Jump to content
FAS Goran

Mirko95

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

About Mirko95

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Sombor
  1. E ovako, auto Fiat Brava 1.6 16v 98 god. Imam problem sa prebacivanjem na benzin, bez nekog pravila. Zna prilikom kretanja, kad je vece opterecenje (brdo), nekad i bez razloga prilikom voznje. Posto ne znam kakav plin je ugradjen (pise Lovato, al kako sam od majstora cuo, to ni blizu Lovatovog sistema nije), ja cu okaciti slike, pa mozda neko prepozna sta je u pitanju. Danas sam malo cackao oko auta, video sam da na levoj 'kutijici' (ne znam kako se to naziva, pa cu je tako zvati) imaju 3 lampice, crvena, zuta i zelena. Kad je auto ugasen svetli crvena, kad sa upali, svetli zuta, kad se prebaci na plin(kao kod sekvencionog, kada obrtaju odu preko 2000RPM), i dalje ostaje zuta(u jednom trenutku su svetlele zuta i zelena, al samo jednom), s tim, kad se naglo da gas, auto se 'gusi', cuje se zvuk automata kako prebacuje(u autu, u 3. kutijici, tj prekidacu, ne pokazuje promene), a crvena i zuta naizmenicno svetle (bez nekog reda),a na desnoj 'kutijici' ima jedna lampica, crvena, i ona se ne ukljucuje, cak ni kad je ona leva 'kutijica' iskopcana. Zanima me sta bi moglo biti? I sta da radim? Hvala u napred I da naglasim jos jednu stvar, ovo sa 'gusenjem' auta, isto se desava kad se i na benzinu, kada se da od jednom jaci gas. Ponekad se desava da kad je auto 'hladan', kad se upali, svetli lampica za plin, prebacim, da se auto ugasi. Plus se ponekad desava da kad prebaci na gorivo u toku voznje, nece da svetli, tj blica lampica, i kao da ne da da se prebaci na gas. To je sve Leva kutijica Desna kutijica:
  2. Evo, dosao je prijatelj, koji je sve rastavio, i problem je u dihtungu glave motora, termostat je dobar, otvara, samo sto na dihtungu probija, i izbacuje kompresiju na bocu, tj tera vodu napolje, kad smo otvorili, bilo je oko 1-2l vode, tj antifriza, sve je izbacio ostalo. Sad sledi ono teze, rastavljanje motora da bi se doslo do glave, i zamenio dihtung, samo sam molio boga da nije to, al eto. :/
  3. Pozdrav ljudi, kupljen je nov termostat sve sa kucistem, placen preko 5000, i posle mesec dana, nece da otvara, jednostavno se motor pregreje, da li je moguce da se nekako izvadi termostat, i da li bi radio tako, svestan sam da bi bilo grejanje slabije, ali bitno je da se motor ne pregreje? Fiat brava 1.6 16v.
  4. Majstori mi rekose da je otisla guma kod silen blokova, pa da zato lupa, ali provericu ovo sto si mi rekao Hvala.
  5. U poslednje vreme je pocelo da se cuje lupanje, zvuk kao metal o metal, u zadnjem trapu auta, i majstori su mi rekli da su to silen blokovi, ali da imaju neke 2 vrste, tj da se na 2 mesta stavljaju, jedni su 1550, drugi oko 2000 i nesto, sto ukupno izadje 7600 za obe strane, i traze 8000 za ruke, ne izgleda mi kao prihvatljivo, pa vas molim za misljenje. Hvala u napred.
  6. Jel zna neko gde nabaviti taj deo u koji ide kazaljka? Imaju neki namotaji, nesto, a samo se priserafi na stampanu plocu? Kako se zove taj deo?
  7. Videcu jos da li cu i sta cu raditi, jer sam uspeo zeznuti km/h, tj ne meri mi tacno, pa dok to ne sredim, nista od posla oko lampica
  8. Hvala oboici na odgovoru Pa ja sam kontao da su tamo diode, pa da uzmem samo ovako: I da zalemim na to mesto gde je bila stara koju bih naravno prethodno odlemio
  9. Zanima me da li neko zna koje diode idu u instrument tablu Fiat Brava, ima ovakvu tablu Da li su tu SMD (onako samo kao cipovi) ili sta? da znam da kupim, pa da menjam osvetljenje?
  10. Jedno pitanje ljudi, da li mogu lampice sa LED trake da se skinu i zaleme na kontrolnu tablu auta? Radi se o autu Fiat Bravo.
  11. Mene zanima da li, ako se cuje da prilikom prelaska preko ulegnuca na putevima i rupama cuje se jasno da lupi nesto u predelu zadnjeg desnog tocka, da li je to silen(selen) ili kako vec blok ili sta? I da li da se menja cela viljuska ili?
  12. Pa da, ko ne bi... Pa to je super... Videcu sutra, idem kod brata koji je inace automehanicar, ali se razume dosta i u te stvari, pa cu videti sta i kako. Ali cu verovatno dati da se naprave i ove bravice, za svaki slucaj. Hvala na odgovorima.
  13. Ok, nego sam nervozan, jer trebam ovih dana ici negde, pa mi ovo pravi problem Nisam uspeo nista napraviti, uradim i bez svetlosnih znakova, ali i dalje ne reaguje. Pokusacu sutra opet. Nego da te pitam, jel znas mozda da li bi ja mogao da promenim cilindar brave samo(jer ako se kupi cilindar valjda se dobije u kljuc), pa da preko kljuca zakljucavam dok ne napravim ovo preko daljinskog? I ako znas kakav je postupak, tj kakve veze ima taj cilindar sa centralnom bravom, kako su povezani...? Jer kad se iznutra na glavnim vratima pritisne polugica za zakljucavanje, zakljucaju se sva vrata, znaci samo je do modula neki problem. E ida, kad bih ugradio novi modul, kakva bi bila procedura sa ucenjem koda?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...