Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
batika

Marea JTD - koja generacija dizel motora ide u nju ?

Recommended Posts

Pozdrav.

Ja sam Andjelko iz Sremskih Karlovaca, vlasnik Fiat Bravo 1.6.

Razmisljao sam o zameni istog za Fiat Mareu JTD.

E sad video sam jednu 2002.godiste.

Evo detalja Fiat Marea (limuzina) 1.9 JTD 74kw/101ks

Sta sad mene zanima, nigde nisam video da se u mareu ubacuje ovakav motor.

Ovo je Bravo/a motor (zar ne)?

Da li moze neko da mi kaze nesto vise o ovom motoru - autu...

Da li je dobar motor, auto...

Pozdrav

...sve ti je to isto... :thumbup:

Bravo...pa onda malo duža od njega Brava...i Bravo sa gepekom ---> Marea.

Pojednostavljeno, to je to. :)

Taj JTD je za jednu stepenicu iza one generacije koja je kasnije išla u Stila. Upravo te prve varijante su imale 100 KS iz

1.9. Motor je dobar, kao i svaki JTD.

A, o Marei i sam već dovoljno toga znaš jer imaš Bravo. Dodaj klasičan gepek pozadi i dobio si Mareu. :thumbup:

Za neke konkretne mane koje eventualno Marea ima, a da Bravo nema...ne znam. Možda postoje, ali to će najbolje napisati ljudi koji imaju taj auto...

Auto je odlican...ne znam sad u kakvom je konkretno stanju taj koji hoces da kupis,ali mislim da se neces preci ako ga uzmes...Ja sam je kupio pre 7 meseci i vec sam presao 16500 km...Usput popravljas kvarove,ali to je samo stvar u kakvom je stanju auto..Nisam uopste zazalio sto sam ga uzeo..Samo napred...

I ja je imam,JTD 110cv, vec tri godine,presao 35 000Km,i mogu da ti je preporucim :thumbup: .

Naravno,sto neko rece obrati paznju na stanje automobila,da te ne bi kostao vise nego sto bi trebalo.

A sto se tice razlike izmedju Brava/Brave i Maree,sve se svodi na kvalitet materijala u enterijeru,tapacirunzi,par dugmica vise,zavisno od opreme i uglavnom to je to,a da u marei imas i naslon za ruku i malo drugaciju sredisnju konzolu i cini mi se da su sedista u marei malo udobnija-uglavnom razlike su minimalne.

Ma sve je to ok, nego mene je malo brinuo taj motor, posto nigde nisam nasao da se taj motor stavljao u mareu.

Pa rekoh da nije neko budzenje...

Ja vozim Mareu 1.6 16v limuzina na plin vec godinu i vise dana i prezadovoljan sam...presao 25000 sa njom.Neces se pokajati,samo obrati paznju u kakvom je stanju

Potraži na ePer-u, sve će ti se kasti.

U Mareu nije išao JTD od 74 kw, već od 81 kw (naravno, postoji i jači od oko 100 kw).

Uzmi broj motora i šasije od tog modela koji te interesuje i proveri na internetu, ePer. To ti je baza podataka za sve Fiate, Lanče i Alfe. Ja sam svoju Mareu tako proverio, pored provere u policiji kad sam registrovao i sve je u redu.

Auto je predobar za novac za koji može da se kupi, ali sve zavisi od stanja samog vozila. Delovi nisu skupi, i ima ih u svakoj prodavnici gde prodaju delove za Italijanska vozila. Jedina zamerka je tvrdoća trapa, ipak se osećaju neravnine. To je jedini minus, ostalo je za svaku pohvalu. Brzina, potrošnja, elastičnost, udobnost na auto-putu. Automobil je za svaku preporuku.