sasconis 0 Posted October 29, 2011 Dragi prijatelji forumasi...evo, polako ulazim u sustinu ovog automobila, otklanjam sitne nedostatke sa dosta uspeha, ali jedan problem me dovodi stalno u dilemu koga da poslusam. Naime, moja Croma Turbo je dosla sa ugradjenim plinskim uredjajem koji nije sekventni nego neko dosta obicno/jednostavno resenje.Tri creva iz rasprsivaca idu u prsten/adapter ispred komore injectiona, auto pali redovno na benzin i posle 2000rpm automatski prebacuje na plin. Radi stabilno, vuce linearno sve do 3000 rpm kada naglo gubi snagu, kao da u tom trenutku prestaje dotok gasa. Popustim li pedalu gasa i padne ispod 3000rpm, opet radi normalno, kao da mu je tu neka blokada?!?...Jedan majstor kaze, prljav rasprsivac,...drugi, sistem nije uradjen za turbo varijantu,...treci misli da samo nije pravilno podesen,....STA VI MISLITE, sutra cu slikati motor pa cu sve ovo potkrepiti i slikama....Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markedjani 0 Posted October 30, 2011 Slab isparivač,pričvrljen dotok plina,pogrešno ugrađen mešač,prljavi filteri (filter za vazduh i recimo filter isparivača),previše vazduha (uglavnom na tim jačim kolima stavljaju pečurka filtere koji ne prijaju običnom plinu) i još mnogo što šta...A i generalno nemoguće je naštelovati turbo motor da radi idealno na venturi plin... pravo rešenje je sequent uređaj. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted October 30, 2011 Na tom autu nema kvalitetne i konforne voznje bez sekventa. Kraj price. Ovo je stavljeno da se vozika a ne da se vozi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sasconis 0 Posted November 2, 2011 A sto se tice potrosnje na ovom skarabudzenom deviceu, ne mogu da se pozalim, u dva navrata u gradu na 22L (1500dindzi), terao je do 170-175 prdjenoh Km...napominjem, samo grad. Snaga kaju isporucuje do tih 3000 rpm, je sasvim dovoljna i za "cupanja" u gradskim guzvama, ali neprijatno je kad se zaboravim a on naglo izgubi snagu preko 3000 rpm...Cuo sam da postoje rasprsivaci za Turbo, kao nisu Sequent nego imaju trece crevo veceg promera pa me interesuje da li bi to "pilo vodu"...?Poenta je da ne zelim da ulazem u Sequent (za te pare imam jos jednu ovakvu Cromu), a da se vozim, a ne trkam sa ovim autom...?...pozdrav i hvala na strpljenju Quote Share this post Link to post Share on other sites
toma integrale 0 Posted November 2, 2011 Naravno da postoji samo idi do pravog majstora za plin Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted November 2, 2011 Ponovicu da nema kvalitetne i konforne voznje bez sekventa. Na slici se ne vidi ceo isparivac. Ovo je Lovato. Postoji mogucnost da je ubacen odgovarajuci. Nekako mi se cini na slici da je deblji od klasocnog. Ili je Super ili Turbo. Proveri da slucajno nije ovakav kod tebe.http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=turbo%20lpg%20reducer&source=web&cd=5&ved=0CDwQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.kostagas.com.ua%2Fen%2Fproducts%2FLovatoReductor.php&ei=g7SxTpeCJISMswaSmt10&usg=AFQjCNEz188L5yRJUgPGckfHeaQCp9Jh8g Quote Share this post Link to post Share on other sites
sasconis 0 Posted November 5, 2011 evo, konacno sam uspeo da slikam kako tako ovaj rasprsivac, i...koji je ovo model i da li zadovoljava potrebe motora, mislim da li je SUPER ili TURBO, sta kazu majstori??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted November 5, 2011 Pojacan je sigurno jer je deblji je od klasicnog. Da li je pravi turbo ne znam. Ne moze lepo da se vidi kompezaciono crevo. Imas gore link sa katalogom. Nadji sliku pa uporedi sam da se ne cimas sa ponovnim slikanjem. Da li je neko menjao gasni filter skoro? Quote Share this post Link to post Share on other sites
sasconis 0 Posted November 5, 2011 Nista nije dirano od kako sam ga kupio pre mesec dana. Posumnjao sam u filter gasnog ventila (LandiRenzo), otvorih ga kad u ventilu nema membrane filtera. Moguce je da sva prljavstina zavrsava u isparivacu. A on je smesten na jedino mogucem mestu kao sto vidis. Ako kazes da je deblji, da li to znaci da mozda odgovara? Ja sam do sada koristio na Opelima i Fordovima uglavnom Voltrane (?!?), Lovato i LandiRenzo ali su svi bili manje zapremine sigurno, iako su bili u pitanju motori od 2,5 i 2,0L (Senator i Sierra) sa karburatorom. Ovo je ipak ozbiljniji auto...Nisam mogao da vidim koji je proizvodjac...Ipak predlazes da odem kod "pravog"majstora za plin, a?...pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites