Jump to content
FAS Goran

luka78

Members
  • Content Count

    273
  • Joined

  • Last visited

About luka78

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 03/16/1978

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Doboj
  • Interests
    Brava 1.6 16V - plin
    Bravo 1.9 M-Jet 16V

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Eto samo da javim da nakon nepunih 5 mjeseci korištenja, boja svjetlosti na obe sijalice je poslala roza, a i snaga svjetlosti je mnogo opala. Moraju se mijenjati. Toliko o kvalitetu powerbulbs.
  2. A i da testiram ovaj model sijalica, ima par komentara po forumima da su se skroz dobro pokazale.
  3. Kupio ove dvije sa sniženjem za 44.17 EUR sa dostavom u Njemačku. Odatle mi je lako prebaciti za koji dan. https://www.powerbulbs.com/eu/product/gt-ultra-xenon-d3s-single
  4. Testirao zamijenom sijalica iz fara u far, crkla sijalica. Ova je, je li se mijenjaju u paru i da li preporučujete neki drugi model možda?:
  5. Dobra cijena. Mada mi serviser kaze, sijalica je otisla 99%.
  6. Pozdrav, Od juče imam jedan problem sa kratkim svjetlom na Volvo S60, 2015. godište. Radi se o Bi-xenon aktivnim svjetlima. Naime, kada je prekidač za svjetla namješten u auto modu, kako uvijek i jeste, nakon par minuta vožnje, kada svjetla upaljena (mrak) ugasi se lijevi far. Desni far radi bez problema. Ako isljučim svjetla na prekidaču, pa ih ponovo uključim na auto ili na kratka, sve radi i to traje par minuta pa se opet lijevo svjetlo isključi. I sve tako, isključi prekidač, uključi. U prilogu se nalazi slika greške sa displeja sata. Hvala na sugestijama
  7. Reče mi serviser sve je ovo dobro, on ne očekuje uskoro bilo kakve probleme. Objašnjavao mi da kada su odstupanja do 2 onda je ozbiljno. Eto znate bolje nego ja pa pitam [emoji3]. Uglavnom, dogovoren [emoji3]
  8. Pošto je vozilo bilo na stranim tablicama, pa je rađen uvoz, tek sada sam ga bio u prilici odvesti na pregled. Sve je ok, za dizne su sedeći parametri: 0,93 mg/rev 1,00 mg/rev 1,08 mg/rev 0,99 mg/rev Serviser kaže mala odstupanja, sve je ok. Sve ostalo uredno.
  9. Ok. Zvaću sutra servis pa provjeriti to i da li daju garanciju na ovaj rad tj. račun.
  10. Probao sam danas vožnju i nisam razočaran. Ide lijepo. Manuelni mjenjač je fantastičan. Mali servis urađen je prije 2000 km u ovlaštenom servisu i tom prilikom odrađen je "pregled vozila po ček listi Vida". Sve uredno. Ne znam da li bi pokazao grešku sa diznama na ovom pregledu? Ima summum paket opreme. Na pragu smo dogovora :roll:
  11. Možda malo offtopic, ovdje piše da ovaj italianbox može povećati snagu ovog 1.6 motora na 170 konjskih snaga. Je li to realno? https://www.theitalianbox.com/en/prodotto/the-italian-box-volvo-s60-d2-115-hp-2012-2015/
  12. Ovaj ga je baš vozio, i do 30k u toku godine. Servisna izgleda uredna, jednom godišnje. I još jedno pitanje, da li se preko Volvo dijagnostike može utvrditi stanje DPFa, dizni...Da stanje tražim u ovlaštenom?
  13. Pa zadnji servis mu je odrađen sa oko 145k. Pitaću da li mu je rađen veliki servis ako ne budem imao uslove da to utvrdim drugačije. Ne znam može li ovlašteni servis to utvrditi? A moj Novi Bravo je i dan danas u mom posjedu, već 6 godina sa 220k na satu (ako ne i više). Sada me već malo zeza kvačilo, nosači motora i seleni...Al ću rješavati, neću prodavati, ženi je idealan za vožnju.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...