Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
strcentar

Tipo 1.6 DGT cat i.e. DOHC

Recommended Posts

Evo i ja nakon cetiri meseca voznje nasao malo slobodnog vremena da predstavim jos jednog italijana u familiji.

Posto sam zavrsio fakultet i zaposlio se, cale je izasao u susret i pazarili smo kolica za mene. Marea ostala njemu, ipak mu je potreban veci auto zbog posla.

Mislim da i sam naslov govori sve. To je Tipo, 91. godiste, sa famoznim 1.6 DOHC motorom i 90KS. Sa ugradjenim plinom naravno.

Kao sto vec rekoh, za ovh 4 meseca voznje prevalio sam sa njim malo vise od 3000 km, i za sada sam i vise nego zadovoljan.

Prvo sto sam odradio su bili reglaza, veliki i mali servis. Pisao sam vec po forumu o glavoboljama oko nabavke delova za veliki servis, ali sve je na kraju ispalo kako treba. Ulje koje sam mu sipao je SELENIA VS GAS, i da kucnem u drvo, ni grama nije potrosio od zamene. Jedina ulaganja koja sam imao su stabilizatori balans stangle, i to je to.

Limarijski je u sasvim korektnom stanju, radjeni su mu rubovi, ali patos je zdrav. Imam jos koja sitnija ulaganja u njega, pre svega estetska, ako ne resim i da ga prefarbam celog posto je hauba matirala, a i ima nekih ogrebotina (vidi se na slikama). Ali videcu vec koliko cu da ulazem u njega, posto verovatno necu mnogo dugo da ga vozim. Moracu i zadnje amortitzere da mu menjam, sto i nije neka velika suma. I da ne zaboravim, kupio sam  mu pre desetak dana presvlakice, posto sedista nisu bas u sjajnom stanju.

Od opreme ima: Elektro podizace, el. siber, volan podesiv po visini, servo upravljac i centralnu bravu.

A instrument tabla je prica za sebe, uzivanje u nocnoj voznji.

Evo par slicica: 

dscn0255y.th.jpgdscn0256u.th.jpgdscn0257em.th.jpgdscn0258er.th.jpgdscn0259m.th.jpg

I nekoliko zajednickih sa Mareom.

dscn0260g.th.jpgdscn0261zr.th.jpgdscn0262il.th.jpg

Ovoj floti nedostaje jos i sestrin Stilo MW JTD sa opremom koja je u ful fulova (koza, panorama itd.)
Toliko za sad od mene, kad me posete sestra i zet bice jos lepih slicica sa susreta generacija.