Jump to content
FAS Goran

Dinno_Gti

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

About Dinno_Gti

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sarajevo

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo jtd
  1. hvala a masku sam kupio preko pik.ba pa evo poslat cu ti link u poruke
  2. he he he hvala ove Eibach opruge su kod mene na fabrickim amort. tako da mogu a spustaju oko 3-4cm.auto je puno stabilnije u krivinama a ima i neku udobnost nije pretvrd.
  3. Da i ja predstavim auto i neke radove Auto kada je kupljeno i njegovo prvobitno stanje... pocetak radova...zatamnjen Llumar folijom,Eibach opruge i felge ugradnja morimoto sociva maska bez znaka i napokon kupljen enterijer iz stila abarth eto to je to ukratko...
  4. htio bi da naknadno ugradim daljinsko zakljucavanje jer ga nemam pa mi je bezveze.ako neko zna koje su zice na dzeku jer ja sam trazio i nisam mogao da nadjem koje su.
  5. hehe ma ja sam navalio da ubacim 1.6 16v...naravno da bio povaren citav jer bi ga rastavio na proste faktore imam vremena citavo proljece i ljeto.rol bar bi isao unutra i sve moguce bi bilo ojacano. mene samo interesuje da li se moze ubacit taj 1.6 16v u yugu kao sto kazu. alnaser i zamajac ostaju yugini bar tako kazu i yugina getriba ne znam da li moze getriba od 1.6 16v.jedini bi mi problem bio kopcanje instalacije. nebi on sluzio za svakodnevnu voznju i nebitno mi je da li trosi 5 ili 25 litara. da napomenem co2 aparat imam i kompresor i alata a i iskustva sa limarijom...ako treba prevarit citavo auto nije mi problem.
  6. evo znaci dugo sam bio off sa foruma pa vidim nove postove... evo vako odlucio sam se za motor 1.6 16v iz brava. jedan covjek je stavio sebi 1.6 16v i rekao mi da se trebaju zabusiti na bloku samo 1-2 rupe za desni nosac i da ostaje alnaser i zamajac od yuge pa opet ne znam ja bih najradije taj motor.
  7. aha...znaci nista od ovog 1.6 16v???ja sam mislio do jedno 105ks nasvirat yugica tj stavit 1.6 16v.da li negdje ima link da je neko stavljao jaci motor u yugu da ima objasnjenje koje prepravke,osovine,mjenjac i tako to??
  8. nebi 2.0 16v jer tu ima malo vise posla.ovaj 1.6 16v bio bi mi mjera a moze i neki drugi motor...ok drug stavi slike kad budes mogao.to auto cu za sebe radit iz dosade jer imam stila za svaki dan a ovo samo za zezancije...
  9. iz kojeg auta 1.4 i 1.6 pasu saraf na saraf i jel ide njihov mjenjac...cuo sam da iz brava 1.6 16v sve pase i ide yugin mjenjac.e sad imam ja vremena citavo proljece i ljeto heh.radio sam ja sebi golfa 2 sve sam limariju vario,farbo,ubacio gti motor i na kraju ga prodao.sad hocu malu trkalicu da pravim...znaci sto se tice varenja imam aparat,kompresor ugl sve..samo motor me interesuje koji moze u njega i te prepravke???jel problem instalaciju pokopcat? haha neka nabavit cu i pilotsku dozvolu ako treba hahaha...znaci 1.6 16v pase u yugu
  10. ...na proljece hocu yugu da uzmem i da ga uradim za sebe limarija,motor ma sve ugl...e sad me interesuje koji se jaci motor moze staviti u njega i koje su prepravke nosaca,koji mjenjac itd... gledao sam da stavljaju 1.6 16v iz brava/bravo i sta bi trebalo prepravit za njega da se ubaci.
  11. danas sam rastavljao kod volana plastike i sve ali nigdje ne vidim kuda da provucem kabal od pojacala do akumulatora...da li neko zna kuda se moze provuci?
  12. fiat stilo JTD vec neko vrijeme imam problem sa brisacima...znaci kad upalim brisace na vremenski tj prva brzina rade normalno i onda odjednom se cuje relej kako cakne-iskoci i onda mi poludi kazaljka od goriva hoda gore dole,ugasi mi svijetlo u enterijeru,maglenjake,kilometrazu nabija sam,trepce mi osvijtljene na grijanju ma ugl sve...rekli su mi da je masa sve mase su na motoru ociscene,promjenio rucice i nije do toga,promjenio crni relej na kutiji od osiguraca kod volana.sve sam pretrazio na netu al niko nigdje nema slicnog kvara.pa ako neko zna nek javi hitno je

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...