marija12 1 Posted November 17, 2010 Prvi presretači juče počeli da patroliraju ulicama Beograda i hvataju vozače u prekršajimaBEOGRAD - Koliko god brzo bežali, oni će vas stići!Motori presretači saobraćajne policije MUP Srbije krenuli su juče u prvu patrolu beogradskim ulicama.Oni će odsad tokom trajanja sezone vožnje motora svakodnevno biti na ulicama prestonice i drugih gradova u Srbiji i kontrolisati saobraćaj, presretati vozače koji prebrzo voze ili su počinili neki drugi prekršaj. Ovo je za Kurir najavio načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Srbije Dragiša Simić.Oko sto presretača marke „suzuki GSX“ Uprava saobraćajne policije kupila je novcem od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.- Ovi motori su maskirani, nemaju vidljive policijske oznake, pa će im biti lako da prođu neopaženo u saobraćaju ili u zasedi. Obeleženi su skrivenim rotacionim svetlima, takozvanim blinkerima i kamerama, koje će snimati svaki trenutak potere - objasnio je načelnik Simić.Zadatak presretača je da zaustavljaju vozače motocikala, automobila i drugih vozila koji ne poštuju propisanu brzinu, ne nose zaštitnu opremu, stvaraju buku, voze nasilnički i čine slične prekršaje. Dosad to nije bilo moguće raditi kada su prestupnici vozili prebrze motore ili automobile. Ovi motori razvijaju brzinu od čak 300 kilometara na sat!- Policajci koji će voziti ove motore imaće i dodatnu obuku na profesionalnoj stazi Serez sa instruktorima „Suzukija“. Većinu policajaca čine muškarci, ali imamo i pet devojaka koje će patrolirati ravnopravno sa kolegama - kaže načelnik Simić.Ukoliko neki motociklista odbije da stane na znak policajca, to će evidentirati kamere na motoru. Tako će u kratkom roku biti identifikovan prekršilac zakona, kome će potom biti poslata patrola na kućnu adresu.- Presretaće nesavesne vozače i po gradu i na autoputu. Osim toga oni će biti u pratnji za obezbeđenje važnih ličnosti važnih delegacija, ali će delovati i preventivno, kroz upozorenja i razgovore sa građanima - kaže načelnik Simić.Nataša StojanovićPrijavite prekršioce propisa- Apelujem na građane da nam prijave delove grada u kojima su uočili motocikliste koji tokom vožnje stvaraju buku, podižu motor na zadnji točak i krše propise u svakom smislu. Takođe ih pozivam da slobodno pitaju policajce na motorima sve što ih zanima, a oni će im na svako pitanje rado odgovoriti - pozvao je građane načelnik Dragiša Simić.Preuzeto sa Kurir-info.rs Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3789 Posted November 17, 2010 -" Apelujem na građane da nam prijave delove grada u kojima su uočili motocikliste koji tokom vožnje stvaraju buku, podižu motor na zadnji točak i krše propise u svakom smislu. Takođe ih pozivam da slobodno pitaju policajce na motorima sve što ih zanima, a oni će im na svako pitanje rado odgovoriti " "Ovi motori su maskirani, nemaju vidljive policijske oznake, pa će im biti lako da prođu neopaženo u saobraćaju ili u zasedi." Quote Share this post Link to post Share on other sites
marija12 1 Posted November 17, 2010 Taman sam naučio napamet sve auto presretače na autoputu sad moram i od motoraša da se brecam i to ne samo na autoputu, ovi će svuda da migolje Quote Share this post Link to post Share on other sites
chela 2 Posted November 17, 2010 Opa, krecemo se ka normalnim evropskim tokovima, fali nam sao 2 ili 3 ferrarija ili lamba za auto puteve i 100% smo u Evropi :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
dishko 0 Posted November 17, 2010 zaboravio si da nam trebaju bolji putevi pride Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo1990 265 Posted November 17, 2010 Tek ce sad biti jurnjave!!! Dobro ovo najvise ima smisla sto se tice motora. Jer jednostavno obicna patrolna kola tu ne mogu nista. Ali iskreno, ne postoji covek koji ima motocikl od 1000 kubika a da ne krsi zakon cim izadje na ulicu. Gde on da se krece brzinom od 50km/h, a ispod njega 200 konja zavija... Ali kako god, bice kazni jos vise, pa ce onda mozda da kupe sto chelic rece nekog ferarija ili nesto tako... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 639 Posted November 17, 2010 Šta da kažem nego da je ova naša zemlja potpuno prsla sa mozgom. Voleo bih neko da me ubedi da je ovo bolja investicija od kamera po gradu, u recimo, narednih 10 godina? Jedino što će biti je samo još jurnjave. Voleo bih da grešim, ali presretači po gradu - mislim da je u pitanju čista glupost. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chela 2 Posted November 17, 2010 (edited) ja podrzavam sve ovo, pa i nai panduri da predju sa BMW-jaca starih po 40 godina na nesto novije!!! T nisu presretaci, kao sto kazu ovi, vec patrolni motori koji mogu da odgoore bilo kom izazovu... Edited November 17, 2010 by chelic Quote Share this post Link to post Share on other sites
phantom 0 Posted November 17, 2010 (edited) kako su krenuli imaće para da kupe i bespilotne letelice i par borbenih helikoptera Apač ili rusku verziju Mi 28 pa odma da nas streljaju na licu mesta bez suđenja :wallbash: Edited November 17, 2010 by phantom Quote Share this post Link to post Share on other sites
kole 2 Posted November 17, 2010 Možda grešim ali kacige koje ovi nose nisu ni za 150 km/h, to je više za neke skutere . Ko se vozio motorom brzo zna o čemu pričam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted November 17, 2010 Mene ucili kada sam na motoru da budem sto uocljiviji, da izbegavam crnu boju, kako motora tako i odece, pogotovo kacige...ono kao...da bi me drugi lakse videli pa da me ne pokupe bas na svakoj raskrsnici i tako...Velika je glupost koristiti ovo po gradu, samo ce se vise ugroziti bezbednost ostalih ucesnika u saobracaju. Za autoputeve vec imaju presretace tako da mislim da je ovo suvisno, barem za Srbiju! Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo1990 265 Posted November 17, 2010 Ako se ne varam pre nekog vremena su takodje uzeti neki motori za policiju, koji nisu bili u znaku policije da bi mogli da pariraju drugim motociklistima, medjutim ja ni jednog nisam video. Sto neko rece za kacige, necu da gresim dusu mozda stvarno jesu kvalitetne, ali mislim da uz ovakav motor mora da ide poptuno zatvorena kaciga. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted November 17, 2010 Osim motora treba i luda glava,da bi se to vozilo.Kakvo bacanje para i izivljavanje.Vracamo se 20 godina unazad.U eri kamera i racunara oni bi da se jurcaju ulicama i jos vise ugrozavaju bezbednost gradjana.Ovo je jedna od jacih gluposti koje sam cuo zadnjih godina.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted November 17, 2010 (edited) Ma i ova moze da se zatvori, flip up, ali ne verujem da su prilagodjene tim brzinama. A i malo mi je glupo da uopste pariraju drugim motorima odnosno "motociklistima" koji se izivljavaju sa svojim motorima. Sta sad, kad neki ludak proleti sa 200+km/h pandur ce da krene u poteru. GLUPOST!!! Skoro je neka patrola (auto je u pitanju) jurila motociklistu negde u Vojvodini i tom prilikom ubili zenu na pesackom prelazu Ma do sledece sezone smo mirni sto se tice ovih "specijalaca" a dotle ce se izmeniti vec mnogo stvari.Zamislite samo pandura u CRNOM koznom odelu sa CRNIM R-om pravi ceku na +50 stepeni a sad zamislite koliko ce biti besan zbog toga pa kad nekog zaustavi Edited November 17, 2010 by MilanLaki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest maliomladinac Posted November 17, 2010 Ahahahaha, juuuuu... Kako ce da im bude divno leti kad upece sunce... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irokanji 1 Posted November 17, 2010 Mozda gresim, al koliko se razumem u zakon kako misle da jure nekog bez vidljivog obelezja i sirene, a koliko se secam , svako vozilo se tretira isto kao i ostali ucesnici u saobracaju dok ne upali rotaciju i to samo sluzbeno vozilo policije ili valjda jos vozila vlade u pratnji ili tako nesto ide formulacija.Ako je sve to tacno, i oni krse taj propis koji su smislili i nepropisno zaustavljaju.I prekoracuju brzinu i ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju. Cak i vozila koja su da kazem civilna, recimo u Nemackoj, imaju na zadnjem staklu znak policije. A kod nas divlji zapad, i odakle im pare za sve ovo ??? Jel od takse za upotrebu vozila mozda ???I jel mi imamo nekog pravnika u klubu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
lanciathema 1 Posted November 17, 2010 (edited) i odakle im pare za sve ovo ??? Jel od takse za upotrebu vozila mozda ???od PDV-a sto se slala pomoc ugrozenima u zemljotresu u Kraljevu mozemo mi da pricamo dokle hocemo, ali oni su ipak zakon i oni mogu sta im volja, koga oni hoce kaznice a koga nece, nece, i tu je kraj price sa njima... Edited November 17, 2010 by lancia Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted November 17, 2010 Verovatno nece ni zaustavljati jer kao sto kaze Irokanji ako nema obelezja nema ni zaustavljanja. Imace one led blinkere i kamere kao sto pise u prvom postu pa pretpostavljam da ce kaznice stizati na kucnu adresu.Pare ovde nisu problem, to za drzavu nije veliki trosak pogotovo jer je ovakva investicija uvek isplativa. Kroz par meseci od kazni sve ce se isplatiti. Mislim da je bolja opcija bila nabavljanje nekih jacih skutera (500ccm) jer sa R-om od 200 konjica tesko da moze da se probija kroz gradsku guzvu. Drzava je trebala da misli i o policajcima koje stavljaju na te motore jer su to opasne IGRACKE koje povuku i najpazljivije da barem jednom zavrnu onu desnu rucicu do kraja...a posle toga moze svasta da bude!evo kako se vozi motor, obratite paznju na 50-60 sek. filmica... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kole 2 Posted November 17, 2010 Precenjujete moć kamera.Registrracija na motociklima je mala, česti ispod blatobrana, zakošena, a ne mora ni da postiji ( za one koji ne žele dase zaustave patroli),Motociklisti su u kacigama znači bezlični, a motori svi liče.Mož ga snimati kolko oćeš ne znaš ko je u stvari on. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted November 17, 2010 Licno smatram da je ovo bacanje para koje bi se mogle pametnije upotrebiti.ja podrzavam sve ovo, pa i nai panduri da predju sa BMW-jaca starih po 40 godina na nesto novije!!!Gresis, ti BMW-i nisu uopste toliko matori, cak naprotiv. A i koristi ih mnogo svetskih policija, ne bez razloga. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damjanović 10 Posted November 17, 2010 (edited) U početku sam podržavao sve mere oko povećanja bezbednosti u saobraćaju, ali nekako mi se cela ova priča obljutavila. Pogotovu od kako su mi sina opljačkali u službenom jugiću za nameru parkiranja usporenom vožnjom u žutoj traci i migavcem na desno). Dobro, da ne budem pristrasan, da pokušam da budem objektivan. Evo, ja nisam nikakav policajac, ali bar deset puta dnevno, u sred centra grada vidim devojke u belim BMW-ima, (beli džipovi, to je sad moderno..."In") koje ne ispuštaju telefon iz ruke...takodje i voze žutom trakom, spora je ova leva, a konja mnogo...E sad, vi se pitate, zašto vidim devojke u belim..., pa zato što momci voze crne. Razgovaraju i oni, ali imaju zatamljena stakla. Ni jedanput do sada nisam video zaustavljeno takvo strašilo. NITI JEDANPUT. Sve jugići, puntići i neki nedajbože automobili, nešto mladji od mene. Verovatno je Policija malo zastrašena. Ukoliko zaustavi belog, možda dodje crni, a iz crnog izleti neka aždaja..."ode mast u propast". Ovako zaustaviš jugića, tresneš ga sa 5.000, zdravo dovidjenja, jurimo sad puntića...Inače slažem se (mada retko) sa administratorom da je ovo bačena para na ove presretače, kao i na bmw-e automobile. Ovi prvi su prepoznatljivi po jeftinim kacigama (a šta će im i bolje!!), a ovi drugi služe samo za ekskorciju (pratnju) visokih državnika i crkvenih velikodostojnika. Sećam se u doba "beogradskog fantoma", kad smo svi klinci redovno izlazili na Slaviju da gledamo bravurije čoveka koji je očigledno pored moćne mašine imao i zavidni talenat, neposredno po njegovom hapšenju, Milicija (narodna) je kupila 10 komada Poršea 911s. (Divan auto, ne toliko brz, bilo je i bržih u to vreme, ali za ondašnje uslove - munjevit).epilog: Ni u jednoj konkretnoj operaciji nisu učestvovali, i sve su ih slupali. Edited November 17, 2010 by Damjanović Quote Share this post Link to post Share on other sites
TRAZIONE_INTEGRALE 0 Posted November 17, 2010 Da stvar bude gora.... nisu jamahe jedine porucene..... uzeli su i dosta SHIVERA i MOTOGUZZI-JA...iz pouzdanih izvora znam... znaci haos... nemaju kesha da placaju pilicare ali je zato shiroko za bajkove.... uzas.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted November 17, 2010 Ko ce posle da se naplaca silnih invalidskih pemzija i pomoci poginulim policajcima kad krenu da maste bandere sa novim igrackama???? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stylo 1 Posted November 17, 2010 svako vozilo se tretira isto kao i ostali ucesnici u saobracaju dok ne upali rotaciju i to samo sluzbeno vozilo policije ili valjda jos vozila vlade u pratnji ili tako nestoKako se tretira kad naidje vozilo pod rotacijom npr. na semafore.Nema prednost kad je crveno ili ima? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted November 17, 2010 (edited) ...sve ce to narod pozlatiti...kako rece nas pisac L.Lazarevic Edited November 17, 2010 by mik Quote Share this post Link to post Share on other sites