stormer81kg 0 Posted March 4, 2010 Zdravo svima,evo sta mi se skoro desilo. Kupim Stila 2002 1.6 16v, auto ocuvan ide super...Ugradim sekvent plin, landi-renco, izadjem na autoput i pocne auto da trokira. Pali se lampica za motor,...odem kod majstora, sve im nesto cudno. Izmere kompresiju, jedan cilindar 3, drugi 0, ostala 2 10. Otvore motor, pogoreli(raspali) se ventili, klipovi otisli, pukna izduvna grana. Popravka 850e. Kazu lose podesen plin i zbog njega pogorelo sve.Ima li ko iskustva sa tim sekvent plinom, da li je zaista moguce tako nesto da se desi? Sad zavrsavaju motor, a ja treba opet da vozim na taj plin...hm?!Ako ima ko iskustva sa tim, molim za pomoc.Hvala i pozdrav iz Kragujevca Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 4, 2010 Plin zaista dovodi do ukopavanja ventila u siceve.Ali to je dugotrajan proces.Tu se nesto desilo ili pre ugradnje ili je neko debelo zasro prilikom ugradnje.Seqvent i jeste dobar zbog pouzdanosti i exploatacije.Ovde je u pitanju ljudski faktor.Ili si kupio ostecen motor ili su napravili kardinalnu gresku prilikom ugradnje plina. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 4, 2010 meni je plin doduse obican sistem isto to uradio na motoru 1.6 16V na bravu,sta da ti kazem zato sad vozim dizela Quote Share this post Link to post Share on other sites
error 0 Posted March 4, 2010 ma kakav plin bre...taj bi umro na autoputu i da su ga šlepali Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 4, 2010 Pa to i pricam.Il je motor vec bio u havariji,il je plinadzija ubacio u motor saku podloski... Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 4, 2010 pa sto mu se to nije desilo pre ugradnje plina? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 4, 2010 Ko kaze da nije? Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 4, 2010 Ko kaze da nije?pa onaj ko je i otvorio ovu temu Zdravo svima,evo sta mi se skoro desilo. Kupim Stila 2002 1.6 16v, auto ocuvan ide super...Ugradim sekvent plin, landi-renco, izadjem na autoput i pocne auto da trokira. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 4, 2010 A odakle on zna? Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 4, 2010 (edited) pa to ce morati on da ti kaze a ne ja,covek je kupio auto i kaze da je sve bilo ok DO ugradnje plina znaci OD tad je nastao problem,nisam ja rekao generalno seqvent sjebe svaki motor ali u ovom slucaju izgleda da je tako,a i u mom slucaju gde je obican plin izgleda da je tako Edited March 4, 2010 by boki Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 4, 2010 Bre sto si pametan,nije ta glava za dve noge.Samo hocu da kazem da ima suvise nepoznatih da bi se spekulisalo bilo cim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted March 4, 2010 znam bokija da si ti ljubitelj gasovoda al nemo bre da si "nerfosan" Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 4, 2010 Bre sto si pametan,nije ta glava za dve noge.Samo hocu da kazem da ima suvise nepoznatih da bi se spekulisalo bilo cim.imas mnogo postova da bi ti sad jurio post iz 2008g gde si lepo rekao sta mislis o plinu :harhar: Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted March 4, 2010 Ma ja nisam ni blizu ljubitelj,koliko si ti mrzitelj.Samo sam reko da od gasa za koji kaze da je dobro radio odjednom se raspadne motor.Trt milojka.Ili je sve pocelo pre ugradnje ili su za vreme ugradnje nesto ostetili ili ispustili u motor... Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 4, 2010 aj molim te lepo pricitaj prvi post gde covek jasno kaze auto mu je isao super do ugradnje plina,sto dalje implicira da se nakon ugradnje desilo to sto se desilo znaci seqvent + 850e popravka koliko predjenih kilometara treba da bi se sve to isplatilo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damjanović 10 Posted March 4, 2010 (edited) Bre sto si pametan,nije ta glava za dve noge........E, ne mogu da prestanem da se smejem, još nisam čuo ovako nešto!!! Dragi moj Bokija, veruj mi da nemam ništa protiv plina, čak sam i sina nagovarao da to utera u džip kako bi se spasao bede oko plaćanja goriva svaki čas po 100e..ode dete da se posavetuje rekoše mu cenu (padosmo svi u nesvest), ali nešto nerado, kao da im se i ne radi.. U čemu je stvar - pita dete?, Kažu, isuviše je mlad da mu se to radi a ne veruju da će da bude zadovoljan snagom kad mu ga ugrade. ( u pitanju je šestak sa 24 ventila) Edited March 4, 2010 by Damjanović Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted March 4, 2010 ljudi covek ima muku nemojte da preklapamo ovde o plinu+- Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 4, 2010 Sad zavrsavaju motor, a ja treba opet da vozim na taj plin...hm?!Ako ima ko iskustva sa tim, molim za pomoc.Hvala i pozdrav iz Kragujevcapa mislim da ce mu i ova pisanija do sad pomoci da donese odluku o tome "sta sad"a u ostalom ti kao strucno lice mozes da kazes svoje misljenje o plinu Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted March 4, 2010 to sto se ne izjasnjavam govori za sebe a koji me poznaju znaju odlicno sta mislim Quote Share this post Link to post Share on other sites
NED 10 Posted March 4, 2010 Cek da i ja priupitam zemljaka nesto, gde si ugradio plin i gde popravljas sada auto? Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 4, 2010 to sto se ne izjasnjavam govori za sebe a koji me poznaju znaju odlicno sta mislimpa to ti kazemsto se mene tice ova prica je zavrsena dakle desilo mi se isto sa motorom sto i tebi i nikad ali nikad vise mi ne bi palo na pamet da ugradim plin ni u jedan auto,ne kazem da se nije jeftino voziti ali kad tad te ta usteda stigne,svaka cast plinu i plinskim sistemima ali ja ih zaobilazim,znaci pricam ovo kao neko ko je vozio na plin Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9783 Posted March 4, 2010 ...al' ovde ima da se briše viška... Ne može posle jedne vožnje na autoputu da se dogodi ovako nešto, pa ne znam šta da mu je urađeno sa plinom. Premalo je to kilometara... Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 4, 2010 pa eto coveku se desilo...vidis da moze!!!i niko ne kaze da je plin napravio problem nego verovatno ne strucna ugradnja a ko je ugradjivao plin zna barem kod dobrih majstora da se auto prvo proveri kao i el instalacija pa tek onda se pristupa ugradnji ili ti kazu sta da sredis pa tek onda da dojdes na ugradnjua plin ko plin on tek kasnije napravi problem Quote Share this post Link to post Share on other sites
svetozar 0 Posted March 4, 2010 aman bre ljudi covek je ugradio sistem za pogon na TNG a ne TNT!! pa ne znam sta da su mu zajebali pri ugradnji ne bi mogao tek tako za kratko vreme da se raspadne motor!taj motor je bio jednom nogom u grobu pre ugradnje plina sto posto! vozih i ja na taj plin i lepo se navozah bez i jednog problema,i opet cu voziti na plin bez sekunde dvoumljenja. pa zar su lude fabrike automobila koje ugradjuju plin,zar je lud fiat sto sad u kragujevcu pravi punto na gas? ili mislite da su to sad neki specijalni motori napravljeni samo za to da bi se u njih ugradio gas. 'ajte molim vas....... Quote Share this post Link to post Share on other sites
3.14jan 1 Posted March 4, 2010 Nemam znanja za ovu temu ali imam logiku znaci logika je sledeca, da je plin kriv i posto se sve to desilo brzo zar ne bi morao da primeti neke promene u radu motora posle ugradnje??? nelogicno mi je da motor radi isto a da mu nije nesto po volji xaxaxaxa Quote Share this post Link to post Share on other sites