Jump to content
FAS Goran

Dejan55

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

  1. Kao sto naslov kaze potreban mi je poklopac zupcastog kaisa za lybru 1.8 2000 godiste posto je moj zavrsio u delovima. Ako neko ima za prodaju moze mi se javiti na br 065/5274139. Takodje mi treba i poklopac kutije za vazdusni filter.
  2. Da li odgovara elektromotor za brisace od lybre 2.0 2000 god, kao i plovak,za lybru 1.8 2000 god?
  3. Prosle nedelje sam kupio nove diskove i plocice za prednje tockove. Od kad ih je majstor promenio dolazi do skripanja u toku voznje i prilikom kocenja. Interesuje me da li je to zbog nekvalitetnog materijala plocica i diskova ili je do necega drugog? Takodje citao sam na forumu o nekom spreju koji sprecava skripanje pa me interesuje necije misljenje o tome, ili o nekom drugom resenju.
  4. Interesuje me da li kuciste vazdusnog filtra, poklopac i cevi koje se nastavljaju na poklopac od lybre 2.0 2000. god odgovaraju za lybru 1.8 2000 god.? Unapred hvala na odgovoru!
  5. Hvala na informacijama! Nisam sacuvao krzno, ostao je samo rep
  6. Pre sat vremena mi je podletela lisica pod auto i unistila mi je hladnjak i hladnjak klime. Interesuje me gde mogu kupiti polovne hladnjake i kako se krece odprilike cena? Unapred hvala na odgovorima!
  7. Pozdrav svima!!! Nisam se dugo javljao iz opravdanih razloga.... Ventilator sam popravio i sad je sve OK! Medjutim iskreno da vam kazem ne bih ga nikad radio za cenu ispod 40, 50 e, Preporucujem svakom da pokusa pa ako prodje prodje.... Vinklovanje mogu ja uraditi bilo kome ako treba...
  8. I mene interesuje koju hemiju da koristim da bih ocistio katalizator... Takodje me interesuje gde se tacno nalazi katalizator i kako da ga skinem? Pokusao bih sam da ga ocistim. Zaboravio sam da pitam sta jos moze biti uzrok slabije vuce ukoliko se ispostavi da nije problem do katalizatora.
  9. Primetio sam da mi auto ne vuce kao ranije. Auto je presao 200 000 km i skoro sam uradio veliki servis. Interesuje me da li uzrok tome moze biti katalizator koji nije menjan nikad?
  10. Nazalost nemam dobre vesti. Kad sam vratio plocu na mesto otisao sam kod majstora samo da mi vrati rotor ( metalni poklopac na koji se srafi ventilator ) sto nije posao od pola minuta, i covek mi je slomio plocu. Za sad odustajem od popravke dok ne obavim neke obaveze pa cu pokusati da popravim plocu. U svakom slucaju popravka je veoma laka. Koraci popravke su: 1) skinite plocu - ploca je na 4 mesta pricvrscena za kuciste i taj deo aluminijuma se otkine, i ima 17 kontakata da se odleme ( posao od desetak minuta) 2) skinite tranzistore (IRFP064N) kojih ima 4 i svaki kosta po 155 din ( meni je otisao samo 1) - tranzistori su pricvrsceni pomocu zabica 3) skinite rotor - uz pomoc radapcigera 4) skinite stator - sa dve strane podbocite srafcigerom i izbite ga napolje (lako se skida) 5) zamenite zice na statoru ( viklujte) 6) vratite stator 7) vratite rotor !!!!!!!!!! ( da ne bi prosli kao ja sa puknutom plocom) 8) napravite navoje na kucistu gde cete srafiti plocu 9) vratite tranzistore 10)vratite plocu Nadam se da cete imati vise srece nego ja... Ukoliko neko ima pokvaren ventilator sa ispravnom plocom za prodaju nek se javi na dejan_kurtovic@hotmail.com
  11. Resio sam da sam popravim elektromotor od ventilatora.Morao sam prvo skinuti elektronsku plocu i skinuo sam rotor koji ide preko statora uz pomoc radapcigera. Nakon toga sam odmotavao zicu i crtao i pisao odakle sta ide i u kom smeru pa sam sve namotavao unazad. Moram napomenuti da je zica debljine 0.85, i da je pozeljno prelakirati zice kad se postave sa lakom za camce. Morao sam promeniti i jedan tranzistor marke IRFP064N. Ostalo mi je jos da vratim plocu na svoje mesto, medjutim posto sam je morao odvaliti, moram prvo napraviti navoje. Inace sve ovo me je kostalo manje od 500 din ( sa mojom zicom ), jos samo da proradi
  12. Najzad sam izvadio ventilator i nisam imao nekih problema. Medjutim kad sam odneo elektromotor kod majstora nije znao kako da skine plocu da bi mogao da vinkluje el.motor pa je morao zvati jos nekog elektricara kako bi zajedno uspeli to da srede, i traze za njihov trud 50 e sto mi deluje veoma skupo. Interesuje me koliko realno kosta ta vrsta servisa, i gde moze da se uradi servis ukoliko je dosta jeftinije.
  13. Kao sto sam naslov kaze pukla mi je plastika koja drzi sajlu i sluzi za podizanje prednjeg levog prozora. Interesuje me da li ima negde da se kupi posebno ( u kompletu sa plasticnim tockicem gde se namotava sajla), posto mi se ne kupuje ceo podizac sa elektromotorom zbog prevelike cene.
  14. Puno hvala na odgovorima, nadam se da cu uspeti sam da odradim sve, naravno nakon sto mi elektricar potvrdi u cemu je kvar. Javljam cim popravim!
  15. da li neko zna sta je moglo izazvati dimljenje i prestanak rada ventilacije?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...