Jump to content
FAS Goran

bratsaja

Members
  • Content Count

    184
  • Joined

  • Last visited

About bratsaja

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 06/10/1973

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Beograd

Contact Methods

  • Skype
    bratsaja

Recent Profile Visitors

2764 profile views
  1. Moze svasta da bude.Ako imas esp(dizel multipla) moguce je da ti ne radi centrala abs.Ako su oba tocka blokirala kvar treba traziti ili na centrali abs ili u zicama,u svakom slucaju prvo na dijagnostiku da se ocitaju greske i da se provere senzori abs.Nista ovako napamet ne moze da se resi.
  2. Danas sam doveo direktno struju na pinove 17 i 18 i abs radi,lampice ne svetle.Ostaje mi da dodam osigurac i relej zbog bezbednosti i to je to.Definitivno je zica od 6mm2 u prekidu negde u kabini.
  3. Definitivno je problemu napajanju abs-a jer pinovi 17 i 18 nemaju napona.Zica sa plus kleme ide na osigurac od 60a i tu ima struje iza osiguraca.potom zica ulazi u kabinu i kada izadje iz kabine ide na konektor od abs-a i tu je vec mrtva,nema struje.Znaci problem je negde u kabini ali ja ne znam gde da trazim tu zicu.Morao bih da skidam celu instrument tablu i dobar deo tepiha i izolacije da bih nasao gde vodi ta zica.Verovatno je neki konektor u pitanju pa ako neko tacno zna gde da trazim,a da ne moram da skidam pola auta....mada me malo buni da zia od 6 kvadrata izgubi kontakt,ipak je to prilicno "debelo". Kako sam gledao u shemi instalacija predvidjeno je da abs preko osiguraca od 60a bude stalno pod naponom pa cu probati da dovedem direktno struju drugom zicom do konektora i pinova 17 i 18,naravno preko osiguraca. Sta se desava u kabini i zasto je ta zica bez struje ostace verovatno misterija. p.s. podvucen text je slucajno podvucen
  4. Senzore sam ocistio i pregledao sam sve osigurace ali lampe i dalje svetle.Da li neko ima mozda shemu konektora abs-a odnosno vrednosti struje na pinovima pa da prekontrolisem dzek?
  5. Dijagnostika ne ukazuje na gresku senzora tako da vise sumnjam na instalaciju i žice,osigurače,releje... Svakako cu ocistiti senzore,interesuje me gde da trazim gresku u instalaciji i na koliko pinova na dzeku treba da imam 12v?
  6. Nedavno mi je multipla bipower upalila lampicu abs-a i rucne kocnice i na displeju ispisuje da ne rade abs i ebd.Probao sam da skidam klemu i ostale vudu magije ali lampe i dalje svetle.Na dijagnostici kocnica pise da je u pitanju error 5-Valve relay,ABS.Brisanje gresaka ne pomaze jer se ponovo upale.Zamenio sam centralu abs-a ali se greska i dalje pali.Zakljucujem da je onda problem u instalaciji.Ispitao sam konektor i buni me sto samo na jednom pinu nalazim napon od 12v,a gledajuci neku semu mislim da treba da ga bude na najmanje 2 pina.Ne znam,mozda gresim ali nakon toga sam prekontrolisao SVE osigurace iz vozaceve kasete i iz motornog prostora,a zatim i releje.Gresku nisam nasao.Ima li negde jos nekih osiguraca illi zna li neko nesto o ovome,svaka pomoc mi znaci.Moze da se vozi i bez abs-a ali ja volim da sve fercera na autu.
  7. Imam slican problem na multipli,uvek prska zadnje staklo bez obzira da li rucicu privlacim ka sebi ili od sebe.Vidim da je data slika neke gumice koja regulise smer vode ali me interesuje kako pumpa vrti u dva smera kad do nje dolaze samo 2 zice,kako menja smer?Pumpa je stavljena nova i radila je svega par prskanja i sad baca samo pozadi.Mozda se ta gumica zaglavila,ali kako pumpa menja smer? Ako mi neko objasni bicu mu zahvalan.
  8. U Grckoj je metan 1.8 i ima ga svuda gde sam svracao.U Solunu bude guzvica preko dana,ujutru nije.
  9. Imam pumpu 40km od letovalista,mesto se zove Lamia,a pre toga Solun.Cena na netu je u rasponu od 1.85 do 2.6,videcemo sta je istina. Ko nije vozio multiplu na benzin ne zna sta je luksuz tako da mora metan pa sta kosta da kosta.
  10. Ja idem u subotu pa javljam.Koliko god da kosta ja nekako moram da stignem do Kamene Vourle makar na benzin.
  11. Taj sajt je dobar sto se tiče mape pumpi,za cene i nije bas.
  12. Vec danima pokusavam da saznam cenu metana u Grckoj,svi znaju nesto rekla-kazala ali nema nikoga ko je stvarno sipao u zadnjih desetak dana i da zna pravu cenu.
  13. Danas mi se desilo da je pukla brza spojka na crevu malog hladnjaka.To je boljka multipla,a spojka je plasticna pa ce verovatno i druga tako da zavrsi.Da li neko zna gde mogu da se kupe ova creva nova sa sve spojkama? Druga varijanta je da umesto spojki navucem drugo crevo preko cevi i stavim dve selne za svaki slucaj jer crevo ne moze da preskoci preko zuba.Gde u Beogradu mogu da nadjem kvalitetna creva za ovu namenu?
  14. Rece da si menjao letece,valjda ga je majstor razupcio tada? Multipla nema klapne,a za tvoj auto nemam pojma,greska p1004 se odnosi na klapne.
  15. P1000 govori da nakon zupcenja nije uradjen reset,nakon mehanickog dela popravke potrebno je uraditi i elektronski.Prvo to pa se mozda ova druga greska izgubi,ona se odnosi na klapnice u usisnoj grani koje sluze da umire motor na malim obrtajima.Znaci prvo kod dijagnosticara,ali pazi kod kog ces ici jer nije dovoljno da samo ocita i izbrise greske.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...