Jump to content
FAS Goran

Uros Piperski

Members
  • Content Count

    103
  • Joined

  • Last visited

About Uros Piperski

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 12/19/1982

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Dedra SW turbo
  1. http://www.kupujemprodajem.com/Florida-1-4-motor-Fiat-Lancia-SOHC-17227625-oglas.htm
  2. Nazalost nemam. Ako se ne varam to je manji navoj (M12?) i kljuc 16?
  3. Prodajem nova prednja ramena koja odgovaraju za Fiat Punto GT, Lanciu Y 1.2 16v i Fiat Barchettu 1.8 16v. Ramena su originalna Fiat-Lancia i kupljena su greskom, zato su na prodaju. Prodaju se isljucivo u paru! Cena 50e
  4. Prodajem razne svecice za Fiat i Lancia automobile. Imao sam priliku da povoljno kupim nekoliko setova ali nazalost nisam bio siguran da li mi sve odgovaraju. Sada prodajem visak. NGK DCPR8E-N Cena 5e po komadu ili 15e za cetiri komada. Znam da odgovara za sledece modele ali verovatno i za mnoge druge: FIAT BRAVA /182/ 1.2 16V FIAT BRAVO /182/ 1.2 16V FIAT MAREA /185/ 1.2 16V FIAT PUNTO /188/ 1.2 16V FIAT STILO /192/ 1.2 16V LANCIA THEMA 8.32 LANCIA Y 1.2 16V Champion 7FYSSR Champion 9FYSSR Cena za Champion svecice je 3e po komadu, odnosno 10e za cetiri komada. Ovo je "standardna" svecica za kljuc 21 sa dugackim navojem M14x1.25. Koristi se za stotine starijih motora raznih proizvodjaca. Detaljan spisak modela na koji ide ova svecica mozete naci na sledece dve adrese klikom na "application": http://www.autopartoo.com/oem/champion/7FYSSR.html http://www.autopartoo.com/oem/champion/9FYSSR.html Sve svecice imaju Fiat/Lancia logo na keramickom delu ali naravno da odgovaraju za razne druge automobile. Informacije ovde ili na telefon 0638621652
  5. https://www.kupujemprodajem.com/NOVE-Lancia-felne-6-5x16-ET-37-15741210-oglas.htm Felne sam kupio za svoj auto ali sam ipak resio da stavljam vece kocnice pa mi ove felne ne odgovaraju. Uzgred, da li neko zna na koji auto su isle ove felne? Meni se cini da su od Lybre. U svakom slucaju, nikad ih nisam video uzivo na nekim kolima, a i slike su vrlo retke.
  6. Pozdrav, Prebacujem kvacilo sa standardne push korpe na pull pa mi treba "viljuska" koja vuce druk lager, cilindar kvacila i nosac cilindra. Mislim da su svi 16v turbo motori imali ovakvo kvacilo (thema, coupe, delta, 155q4), a mozda i neki jtd i v6. Kontakt ovde ili na 063/8621-652 Uros
  7. Moze. Prvo sve srafove stegnes na 40Nm (~4kgm), pa onda sve srafove okrenes za 90* ili cetvrtinu kruga, a onda ih sve opet okrenes za 90*. Obavezno kupi nove srafove, jeftini su. Pre stezanja navoje na srafovima podmazi sa malo ulja za navoje ili ih podmazi obicnim uljem i ostavi ih da se dobro ocede. Ako je u pitanju Tipo sa jednom bregastom ona cetiri mala srafa (M8 sa glavom od 10mm) stegnes na 28Nm (~3kgm) posle stezanja glavnih srafova. Ako ti neko kaze da stegnes sve na 10 kila i da teras verovatno ce ti vrlo brzo izgoreti dihtung glave. redosled stezanja srafova gledano sa vozackog mesta je sledeci: 8-6-2-5-10 7-3-1-4-9 nadam se da je dovoljno jasno. Prvi sraf je onaj u sredini blizi kabini.
  8. dobro je sto si javio Tomo, HF nije tjunerska kuca nego oznaka za jace modele Lancie. Koliko ja znam pogon je isti kao kod delte, prizme i dedre, s tim sto samo delta ima zadnji Torsen diferencijal, ostali pozadi imaju obican diferencijal sa pneumatskim zakljucavanjem i delta ima drugaciju raspodelu obrtnog momenta na prednje i zadnje tockove.
  9. boban sajle mogu da ti naprave ali proveri dobro kad uzmes novu sajlu jer sam ja par puta vracao stvari na doradu. inace, pogledaj dobro tvoj buzir. Ako je ceo i ako se sajla lako vrti u njemu onda skini plasticni zavrsetak sa buzira i skrati buzir za 1cm. Posle opet nabij plastiku i vrati sve. Meni je isto igrala kazaljka, a posle zamene motora nije hteo uopste da radi brzinomer. Kad sam skratio buzir proradio je i sad vise ne igra kazaljka.
  10. da ti nije otisao neki breg? Mozda i neka soljica ima lufta. Zazor mozes da omasis i za dve desete i opet ne bi trebalo da se cuje.
  11. Proveri hladnjak za ulje ali pogledaj i termostat za ulje. Nalazi se u aluminijumskom kucistu odmah pored filtera za ulje. Batali budzenje drugih hladnjaka, ako se meni ne greje ulje tebi ne treba da predje 80 stepeni
  12. nas poznati reper je prodao ovaj auto i sada je kod drugog vlasnika... koji je malo bolje pazi od prethodnog
  13. lepo, lepo kad bi neko nasao vlasnika i pozvao ga na forum...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...