Dolazi hladno vreme, a garaže nema...
Posted 31 August 2010 - 23:44
Imam jedan problem,posto dolazi hladno vreme,kise,pa za koji mesec i sneg,a ja nemam garazu....
Razmisljam o kupovini cerade za auto..Par ljudi mi je reklo da odem na vojni odpad i da uzmem ceradu za tenkove i da ne brinem...
Pa ako neko ima neka iskustva sa auto ceradom ili mozda neko drugo resenja?
Posted 31 August 2010 - 23:50
Posted 01 September 2010 - 00:00
Iskren da budem o pravljenju garaze nisam ni razmisljao,niti imam predstavu koliko garaza moze da kosta.
Ako je neko pravio garazu ne bi bilo lose da mi kaze cenu,pa cu onda znati da li su pare problem.
Posted 01 September 2010 - 09:22
Edited by sasha015, 01 September 2010 - 09:22.
Posted 01 September 2010 - 09:39
Posted 01 September 2010 - 10:01
Ovo je dakle neka ''montažna'' varijanta koja može da izdrži padavine, a ne treba ti dozvola i druge peripetije, majstori i ne znam šta sve još...
Posted 01 September 2010 - 13:27
Posted 01 September 2010 - 14:00
Problem je to sto je ploca terase izdignuta jedno 30 cm,ne znam koliko bi bilo pametno da ga uterujem preko fosni ili neceg slicnog,sta mislite o tome ?
Posted 01 September 2010 - 14:03
Posted 01 September 2010 - 14:10
- na kakvoj je osnovi tj. može li da izdrži auto i šta je na njoj (tipa ako su pločice mogu li one da izdrže?).
- ako se radi o 30ak cm onda je bolje nasuti zemlju ili još bolje neku rizlu i napraviti rampu za penjanje nego stavljati fosne... mnogo je zeznuto kad krenu kiše i snegovi začas sletiš
Ti kad si ga sklonio od padavina odradio si veliki posao... ne znam kako ti izgleda ostatak, ali bi možda mogao da napraviš ''nešto montažno'' čime ćeš ograditi tu terasu tokom zime (imaj u vidu da će ti i u kući odmah biti toplije), a kad prođe zima da skineš... ima tu dosta opcija samo treba videti pa dobiti ideju
Posted 01 September 2010 - 14:15
Ako hoces da napravis kako treba ispasce ihihihi... Meni je do sada drvena gradja,pesak,sljunak,cement izaslo 100.000din,ali radim za dva auta. Na to treba dodati i pokrivku (crep,tegola ili sta vec) i bocne strane posto je necu zidati. Ima sada puno interesantnih materijala sa kojima se dosta lakse i brze radi od zidanja blokovima. Zato radim kompletno drvenu konstrukciju na koju ce posle da se nakaci vec nesto. Ispasce sigurno 150.000din,ako ne i vise i to samo materijel. Majstori smo cale i ja
Posted 01 September 2010 - 14:21
Posted 01 September 2010 - 14:49
Ovo sto se tice ogradjivanja terase je dobra ideja,samo ima jedan problem,kad dodje bilo kakvo nevreme,sa te strane prema kuci duvaju izuzetno jaki vetrovi,sad pitanje je cime to obloziti,a da opet ne izgleda skrnavo,vidjao sam neke drvene ploce,izgledaju kao lepjena piljevina,sad opet koliko to moze da izdrzi?
Neka vrsta cerade,nema sanse oduvace i ceradu i srafove sa kojima je zategnuta.
Posted 01 September 2010 - 15:05
A, moze da napravis temelj, betoniras, napravis konstrukciju od metalnih greda i izmedju njih zidovi da budu od OSB drvenih ploca (i vrata garaze). Mozes da napravis sendvic zid od OSB ploca, tako sto ce izmedju dve ploce biti stiropor (ovo ako zelis dobru izolaciju).
Na krov Tegola, i gotova garaza.
Posted 01 September 2010 - 15:52
Sto se tice kolicine gradje provereno znam da za 6x8m treba tacno 3 kubika gradje. Moze i manje,ali se kod mene krov najpre pokriva daskama debljine 2.5cm. pa onda ide sta vec. Cale majstor pa mora da bude sve po propisu. Jednom se pravi tako da nema stednje. Opste je poznato da ko stedi na kraju prodje skuplje
Cena kubika dobre gradje kod mene je 200e sa prevozom.
Posted 01 September 2010 - 16:20
Posted 01 September 2010 - 16:39
Ne stvaraju se nikakve ogrebotine, ali u tom slučaju onda moraš svaki dan prati kola. Uglavno, jedano veliko s..... .
Najbolje rešenje ti je garaža. Ništa drugo - samo garaža!
Posted 01 September 2010 - 17:25
za garazu 6x3x2 visine treba 0,37 kubika gradje za kostur,ukupno 76metara presek ne mora deblji od 6x8 i to izadje 73 evra,ploce 300 evra,ekseri i ostale sitnice oko 25 i to je 400 evra,za 100 e neka kupi tegolu i eto mu garaze za pocetak,ako sad nema para za stirodur i lepak neka zastiti ploce nekim debljim najlonom da ne bi propale od vlage i to je to.Ja stvarno ne znam zasto je tolika nauka napraviti montaznu garazu,pa ne zida kucu ,obicna , najobicnija garaza , ne mora da kosta materijal 1500e moze to mnogo,mnogo jeftinije
Posted 02 September 2010 - 15:05
Ali ...
- Stavljati ceradu i skidati je je živi smor. I još ako ideš na posao malo lepše obučen - idelna prilika da osim ruku uprljaš i odelo
- Ceradu ne možeš da staviš na mokar auto. Ustvari možeš, ali onda si pokvasio ceradu i nećeš je osušiti do proleća
- Ispod cerade se skuplja vlaga (od mokrih točkova, poda ...) i tako umesto da vlažan auto bude na vazduhu, i da se koliko - toliko suši, on ostaje u vlažnom pakovanju
Dakle, zimska upotreba cerade - nemoguća i nepotrebna misija
- Možda bi cerada imala smisla da štiti lak od uticaja UV zraka leti. Ali, današnji auto lakovi nisu ono šta su bili pre 20 godina.
Sve u svemu cerada - jedno veliko BEZVEZE !
Posted 02 September 2010 - 17:45
@John
za garazu 6x3x2 visine treba 0,37 kubika gradje za kostur,ukupno 76metara presek ne mora deblji od 6x8 i to izadje 73 evra,ploce 300 evra,ekseri i ostale sitnice oko 25 i to je 400 evra,za 100 e neka kupi tegolu i eto mu garaze za pocetak,ako sad nema para za stirodur i lepak neka zastiti ploce nekim debljim najlonom da ne bi propale od vlage i to je to.Ja stvarno ne znam zasto je tolika nauka napraviti montaznu garazu,pa ne zida kucu ,obicna , najobicnija garaza , ne mora da kosta materijal 1500e moze to mnogo,mnogo jeftinije
Jel se varam il to ispade neka sa ravnim krovom? Nema ni prevoza u racunici. I taj najlon kosta,min 200din metar duzni ili ti 50din/m2. Jos je racunat osb od 9mm, znaci nema gori, kad se gredice rasuse garaza se uvije kao violinski kljuc.
Ma lepo ja kazem sator i to onaj sto je prosao makar 10 svadbi -pijani svatovi su prangijom vec odradili ventilaciju
Zezam se ali znas kako ja il nesto radim ili ne. Sta to znaci necu da jedem govna, al cu ipak da ih probam? Ako sam ih probao cu da ih pojedem do kraja. Znaci zidaj sve po PS-u. I nema da razmisljas da li ces kad napada sneg da ga cistis sa garaze ili garazu i sneg sa kola. Zamisli samo velika lepa kvalitetno odradjena kuca a ispred neka sklepacina od garaze.
Ako te pita Dulic sta to radis ja ti nisam nista rekao
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top