Jump to content
FAS Goran

miljkonis

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

About miljkonis

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. moje izvinjenje upravu si zbog sumnje guma je 175 70 R14. Veca je od sadasnje za 23mm. U pitanju je Kleber sve 4 gume za 100 eu nove sa nalepnicama.
  2. Lancia Y Potrebno mi je vaše stručno misljenje. Originalne gume su sada na autu 165/65/R14 ali imam dobru cenu za 170/70/R14. Da li bi smeo to da stavim na auto. Kasno mi je posle kad kupim i shvatim da ne moze. Ako neko ima savet bas bi mi znacio. Hvala unapred.
  3. Cao svima, Ako neko ima ispravan prednji motor za brisace za Lanciu Y neka se javi na privatnu poruku. Pozdrav
  4. Ja sam promenio dve ipsilonke pa sam na jednoj imao identican problem. Auto je trosio oko 14l i definitivno je bila lambda sonda koju sam platio 30Eu polovnu ali evo vec godinu dana besprekorna... Benzin se i kod mene osecao. Na dijagnostici se to vidi, napon je bio nizi od propisanih parametra, dobar majstor to zna koliko je. Ako si iz okoline NIsa javi se na pp da ti kazem gde sam isao.
  5. Cao svima, Problem je rešen. U pitanju je bila Lambda sonda gornja. Dijagnostika kod prvog majstora je definitivno loša i nije prijavila grešku a interesantno je da mi ni auto nije prijavio grešku. Oterao sam kod drugog i kod njega je iz prve prijavio grešku. Napon na koji radi je 2,6V a kod mene sa starom je bilo 4,6V. Čim je zamenjena auto je progledao: smirio rad motora i što je najbitnije potrošnja je sada normalna (provereno na dužem putovanju). Nadam se da će nekom biti od koristi ovaj problem koji me je upališio jer je prvi majstor imao ideju da je ECU otišao i da daje pogrešan napon diznama pa su zbog toga previše bacale benzin.
  6. Da li su iste dizne za Lanciu Y 1.2 8v i Fiat punto 1.2 8v?
  7. Ma znam da si 100% upravu da nekad mora da se dobro proveri pre nego sto se donese neki zakljucak. Uopste mi nije cilj da pametujem jer sam u ovom slucaju daleko od toga. Vozio sam pre ove Lancije jos jednu identicnu i to tri godine i sa prvim sipanjem benzina kod ove sadasnje primetio sam da nesto nije u redu. Ponovo sam sipao i resetovao kilometrazu. Sipao sam 10 litara na OMV i presao tacno 65km kada se auto ugasio. Probao sam dva puta da ga upalim, upali se ali kad mu dam gas ugasi se. Upalio sam ga tek kad sam sa kantom otisao do pumpe. Majstor je rasturio dizne i kaze da na njima bukvalno curi benzin i ne rasprsuje se kao sto treba. Probali su sa njihovom isto se desava. Njihova sumnja je da je nesto sa ECU a meni je to po malo neverovatno. Da probam da stavim sve 4 dizne pa da vidim sta se desava? I ocigledno je i to da je termostat los odnosno da mu mnogo treba da dostigne radnu temperaturu. Pa zbog toga mozda i on radi pod sauhom mnogo duze a onda samim tim i trosi vise benzina.
  8. Pa nema potrebe da predjem par stotina da bi dosao do istog zakljucka da auto trosi mnogo goriva. Ocigledno je da dizne mnogo bacaju goriva. Moja potrosnja je 15.5l na 100km. To je previse.
  9. Da uvek je ispod polovine, tacnije nikad ne dodje na pola skazaljka za temperaturu. Auto npr. ujutru perfektno upali ali zato ima mnogo nemiran rad, Odlicno vuce, ne gusi se motor ni u jednoj brzini. Ali sam primetio da nikad ne podigne teperaturu do polovine. Normalno se ukljuciju ventilator. Grejanje ima ali nije da se kuvam unutra od vrucine vec je sasvim zadovoljavajuce.
  10. Pozdrav svima, Vec dve nedelje proveravam i dosao sam do zakljucka da auto Lancia Y - 1.2 8V nenormalno trosi benzin 10l na 65km. Oterao sam kod majstora i kaze mi da na sve cetri dizne bukvalno prosipa benzin (poredi ga sa jacinom tecnosti za brisace). Stavljao je njegovu diznu i isto. Njegova ideja je da je to do elektronike. Sumnja na glavni komjuter. Jel imate bar neko iskustvo oko ovoga!?
  11. Ovo je druga koju imam i na prosloj to nisam primetio pa se zbog toga cimam. Mada i ja imam obicaj da preteram sa brigom valjda zato sto zelim da imam perfektan auto. Cekam da se malo prolepsa vreme pa da stavim slike na forum. Ugradio sam joj xenone prosle nedelje a ovih dana cu je castiti alarmom pa onda idem sa ozvucenjem... Obozavam taj auto jer onaj ko se vozio zna da je daleko iznad bilo koje konkurencije u toj klasi. Pozz svima
  12. Pozdrav svima, skoro sam kupio auto Lanci Y - 1.2 8V 2001.god. Prezadovoljan sam motorom. Mnogo ocuvan auto. Lepo pali, miran rad motora, Odlicno vuce... Primetio sam na snegu kad ga upalim i radi u mestu bez imalo dodavanja gasa na mestu gde je auspuh sneg se umaze kao da je auto dizelas i da sam ga turirao. Kad stavim dlan odmah ispod auspuha na dlanu se pojave hiljade sitnih braon tackica. Nema neki miris. Brine me da nije to neki znak da je motor dotrajao. Hvala unapred na savetu. Pozz
  13. Prodajem polovan prednji branik za Fiat Stilo 5 vrata. Branik je bio ostecen na desnom delu ali sam sredio kod majstora, ostalo je samo da se to mesto iskituje i zafarba. Branik je original ali sam zbog osiguranja uzeo nov. Auto sam prodao i ostao mi je ovaj branik. Bez oguljotina i polomljenih delova je. Iz Nisa sam i postoji svaka mogucnost provere branika. Cena 30 Eura. Dragan 064-144-78-23
  14. Menjao sam gumice na ventilima i dalje ista stvar. Kompresija mnogo losa i treci cilindar skoro zapusen. Nabacao ulje na svecice ali je zanimljivo da auto ide i bez problema pali. Potrosnja ulja je 1l na 1000km. Majstor predlaze otvoranje motora i redom sta nije dobro da se menja... Da li ima neko iskustva sa cenama ako bi trebalo da se radi generalna koliko bi to moglo da kosta. Cak bi mozda i mogao da se uzme neki motor. I da li mi se isplati da radim na ovakvom auto. Dosta sam se vezao za auto jer je limarijski odlican i enterijer kao nov. Bas mi ne menja a u dilemi sam. Hvala svima na svakom savetu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...