Jump to content
FAS Goran

Gustav

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

About Gustav

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Belgrade
  1. Sestra vozi Punto mk.2. Trenutno su na autu aluminijumske felne (mislim od lancie) r15 ...guma je 195/50. Da li na taj auto moze da se stavi manja felna (14 verovatno moze...ali moze li 13 kao kod klasicnog punta) i koje uopste dimenzije gume staviti?
  2. Prodaje tip preko neta tocak, copavac ...kaze "za lanciu" 125/90 r15 ....ali na slici se vidi da ima 5 rupa? Nije napisao promer rupa pa jel neko ko vozi lanciu zna koji je promer? Meni konkretno treba za fabiju a promer je 5x100 pa ne znam da li odgovara ta sa lancie (ako on nije pogresio...ima li uopste lancia sa felnom sa 5 rupa)?
  3. Ne razumem? Kakvi gasovi? U kabini se nista ne oseca? p.s. ulje ne curi nigde. Stavio ga majstor na kanal i kaze da ne curi...
  4. Dakle ovako: U pitanju je sestrin punto 1.2 automatik. Trosi 1l ulja na 500km. Ne dimi, normalno radi, normalno pali. E sad, posto vidim da se svi tese cinjenicom da ne purnja i da lepo radi...a na kraju se ispostavi da su ipak karike i da treba generalna/polugeneralna....zanima me da li je neko resio problem a da nije otvarao motor (pominju se te gumice i sl)? Takodje me zanima koja je najpovoljnija opcija ako su ipak u pitanju karike? Ta popravka (krpljenje) ne treba da podrazumeva neki kvalitet u smislu izdrzljivosti jer obzirom da auto koristi iskljucivo za prevoz od posla do kuce (12km dnevno) ona ce 30.000 da predje za 10 godina...a do tada ce ga verovatno i zameniti.
  5. Upravo sam se vratio iz Auspuh servis ''Ljuba'' pa da napisem moje iskustvo: Sve je bilo kako smo se ranije dogovorili (vreme, cena, garancija 2 godine....). Njih trojica rade (svako svoj deo posla) tako da je sve bilo brzo gotovo. Auto bez katalizatora "lakse" ide i bolje se cuje (tj tisi je jer mi je zamenjen jos jedan lonac koji je bio busan). Sve u svemu sve preporuke za ovaj servis Pozdrav
  6. Cao, U decembru sam se raspitivao u vezi problema koji imam sa katalizatorom i loncem koji se nastavlja na katalizator na fiatu bravo-u 1.9TD. Predlozio si mi da isecem katalizator i taj drugi lonac i da se na njihovo mesto stavi odgovarajuci novi lonac. Zanima me da li je cena ostala ista (2.500rsd) i kada bih mogao da dodjem? Pozdrav,
  7. Ljudi pomagajte...poludecu vise sa mojim kolima i kojekakvim "majstorima". Dakle ovako: Pre par dana zamenim prednje amortizere. Nisam ni izasao iz servisa kada motam volan u levo skripi. Kaze majstor otisla ti solja amortizera. Zamenim solju (sa sve lezajevima)...bude ok 1 dan i opet isti problem. Takodje na nekim blagim neravnimama lupka nesto, struze...kada naletim na malo vecu rupu lupi kao da nemam levi amortizer. Vratim se u servis kaze otisle ti opruge. Leva opruga mi je za 1cm/2cm sabijenija u odnosu na desnu (doduse nije precizno izmerio...mozda je jedna guma malo popustila i sl) E sad...sve bi to bilo ok da ja nisam skeptican po pitanju tog servisa i tog majstora. Posto planiram da prodam auto kupio sam kod njih najjeftinije NOVE amortizere. Navodno neke sbb (made in PRC) 6.200 par + 1200 montaza. Medjutim, tip donese amortizere a na kutiji pise OPTIMAL. Na amortizeru OPTIMAL? Dodjem kuci...ukucam optimal u googlu i vidim da je to sasvim druga marka? Nisam dobio fiskalni, samo neki papir na kome pise "zamena amortizera 7.400rsd, garancija 12meseci" Znaci nigde marka amortizera koji su ugradjeni? Da li ovo lupkanje (na blagim neravninama) i jak udarac na rupama ima veze sa oprugama (realno, to se desava samo u levom tocku cija je opruga sabijenija za 1cm/2cm) ili treba da reklamiram amortizere (koji su mozda i reparirani a prodali su mi kao nove)? E da...kad ga stavi na dizalicu i okrece tocak ne cuje se. Kad ga stavi na kanal (znaci tocak dodiruje pod, opruge vrse svoju funkciju za razliku od situacije kada vise na dizalici) cuje se?
  8. Ovo sam vec postovao na jednoj temi na ovom forumu ali mi ova tema deluje prikladnije: Imam sledeci problem. Pre 5 dana sam zamenio prednje amortizere. Nisam ni izasao iz servisa culo se skripanje prilikom motanja u levo koje se do tada nije culo. Majstor kaze da je otisla solja amortizera, zameni solju....sve ok dok nisam dosao kuci. Onda opet isti problem? Znaci najvise se cuje kada motam volan u mestu...i to samo u levu stranu. A cuje se i u voznji na nekim blagim neravninama (na lezecem se npr ne cuje uopste)? Ako je to rame koliko kosta deo, zamena....takodje ako je rame, kako je moguce da se desilo BUKVALNO istog trenutka kad su zamenjeni amortizeri?
  9. Koja je minimalna debljina za fiat bravo 1.9TD. Na mom je 15.5mm ...koliko je to kriticno?
  10. Vozim Fiat Bravo 1.9 TD i ocajnicki mi treba ekonomicniji auto (placam registraciju oko 30.000...trosi po gradu 8/9l i sl...doduse kad sam ga kupio trosio je 6.8l mada su tada i manje guzve bile, kvalitetnije gorivo...). Razmisljao sam o Stilu 1.2 pa me zanima kolika je registracija za njega, koliko trosi...isplati li se?!
  11. Sad sam zbunjen. Juce nisam stigao da odem kod majstora da mi zameni ventil pa sam auto parkirao na ravnom. I jutros ga upalio bez problema. Iz prve...ko mina?!
  12. Kakav bre boschista? Pa nije mi on rekao da ga tako parkiram...to sam ja procitao na nekom forumu pa isprobao da vidim da li je do toga. Kad izadjem sa posla idem da kupim ventil i pravo kod majstora...i to mehanicara ne boschiste
  13. Juce oko 13h sam ga parkirao na nizbrdici i evo pre 1h sam ga upalio bez ikakvih problema? Znaci da je do ventila ili...?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...