Jump to content
FAS Goran

Red Dragon

Members
  • Content Count

    104
  • Joined

  • Last visited

About Red Dragon

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 08/08/1983

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Lybra 1.8

Recent Profile Visitors

2865 profile views
  1. Da li neko zna vrednosti za senor radilice kod Delte mk.2 1.6 8v? Ako postoje i vrednosti za ostale elektronske delove i to bi mi trebalo! Unapred hvala!
  2. Ja imam lybru sa istim motorom. potrošnja u gradu do 12l, bez obzira kakvi vremenski uslovi bili. Na otvorenom zavisi od vožnje, ali ne preko 10l ! 80% puta koji ja prelazim (a prelazim godišnje oko 35000-40000km) je autoput ili magistrale. Prosečna na autoputu mi je 140km/h. Nikada nisam vozio 90km/h pa da znam kolika je potrošnja pre toj brzini na neke duže staze!
  3. Da li može sa tom dijagnostikom da se pročita prava kilometraža?
  4. ok, hvala, mislim da znam o čemu pričaš ali mi nije delovalo da je to taj odvod. Skidao sam malo pre onu plastiku, brisače i čistio ono smeće. Oni sunđeri što su zapakovani u crnu PVC foliju su bili totalno natopljeni. Iscedio sam ih, mrzelo me da čekam da se osuše i stavio u još jednu foliju i zavario! Tako da sad ne može da uđe voda u njih, niti može da izađe ostatak vlage. Sve to sam završio za nekih sat vremena, a pri tom sam pola sata radio po mraku i pod lampom mobilnog telefona Vrlo lako i jednostavno. Glavni odvod je bio čist i protočan! Sutra ću da se pozabavim još vratima, mada mislim da to nije zapušeno.
  5. Ljudi, pročitao sam ovu temu u potpunosti, naslušao se raznih priča, a ja imam jedan problem Ti odvodi vlage i kondenza o kome se pisalo postoje i na vratima. Neko je naveo tačno mesto gde se nalaze na prednjim, gde na zadnjim vratima. U pitanju su neke rupe koliko sam razumeo. E sad, kod mene ne postoje te rupe koje su pojedini članovi "džarali" Gde treba tačno da gledam? Da li su skrivene kojim slučajem? Ja sve pregledao i nema ih nigde!!
  6. Da li su te diode zalemljene za štampanu ploču ili su nekako montažno-demontažne?
  7. Da li bi neko mogao da mi kaže gde se nalaze sijalice za osvetljavanje instrument table ili šta je već u pitanju pošto bih hteo da promenim boju
  8. Pozdrav svima. Pre neki dan mi puče cev od klime koja izlazi iz kompresora na putu do mora Možete misliti kakvo je ludilo vladalo u autu Žena, ćerka i rodjaka (da ne naglašavam da su sve tri ženskog roda ) Juče pogledao malo ovde ko šta preporučuje i nađem ovaj servis "Beomaster". Pozovem, raspitam se, i juče oteram auto. Danas gotovo, sve radi ko sat, ekstra sam zadovoljan i uslugom i cenama za pružanje istih. Gazda je inače legenda Toplo preporučujem ne samo servis klime kod njih već i sve ostale "rabote" Čovek je pošten i nije prevarant!
  9. Ja bih prvo ozračio sistem, meni se to događalo posle generalne, mada mi je samo jednom prelazio pola i kad se vrati više se ne diže temperatura. Ozračio sam sistem, stavio grejanje na max i od tad se više ne događa pomenuta situacija. Javljao sam se pre nekog vremena sa problemom. Danas sam zamenio,stavio nov termostat,i pri autoputu i brzini od 200km/h vozen 1 minut nije dizao temperaturu. Onda sam ga sada po noci prazne ulice,mlao gazio da ga testiram,znaci crpeo sam od njega bukvalno maximum ,shaltao na 3/3.5k obrtaja ,cisto da vidim ocel povisti temperaturu,i tek mi je posle 5-6 minuta kad sam naglo ubrzao prvom iz mesta podigao za 2milimetra od polovine temperaturu,i ostao tako u mestu jer sam ga odmah parkirao da vidim jel mi radi ventilator. Ventilator radi,ali nije ga ohladio u mestu,i cim sam krenuo lagano temperatura je spala. Jel normalno to ? Jel ok da predje nekad pri bas ostroj i agresivnoj voznji stani kreni/semafori ubrzanja ,za milimetar/dva skalu i da posle vrati?! Brine me da nije hladnjak,a i ne znam kako ce se pokazati preko dana po dnevnim ( paklenim ) temperaturama ?! Zar ne misliš da ga previše forsiraš? Izgleda da u normalnim uslovima vožnje sve radi kako treba!
  10. Proveravao sam ulje u menjaču i tu je negde, malo savijem prst na dole i napipam ulje.
  11. Svakim danom naučiš nešto novo! A da li zavisi od dužine prstiju Danas menjam desnu viljušku, pa ću ujedno da pogledam i ulje.
  12. A jel mogu da znam kako se proverava ulje u menjaču? Treba da dolijem pa koliko ode u njega, jel tako? Iskreno, volim Lybru, fin je auto, ali sam uložio i mnogo, mnogo više nego što sam uopšte zamišljao. Z 101 sam vozio 10 godina i jedino veće ulaganje je bilo zamena dihtunga glave, što sam sam uradio. Pri tom auto je bio 78. godište!!! Toliko o kvalitetu i averziji prema zastavinim vozilima Uz redovno održavanje svaki je auto dobar!!!
  13. Imam ja nešto da dodam po tom pitanju. Pošto je mene zadesila zla sudbina, pa sam morao da odradim čitav motor zbog greške prthodnog mehaničara, zamenjen je i taj semering na radilici. Ako je ulje curilo zbog njega, sada više ne curi tu, ali curi na drugom mestu, tj. na deklu menjača. I to vidim (od kad sam skinu šus pleh zbog zamene viljuške) da mi svakim danom iskaplje fleka veličine 15cm2. Htedoh reći da ne mora da znači da je na semeringu radilice.
  14. Nisam siguran, ali mislim da jeste! Lybra 1.8, Stilo 1.8 i punto hgt 1.8 to bi trebalo da su isti motori!
  15. Šta ti misliš koliko je to lagano u km? Ja sam već ubio 1500km.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...