Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
kozzz

Lancia Lybra - hauba neće da se otvori

Recommended Posts

Ne mogu da otvorim haubu, danas sam hteo sam da proverim ulje i ostale tecnosti i nisam mogao da otvorim haubu. Sajla sa rucice za otvaranje iz kabine nije otkinuta, mislim da se nekako zaglavio mehanizam koji kaci haubu...

Imate li neko resenje kako drugacije da otvorim haubu?

I meni se to jednom desilo.

Povučem ručicu, ali neće da se otvori. Naprskao WD-om i na silu je povukao na gore i otvorila se.

Valjda mehanizam zaglavio. Posle mi se to nije opet dešavalo.

Treba ti još jedan za pomoć... Jedan povuče ručicu, a drugi malo zavuče ruku podigne haubu.

A kad (i ako) je otvoriš, našteluj malo onaj veliki zub sa oprugom, verovatno ti on pravi problem.

Edited by totti

Pokušaj da ispod prednjeg branika protneš ruku ispred hladnjaka i da napipaš onu bravicu na sredini i otvoriš haubu bukvalno iznutra.. Ako neće da otpusti, onda pozovi nekog u pomoć samo da povuče ručicu, dešavalo se meni sa starim automobilom isto tako da zaglavi i tako sam je otpustio..

Lybra_19_jtd_motor.jpg

Edited by SikterBre

cekajte moramo prvo da utvdrimo da li covek povlaci pravu rucicu...

Treba ti još jedan za pomoć... Jedan povuče ručicu, a drugi malo zavuče ruku podigne haubu.

Pokusao sam i ovako, opet nece...

Pokušaj da ispod prednjeg branika protneš ruku ispred hladnjaka i da napipaš onu bravicu na sredini i otvoriš haubu bukvalno iznutra.. Ako neće da otpusti, onda pozovi nekog u pomoć samo da povuče ručicu, dešavalo se meni sa starim automobilom isto tako da zaglavi i tako sam je otpustio..

Danas cu probati ovo, idem kod druga na kanal pa valjda cemo je nekako otvoriti.

cekajte moramo prvo da utvdrimo da li covek povlaci pravu rucicu...

Prava nije, zakrivljena je :)

Ako mislis na onu ispod volana (koja vuce sajlu do mehanizma haube) ili si mozda mislio na metalnu rucicu ispod haube?

Edited by kozzz

Nakon raznoraznih metoda, hauba je najzad otvorena tako sto smo morali da skinemo prednju masku a zatim ceo mehanizam zatvaranja-otvaranja.

Konstatovali smo da je problem bio u tome sto je sajla zardjala u cauri, na nekih 3-4cm od izlaza (kod mehanizma) i tu je zablokirala, a imala je i par otkinutih nitni...

Nije, probali smo i to ali bez efekta jer ta ruckica između branika i hladnjaka nece da otpusti kvakicu ako se prethodno ne povuce sajla da bi se aktivirao mehanizam...

Pa to ja i rekoh, da jedan podvuče ruku, a drugi da cimne ručicu, ali dobro, bitno je da si uspeo da je otvoriš :thumbup: što bi rekli, ako neće silom, uzmi veći čekić :thumbup:

Konstatovali smo da je problem bio u tome sto je sajla zardjala u cauri, na nekih 3-4cm od izlaza (kod mehanizma) i tu je zablokirala, a imala je i par otkinutih nitni...

Kažem ja, ima Lybra 1.9 JTD i svojih mana. Ne otvara se hauba mesecima i godinama jer nema potrebe, i eto - zarđa sajla u bužiru.

Danas sam poljubio lybru sa audi a6,nastradala tablica pri udaru od oko 10-15 km na sat..I sve ok njemu nista meni nista kad ja dosao kod kuce i kazem ajde da vidim da otvorim haubu i nece,probao opet nece uhvatila me panika nisam mogao da zaspim.Ako moze malo detaljnije kako ste to na kanalu otvorili haubu,da lisamo maska se vadi ili treba i jos nesto.

Pozdrav