Jump to content
FAS Goran

belushi

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About belushi

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 04/16/1960

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sremska Mitrovica

Previous Fields

  • Garage
    STILO 1,9 Mjet 120ks Dynamic
  1. U stilu je orignal CD, mislio sam da ga zamenim sa ovom multimedijom. Radio/CD i dalje radi bez problema. Multimedija radi takodje kad je spojim na eksterno napajanje i zutu i crvenu zicu spojim na 12v, /to su kontakti za stalni napon i napon sa kljuca - swich/. Nisam stigao da proverim da li crvena i narandzasta na Iso dzeku na stilu imaju napon na prazno. Laik sam ali razmisljam da li je moguce da komp od stila ne pusta struju na prazno jer ne prepoznaje orginal radio/CD? Mozda zato sluze A1 i A3? Kod mene na te kontakte dolaze neke zice. Ustanovio sam da je neko nesto budzio jer je deo zica na dzeku A dupliran pa kasnije isecen i izolovan, kao da je bio prikljucen jos neki uredjaj, pojacalo ili CD sarzer. Morao sam sve da vratim jer idem na put. Kad stignem provericu napone na A4 i A7 na prazno i slikati dzekove i kablove. Malo dalje ima jedna crna plasticna kutija u koju ulazi deo kablova a nemam pojma za sta sluzi. Napominjem da sam sva spajanja na stilu radio bez kontakta.
  2. Evo da postavim sliku eurodzeka multimedije i stila:
  3. Kupio sam kinesku mp5 2din multimediju pre pola godine. Kad je stigla spojio sam na 12v i zvucnike u ustanovio da sve radi. Danas sam, konacno, hteo da je probam na stilu. Vidim da je euro dzek i na stilu, spojim i ne radi. Ponovo spojim na 12v na napajanje od racunara i sve radi. Uporedim dzek od napajanja na stilu i multimediji /na slikama sa uputstva/ i vidim da su zamenjeni kabl 12v stalno napajanje i 12v prekidac. Zamenim ta dva kabla kako pise na multimediji ali opet ne radi. Vratio sam sve kako je bilo pre ovog brljanja po instalaciji i fabricki radio/CD radi bez problema. Verovatno je neko vec ugradjivao ove uredjaje pa molim za savet kako da to uradim a da nesto ne zabrljam.
  4. Za 36e ne mogu dobiti android uredjaj sa navigacijom, to je sigurno, ali dobijam MP5 plejer sa puno vise opcija nego sto imam sa fabrickim CD plejerom. Uostalom, vec sam narucio plejer pa, trenutno, nemam drugu opciju. Samo hocu da izvucem maksimum iz jeftine varijante pa ako to nije ono sto zelim, nece mi biti zao. Inace koristim HTC Desire Pro na kome sam instalirao IGO i radi odlicno pa mi je veoma zanimljiva opcija mirror link, odnosno da se prebaci na ekran 7" sa svim tac skrin komandama. Takodje razmatram opciju povezivanja plejera na kvalitetnije pojacalo ako zvuk bude zaista los jer su ocene podeljene, neki su prezadovoljni a neki, opet, zameraju na zvuku bez basova i visokih tonova. Sigurno ima onih koji su vec ugradili ovakav plejer u auto pa bih voleo da cujem njihovo misljenje.
  5. Za te pare mora da je puno ozbiljniji uredjaj od ovog moga.
  6. Pozdrav svim fanovima Stila i ostalih fiata. Nazalost, vrlo retko se ukljucujem u diskusiju a pratim povremeno, kad me nesto na Stilu zaboli. Ja sam narucio MP5 plejer 7018b od kineza. Putuje vec mesec dana a po trekingu stoji u mestu. Valjda ce stici do kraja januara. Ocene na aliexpresu su podeljene, cesto se zale na zvuk. Ja sam ga kupio da probam. Kostao je malo ispod 40e ali ce me samo original blenda za stila doci 2.800 din. kod nas. Cini mi se da je na aliekspresu isto ili jos skuplje pa cu verovatno ovde kupiti. Ima daljinski za volan i kameru za rikverc. Makar cu se zanimati sa ugradnjom i podesavanjima desetak dana. Jbg, puno se dobija za male pare: ekran od 7", USB, micro SD, miror link sto znaci da mogu da prebacim navigaciju sa mobilnog na MP5, cita vecinu danisnjih video i audio formata, daljinski na volanu, rikverc kamera, jedino je kvalitet zvuka ???. Planiram na prolece ugradnju jer nemam bolje uslove. Do tada cu slusati zvuk sa orginalnog plejera kojim sam prezadovoljan pa se plasim razocaranja kad ugradim kineza. Da li je neko u 2018.g. ugradjivao nesto ovako i kakvi su utisci? Da li bi se zvuk mogao popraviti dodavanjem kvalitetnijeg pojacala?
  7. Takodje u Play Store ne mogu da nadjem aplikaciju. HTC Desire HD , Android v.2.3.5. Hvala Nasao, kucao sam FLSC. Izvinjavam se i hvala na aplikaciji.
  8. Pitanje za prijatelja: U prvom postu nema vise cena delova vec samo za modifikacije i kompletan set. Takodje vise ne postoji link ka stranici u okviru foruma gde se moglo narucivati vec samo link za Vas sajt na koji se treba registrovati da bi se porucilo. Da li se i dalje ostvaruju clanske pogodnosti?
  9. Generalno gledano, za mene su sva osiguravajuca drustva prevaranti, uzimaju maksimalno koliko mogu, odnosno koliko im nasa naivnost dozvoljava, a trude se da ne daju nista ili, ako moraju, minimalno.Ali, mislim da odgovornost nije na njima vec na drzavi koja se ne stara da se pravila igre strogo postuju. Kad se na to doda korupcija onda oni pocnu da divljaju. Ne sme da se desava da neko dobro prodje a da vecinu maltretiraju. Sitni primeri vezani za osiguranja ( unapred se izvinjavam za OfTop): Cerka (1.r. gimn.) donosi iz skole papir koji treba da potpisem ako necu da platim da se osigura u skoli. Odbio sam i da potpisem i da placam osiguranje. U petak mi stigao racun za vodu za prosli mesec i na njemu dodato nekakvo osiguranje (250 din.) i napisan ukupan iznos za uplatu (sa tim osiguranjem). Kao, za januar gratis a od februara placamo. U startu sam popizdeo i jedva cekam sutra da ih pitam odakle im uopste pravo da mi predloze takvo nesto i takav racun proslede. Protivzakonski su dosli do spiskova penzionera i dave za zivotno osiguranje. Prestali su kad sam zapretio da cu ih tuziti za uznemiravanje. U vezi teme, interesuje me kakav je odnos ( i odgovornost ) maticne kuce - Sava osiguranje u Sloveniji prema ovom slucaju. Mozda bi bilo pametno obratiti se njima jer se ovakvim radom filijale blati njihovo ime. Verujem da im je do imena i renomea stalo, pogotovo u inostranstvu. U potpunosti podrzavam Neshu i u tom cilju se javno obavezujem da cu Sava osiguranje izbegavati do kraja mog vozackog staza ( bez obzira sto su svi oni, po meni, isti).
  10. Pitanje za Prijatelja: Trazio sam u prethodnim postovima i spisku podrzanih vozila za navedene uredjaje za dijagnostiku i nisam nasao podrsku za Stilo 1.9 mjet 8v 120ks (2006. god.) Koji bi uredjaji mogli da se koriste za kompletan pristup. Konkretno, spajao bih laptop sa USB vezom. Da li se nesto promenilo po pitanju cena?
  11. Ih, cika Milane, pa samo si deset godina mladji od mene. Ja sa tvojim godistem divno saradjujem. P.S. Kad dodam gas ovim mojim konjima (120) osecam se bar dvadeset godina mladji.
  12. Zdravo narode... Do sada nisam vozio fiat-ova vozila ( ne znam da li se racuna 128-ica). Do pre 20-ak dana terao sam Sierru ( 1.6, 1986. godiste, kupio 1997.g. motor OHC taunusov, ugradio plin) koja me je izuzetno sluzila ali svemu dodje kraj. Imam skromna primanja (penzioner), poluamaterski se bavim izradom namestaja od plocastog materijala a i mnogim drugim (postenim) stvarima. Nisam razmisljao o nabavci novijeg auta ( dvoje dece: student i gimnazijalac) do letos kad me kolega po struci (stolarko) pozvao da trgujemo ( stilo dinamik jtd 2003.g. presao oko 200kkm u dobrom stanju da dam odmah 1k.evra a preostala dva u naredne dve godine - dobri smo.) Doterao na parking, ja seo, napravio krug - i gotovo, bio sam kupljen, idealno porodicno - stolarsko, polovno, povoljno vozilo. Ja cak dogovorim prodaju sierre ali... Njega ispali prodavac WV taurusa i sve se izjalovi. Od tada pratim oglase i sanjarim. 18.01. o.g. na polovniautomobili vidim: stilo 2006. mjet karavan 120ks, cena 3.750e - plac u Sr. Mitrovici (znaci - kod kuce). Ceo dan gledam, brljam po net-u, racunam. Ujutro (subota) pokupim svu ustedjevinu, pozajmim do iznosa, pozovem prijatelja (drzi servis bosch pumpi), u 10h budemo na placu - u 11h gotovo, pazario stila. Malo mi je bila sumnjiva cena u odnosu na izgled i godiste, ali sam prelomio i - gotovo. U osnovi sam ziheras i tremaros pa nisam mogao da prepoznam sebe. U sledecu sredu sam registrovao stila (jos 280e) i to je to. Ukratko - ja sam prezadovoljan. U prosli utorak sam isao na sahranu u Valjevo (bilo je malo treme jer vozilo nisam jos upoznao a nisam isao ni na kakve dijagnostike) - fantastican utisak, kao da vozim avion (u odnosu na sierru). Elektronika ne prijavljuje nista (osim zakljucanog airbag-a suvozaca), kad dodam gas, povlaci - samo tako. Niko u Mitrovici za vlasnika placa nema lose reci, proverio sam na net-u, vozilo je legalno, godiste pravo, kilometraza (184k) verovatno tacna. Dogovorio sam mali servis ( posle 06.-tog, kad primim penziju) izaci ce oko 100e sa rukama. Vlasnik (preporucili su mi ga iskusniji prijatelji) ima prodavnicu a/d "STILO" kazu da ugradjuju i originalne delove. Verovatno cu, sledeceg meseca, kod njih i veliki servis. Inace, forumu sam pristupio neposredno pre kupovine, puno stvari naucio ali se i od mnogih, bespotrebno, preplasio. Na pocetku sam seste decenije i, cini mi se, da tek sad shvatam koliko je zivot kratak i da ga treba grabiti (u razumnim granicama). Da nisam brzo reagovao, verovatno bih jos vozio sierru. Sat vremena posle nas na plac dosli neki likovi iz BG da vide Stila i, razocarani, nastavili dalje. Oduzio sam, mozda sam nekoga i smorio pa prekidam. Evo fotografije MOGA stila: Srdacan pozdrav svim clanovima foruma Milan
  13. Izvini, tek sam sad video tvoj post. Kao sto vidis, uredjaj je bio u vozilu kad sam ga kupio, pa imam vrlo malo iskustva sa njim. Popravio sam ga (zalemio zice) i sad radi. Iz uputstva koje sam skinuo vidim da je jedan od osnovnih handsfree uredjaja vrlo ozbiljne firme ( oko 100$ ). Ne vidim da kod nas postoji ponuda. Spolja se vidi samo Keypad koji je minimalistickog dizajna (centralno dugme - tockic za podesavanje i crveno i zeleno dugme prihvat i prekid razgovora. Ispod plastike je ugradjen malo veci uredjaj, dosta kablova i ISO konektor koji ide u CD. Paket mozes videti ovde: Postoji mogucnost glasovnog komandovanja, memorisanja uparivanja do tri mobilna i jos puno necega ali nemam vremena da ispitujem. Posto sam svez stilista, osnovna mi je preokupacija da skupim pare za mali a malo kasnije i za veliki servis, nove gume za leto itd.... PS nisam se ni predstavio forumu, idem sad.... Ako te bude jos nesto interesovalo, pitaj. Evo, sad nadjoh link i na nekom nasem sajtu: http://www.vitez.rs/?pg=artikal&artikal=9:77:374 Pozzz

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...