svom elektronikom naravno i ecu jes da ce te kosta ali ce da bude auto ko sto bio ili nadi samo pumpu dizne i komplet elektroniku  nema drugog resenja zaglibio si debelo ili ce te kosta debelo ili kupi drugi auto a taj  ostavi za delove  :book:  :dj:

A, lukas pumpu  i elektroniku si unistio tako sto si palio nekom auto preko pomocnih kablova  sto je smrta za tu vrstu elektronike ili si punio akumulator nekad ispravjacem a kleme bile zakacene ili ti se zezno atelnator pa poceo netabilno da salje napon sve to drugear moze da ti unisti  to sto imas i ako sve vratis ko sto bilo ove nabrojane stvari da izbegavas  a to vazi za sve ne samo za tebe  nema vise karburator linijiska pumpa rotaciona cile mile elektronika bato  :laughing:  :D

Remontovati staru elektroniku i pumpu lukas  je neisplativo ko i ka glavu na starijim benzincima koji su imali direktno ubrizgavanje preko ka glave jedina budala koja je karabudzila  te zeznute ka glave sam bio ja  ali opet sve iz pocetka skupi su to poslovi i sve je to neisplativo samo polovni delovi sve od toga je jevtinije polovno nego da se remontuje  :)

TOLIKO OD DEJICE IDEJICE :guitar:  :smoke:  :unworthy::book:

mozel ikako da se to napravi bez menjane motora i tih cuda samo pumpa i da vuce bolje i to je to ipak nije to novo auto :)

nista posto ti ja sa takvim sistemom isao auto dobro kako ti kazes onda izremontuj tu pumpu i to je to i uloske izmeni na  diznama posto to od golfa 2