Jump to content
FAS Goran

britvic

Members
  • Content Count

    49
  • Joined

  • Last visited

About britvic

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 03/08/1972

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kruševac

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Croma 1.9-110kw-2007, Opel Astra Sport tourer 2.0 165ks 2012.g

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Vozim karavan sa ovim motorom i ima "sport" mod, poslednje dve godine i prezadovoljan kako je motor elastičan, startan i manje mi troši 0,5l od Crome sa 150ks, koju sam vozio četiri godine. Tvrđa je Astra, stabilnija i niža, sa manje mesta od Crome.
  2. Ako je popalio i ostale lampice, diodna poloča, barem kod mene bilo.
  3. Evo odakle je stigao: http://www.autoseredin.de/auto/lamborghini-huracn-lp610-4-cam-navi-lift-green-stock-hechingen-v53a59d4b427e92fe1aa38ab0
  4. Meni dijagnostika nije ništa pokazivala, jer da ima veze sa strujom-potenciometrom sigurno bi pokazala, nadam se da neće ni tebi nešto loše da pokaže, ako nisi skidao klapnu, vidi sa majstorom, da to uradi. Ja sam takođe pre čišćenja gazio mašinu, sipao razne aditive i ništa nije pomoglo. Posle ovih čišćenja problem se više nije javljao, pa je pretpostavka da je to rešenje.
  5. Malo ga izduvaj na otvorenom putu, ali tako da mu papučica "radi malo dublje", ne mora u patos, da bi klapna profukncionisala. Vozim ga normalno možda za nekog nežno, menjam brzine na 2,500 obrtaja, ali veruj mi ovo su kola koja traže malo da se produvaju bar kilometar dva ga razvuci na 3,500. Od tada više nisam imao tih problema, a nezahvalno je da se nađeš u špicu, a da mrcinu nema ko da ti pomogne da izguraš sa strane. a meni se na semaforu dešavalo, taman krenem i stane u sred raskrsnice ...
  6. Imao sam ja taj problem u sred raskrsnice, pretiskaš gas u patos a on ni da čuje. Dok sam razmišljao sa strane, izguran na trotoaru, iznerviran držao sam gas u patos i posle nekih 10ak sekundi počeo je da se budi, brunda i proradio je. Opet se desilo posle 2-3km i na isti način sam to "rešio", dok nisam otišao kod majstora. Prvo što će da ti kažu otišao ti potenciometar na gasu, ali nije meni (moguće ali nedaj bože jer je mnogo skup). Moj ti je savet, od tada nisam imao problema, je da ti se skine klapna gasa da je očistiš, a onda ćeš i da vidiš kakva ti je usisna grana. Meni se klapna nije dovoljno otvarala, koliko da radi na ler (i od tada na svakih 15-20.000km obavezno mi majstor na moje insistiranje skida i čisti klapnu + egr, ususnu granu, maf senzor. Ja sam Cromu uzeo 11.2010. i to mi se desilo posle nekih 3-4 meseca vožnje, ako nisi skidao da vidiš u kakvom je stanju klapna i usisna grana, od kada si uzeo auto, moja ti je topla preporuka, bez obzira šta majstori kažu, jer im je to dosta pipkav posao pa ih mrzi. Meni je prijatelj majstor, a i ja volim da budem pored majstora dok radi.
  7. Ja sam 18-ice koje su bile trampio za 16-ice od Vectre C, samo mi je znak Opela zamenjen Fiatovim.
  8. Da li je onda valjan "atest" Black Glass-a, obzirom da ga ovde niko ne spominje, a oni tvrde da izdaju "validan atest"????
  9. Nepravilnim pritiskanjem radnika na benzinskoj pumpi, a možda i dotrajalost otišla mi je ova opruga, koja " gura" vratanca rezervoara da bi se otvorio, e kod mene neće da se zadrži unutra pa mi kada centralna brava otključa auto, poklopac rezervoara biva otvoren, a kada treba da zaključam auto moram da pretisnem poklopac da bi "šina" centralne brave zadržala poklopac. PITANJE. -Da li se ovo menja, popravlja ili menja sa sve ovim držačima na limariji, odnosno da li je ovo uneverzalno, pa može i od drugih automobila (ne fiata)?? Tražio sam po forumu ali niko nije imao ovaj problem, a ukoliko postoji moje izvinjenje i dajte mi link. Hvala
  10. Kakva je situacija za novu cromu, na fabričkom cd blaupunkt, jel može??
  11. U mom konkretnom slučaju (nije radila kako treba 5. i 6. brzina, a primećeno tek na auto putu kada sam pošao kući) "ispoštovana je garancija", ali tek posle pretnji da će biti primenjene prvo legalne, a u protivnom "inkriminisane" mere i radnje. Tako da je kvar otklonjen i menjač radi već 2,5 godine i 40.000 km bez problema, ali trebalo je "preživeti" sve to. Najčešće se sve obećava dok se ne izbroje pare, a kao što rekoše ljudi pre mene treba generalno da se ubode dobar primerak.
  12. Ovo se desi kada psihopata u podmetač za saksiju ukuca 6 eksera od 10 cm i stavi na put okrenute na gore, a noću u 1,30 naiđeš cromom.
  13. Šteta za prelep auto, ali i onako će osiguranje da ga pozlati..

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...