Jump to content
FAS Goran

Djoxaa

Members
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

About Djoxaa

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Beograd
  1. meni se desilo pucanje hladnjaka pa sam sve menjao,i hladnjak i termo davac i termostat no medjutim,dosta se greje al izgleda da mu je to tako normalno,nego dok je bio stari hladnjak izgleda da se nije grejao dovoljno
  2. to je sraf ne cep na nekim modelima stoji ispod iduvne grane,odvrnesh njega i cep sa posude pustish da istekne voda,a zati ako nemas kompresor onda iz usta dunesh u posudu ali tako da stvorish mali pritisak u posudi,izlazi sve garantovano,probano mnogo puta shto se tice temperature na satu to je temperatura vode u glavi motora i za to imash poseban mali termodavac promenis i njega nije skup imam jedno pitanje vezano za termodavac,naime imam tipa 1.4 i termo prekidac 87c-92c ali mi se nekad desi da se upali crtica posle 90c (dig tabla) i malo cudnije radi,da libi bilo ok i ako nije fabricki da mu ubacim termodavac 62-87?
  3. bio je sipan antifriz,nikada ne vozim sa vodom u sistemu nisu dzabe izmislili antifriz :-) pukla je na samom spoju gornjeg i donjeg dela te posude,jel moze da se desi da je termostat na cepu zakazao?
  4. hvala ljudi ovo mi je druga godina voznje tipa,i prosle godine nije se toliko grejao,mozda je i to pruzrokovalo pucanje posude.
  5. pre jedno 2-3 meseca pukla mi je posuda za vodu koja je bila direktno vezana za hldanjak,promenio sam sve hladnjak,termo davac,termostat,pokazivach temperature za tablu,cele zime je sve bilo ok,juche mi se desilo da je temperatura bila ceo dan na 90stepeni,kada sam stao ostavio auto,vratio se posle par min temperatura je presla 90 za podeok,radi se o digi tabli?i recimo kada hocju da odvrnem cep voda u posudi kao da je pod malim pritiskom?da li je to normalno,ili trebam neshto da preduzmem,hvala na savetima Tipo 1.4
  6. mislish da moze da bude gori i ako izgleda bolje :-)
  7. cjao svima dobio sam ponudu za zamenu,naime Tipo 1.4,za dedru 1.8 sad chitajucji problem oko potroshnje malo se lomim,interesuje me da lije pametno da menjam tipa za dedru i koliko dedra moze da troshi plina ako je sve ok?hvala u napred na savetima PozZ
  8. markoni hvala konacno svatih zashto puno srche na leru :-) znash li da lito ima ovako na prodaju?
  9. probaj mada nisam sguran da li poseduje mali shraf kojim shtelujesh mesavinu benzina i vazduha, kod mene na Tipu je to kao da je neko hteo da sakrije u samom dnu karburatora...
  10. promeni sve i sigurno se vozi,jer delovi su kao za zastavu meni je bila dobra korpa bash bash i na kraju posle 10-ak hiljada kilometra i ona je pukla i o5 skidaj menjach i ceo dan kanal! skidanje menjacha je 50 eura al mozesh da nadjesh i jeftinije. slazem se sa miljenicom naj bolja provera nema greshke,a zatezanjem kvachila necjesh dobiti nishta.
  11. ja sam imao indetican problem na FIAT tipu 1.4 i hteo sam da poludim,cimanje je bilo kao da se motor zaustavi u sekundi i nastavi,na kraju krajeva guma na dnu karburatora bila je skoro neprimetno napukla i kroz nju je vukao falsh vazduh usekao sam gumu nabio diht mase i da cuknem od drvo radi lepo,uradio sam na josh par mesta slichnu stvar kako ide poklopac na karburator nije najbolje bilo izdihtovano tako da je verovatno josh to dolilo ulje na vatru,napravio sam gumu stavio mase,i to je to.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...