Jump to content
FAS Goran

-Jovan-FF-

Members
  • Content Count

    300
  • Joined

  • Last visited

About -Jovan-FF-

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 11/08/1976

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Futog

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Ulysse 2.0 jtd (hdi) 2002 7 sedišta

Recent Profile Visitors

5252 profile views
  1. MS-PK bruderu svi pioneeri koji nose X u oznaci su u startu skuplji od običnih serija koje nemaju X u oznaci. Što ne bih ti znao tačno reći ali kod njih to X u oznaci predstavlja višu klasu ovaj je viša srednja jer ima tih DEH X serija po 200 i kusur eura sa DAB sistemom za radio blutut i tako neke kerefeke a muzički nema razlike svi u X imaju ta muzička podešavanja extra a ovi UI serija imaju neograničen broj boja displeja!
  2. Na nekoj internet ceni je bio 11990 dinara (u radnji WIn WIn 13000) 2 godine garancije ali je fenomenalan za te novce. Kenwood ima po meni samo jednu manu. Najniži tonovi bassa su 200 Herca a ti je po meni mnogo nema bassa ni malo kad je utišano, ima muzike ali nema ono potmulog bassa. Kod Pioneera Low pass Filter može da se ugasi i najniži tonovi idu u zvučnike tako da lepo udara kad je utišano mislim ima onog pravog zvuka. Kenwooda moraš poterati u obrtaje da ima bass da udara kao, ali nije mi to bilo presudno, nego samo ovaj high pass filter i low pass filter. Imao sam kupca za kenwood pa sam ga zato prodao da ga nisam prodao ostao bi u autu ovako sam uzeo ono što sam hteo!
  3. Kenwood sam prodao jer nisam bio najzadovoljniji sa njim kupio sam ovaj pioneer šta ću navikao sam na pioneera!
  4. Zanimljiv odabir boja. Ali vadi ga ona lajsna iznad auspuha daje notu sportskog1
  5. Stvari stoje ovako drugari. Problem sa senzorom pedale gasa je rešila moja mala dovitljivost e sad da lime usralo ili nije vreme će pokazati. Dugo mi se po glavi motala ona reč sa dijagnostike PRIVREMENI POREMEĆAJ...... Onda sam skontao da on ostane verovarno u nekom momentu bez kontakta u prenosu signala sa senzora na kompujter. Uzmem stari senzor (potenciometar) šafciger gurnem i sva 4 kontakta ravnomerno iskrivim na dole očistim ih finom šmirglom uzmem kontakt sprej naprskam potenciometar i ostavim da se osuši. Sve lepo namotiram i evo ga radi kao blesav ni jednom nije zaštucao ili trzao prima gas kao lud samo mi ostala greška da sija. i kad sam montirao letnje gume na felne taj majstor ima i auto servis čovek mi poništi grešku i evo sve funkcioniše odlično. Prosto neverovatan problem.I primetio sam da ovaj potenciometar sa C 5 koji sam kupi ima gumene nosače za ublažavnje vibracija koje su kod mene bile izgleda glavni problem, nosače sam prebacio i plus stavio gumene podloške ispod šrafova da ga što manje tresu vibracije a majstori su hteli već da mi menjaju pumpu, dizne, kompjuter pa čak i da kupujem novi potenciometar koji je 40.000 dinara! Evo ih i letnje gume auto je malo prljav ali da se vidi kako mu čuče felne!
  6. Ako je usb memorija prevelika možda zbog toga neće da ga učita to se meni desilo isto mi je izbacio error
  7. Tu je od 6,7 do 7,5 litara po lokalu deca, škola, vrtić sve kreni stani! Podrazumeva se lagano menjanje brzina do 2,5 hiljade obrtaja i manje! Moj zet tera na passatu koji je isto poprilično težak te tigar prime i odlično su mu se pokazale!
  8. Evo ga Ivane ma jok dosta je ja sam završio sa ovom mojom ženom što se tiče dece e sad nikad se nezna dalje hahaha!? Ma evo buraz malo sređujem auto za proleće, čekam zvanično taj prvi da roknem te letnje gume i felne! A drug moj Silenci pa terao sam kod majstora koji je dobar mehaničar i samo mi je rekao da je problem sa senzorom pedale gasa. Ja lepo odem kupim do duše polovan i stavim drugi auto je bio 500-600 km ide bez ikakvog problema i samo odjednom počne da zeza opet dijagnostika opet GREŠKA SENZORA PEDALE GASA PRIVREMENI POREMEĆAJ SIGNAL 1 a posle je bio SIGNAL 2. Sad ću oterati tu kod jednog električara sa dijagnostikom da vidim ima li on rešenja za problem! Taj mehaničar mi reče da je možda crko ECU pa reko nije mi jasno da može da radi 600 km bez ikakve smetnje a posle da zeza ako je crko ECU taj ne bi upalio ili bi bio neki stalni poremećaj na dijagnostici! Ostaje da je problem u konekciji između ECU I Senzora pedale gasa ili je i ovaj senzor loš što sam ga kupio. Ali aj budi pametan ko će mi dati senzor da ga vozim 500-600 km a da mu ga neplatim, pa da platim ako mi ne upali grešku i ovaj što sam kupio polovan čovek mi dao na poverenje da mu platim za 5 dana kako je i bilo! Uglavnom otići ću ovih dana pa ću napisati šta je! A za ove gume sam našao na nekom Engleskom forumu da su ih nahvalili baš baš. Kao da su jeftine a da ništa ne zaostaju sa vodećim svetskim brendovima po kvalitetu i da su jako zadovoljni. A svi znamo kakvi su Englezi. Znaju oni i da je Syneris iz Srbije i da rade pod kapom Miselina! Razlika Prima / Syneris je samo u brzinskom indeksu
  9. Ma i razmisljam o tome hvala Kuvalja. Treba da izmeri otpornost da uvuče one male žičice u dzeksnu koja ide sa motornog računara na senzor (potenziometar) pedale gasa da vidimo kakav daje otpor i napon da li dobar signal dobija iz ecu.a ili me keca senzor koji sam promenuo!
  10. Jesam imao sam igranku imam i dalje nemogu da rešim. Menjao sam protokomer, dijafragmu usisne grane, ventil turba, senzor pedale gasa ali imam i dalje problem. Naime auto trza prilkom ubrzanja odem na dijagnostiku prijavi mi grešku senzor pedale gasa privremeni poremećaj signal 1 , Majstor obriše grešku auto ide fenomenalno pređem 300 do 600 kilometara i opet isti djavo signal pedale gasa privremeni poremećaj signal 2 opet obrišem i opet isto 300-400 km i opet počne da ne reaguje na gas i onda odjednom krene da ubrzava upali ček i nastavi da trza prilikom ubrzanja. Sad za sad vozim lagano na vrh gasa jer mi je auto trebao ovih dana. Zvao sam majstora jednog elektroničara njemu crkla dijagnostika pa čekam da je sredi pa idemo ponovo da vidimo hoćemo li odgonetnuti šta je. Inače dok ne upali chek engine auto radi savršeno lepo linearno ubrzanje ima i čak ide iznad mojih očekivanja sa obzirom na težinu. A gume se prave punom parom i sve ide za izvoz ovo sam naručio u jednoj prodavnici i za divno čudo su im poslali iz Pirota nazvali me za 2 dana i uzeo 5100 komad. Ove Pireli imaju 5 mm šare bilo mi žao da ih bacam pa ću ih voziti još ovu godinu sledeće ću ako bog da zdravlja i sreće uzeti još 2 nove letnje! Da i ove Tigrice imaju ime za dimenzije preko 15 cola Syneris plus su extra load i po novom imaju onaj zaštitni obod za aluminijumske felne!
  11. Pripreme za proleće uveliko traju obuća što nova što stara se priprema, felne su profesionalno ofarbane i pečene u komori. Nova muzika je stigla cd plyer sa usb i aux izlazima multi kolor displej i 100 čuda jeste da više volim pioneer ali ovo mi je ispala varijanta na neke rate pa sam uzeo ovog Kenwood-a kdc 130Y. Gruva ko lud samo mi se čini da Pioneer lepše udara basove ali ajde još je friško pa nemam pojma kako da nariktam jer ima nekih milion frekvencija basa srednjeg i visokotonca, plus neki pro equilajzer i podešavanja! Ali kad probam preko 20 da pjačam oće pokida membrane!Ima izlaze za komande na volanu samo treba onaj uređaj što ih povezuje plu izlaze za subwoofer a to mi i netreba, možda samo promenim fabričke zvučnike stavim malo kvalitetnije! Pioneer , Magnat, JBl ili tako nešto!
  12. Druže imaš blog o akumulatorima http://akumulatori-desulfatizatori.blogspot.com/ pa ovde možeš pročitati i videti da punjač od 20 eura i onaj od 520 nisu ma ni u mislima isti. I da punjenje akumulatora običnim punjačem ne da nije isto nego može i da upropasti akumulator u odnosu na punjač koji ga puni onako kako treba i usput ga desulfatizuje!
  13. Alternator nikad ne može napuniti akumulator, on samo održava potrebnu struju za električne potrošače. Može ako se vozi preko 2500 obrtaja duže od 4 sata! Sve informacije u vezi punjenja i održavanja akumulatora imate ovde jer čovek je suvi genije! http://akumulatori-desulfatizatori.blogspot.com/

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...