Jump to content
FAS Goran

Trulex

Members
  • Content Count

    53
  • Joined

  • Last visited

About Trulex

  • Rank
    Regolari

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Kako bih mogao dobiti da imam opet 2 ključa?
  2. Malo sam neuk, pa ako može neko da pomogne, Fiat Panda ima centralnu bravu, ali nema daljinsko otključavanje, i ima 1 ključ, ako ugradim ovaj neki jeftini alarm samo da bi dobio daljinsko otključavanje, koliko ključeva mogu da imam, i dalje samo 1 ili 2?
  3. Malo sam googlao, i video da te dizne imaju rok trajanje koji nije uopšte velik, recimo par godina, i onda nastaje problem zamene dizni pogotovu kod fabrički ugrađenih uređaja, koji su zaključani, tj zaštićeni, tako da sad razumem zašto se najviše prodaju puntovi sa fabrički ugrađenim gasom, samo nije mi jasna cena koju traže za njih, ali valjda oni znaju šta rade.
  4. Gledam domaće puntiće, u Novom Sadu od 10 koliko ih se prodaje, 9 ima ugrađen TNG, a onaj jedan je multijet, jel to neki problem sa gasom, neki fazoni sa diznama, ili šta već, kada ljudi se rešavaju Punta sa gasom? Meni je svejedno, i ja sam ljubitelj jeftine vožnje, ali nebi da bude skuplja dara nego mara, ali ispada da nemam izbora, bar u Novom Sadu.
  5. Da, tako bi trebalo da bude na našim placevima, ali gledajući te iste pande na mobile.de tamo je ista kilometraža, znači 50-100000 km, a Nemci ne smeju da vraćaju, i predpostavljam da im je isti izvor snabdevanja, jedino što su u Nemačkoj malo jeftiniji.
  6. Gledam nešto ove placeve sa belim i crvenim Pandama, ima po 100 komada na placu, bar tako kažu u oglasu, jel zna neko koje je poreklo tih pandi, kontam opet neki italijanski telekom ili slično, i da li se može verovati kilometraži od 56000 za 2011 godište?
  7. Jel može neko da mi kaže da li je krovni nosač za Zastavu 10 isti kao i za domaći Punto Classic? Oba Punta su sa 5-oro vrata.
  8. Ako sam dobro razumeo domaći Punto 2011 godište je mk2b, i on nema ploču sa relejima, znači samo zamena senzora, da li sam u pravu sa sa oznakom i godištem auta i koliko je trenutno cena zamene senzora?
  9. Šta ti je "smart", releji? Da li ti se sijalica na tabli upali kad prikačiš prikolicu, ili ti stalno sija?
  10. Ja još nisam odlučio šta da radim, ali ću reći da sam pričao sa više majstora uključujući i čoveka koji ugrađuje kuke, i svi odmahuju glavom na pomenu releja i Punta. Na ebay-u a i kod nas se prodaju komplet kitovi za ugradnju kuke sa elektro instalacijom za Punta, i kod nikog u kompletu nema ništa osim žica i utičnice. Onda sam zvao glavnog uvoznika za Bosal koji prodaje i ugrađuje kuke, i on mi je rekao da u Punta nema potrebe nizakakvim dodatnim relejima i da oni montiraju bez njih. Eto sad, pa budi pametan........
  11. Kuvalja jel možeš da razjasniš malo to oko spaljivanja čipova u računaru, danas sam bio kod 2 različita majstora, autoelektričara, koji kažu da se može samo spojiti žice na štopaljku bez ikakvih releja, mada nisu sigurni da li će se upaliti kontrolna sijalica na tabli usled promene otpora, ali to meni ne smeta ako ne smeta elektroinstalaciji u kolima, i kao što sam napisao ne treba mi kuka nego samo da izvučem struju na dodatnu zadnju signalizaciju.
  12. OK, ukapirao sam, ne diram ništa sam, kao što rekoh ne treba mi kuka tako da ne mogu da kupim te kablove sa kukom, vidim da sa leve strane u gepeku ima neka kutija u koje dolaze žice a nigde ne odlaze pa sam pomislio da nije to možda ostavljeno za struju za kuku, a i vidim da niko ne zna čemu služi ta kutija, pošto je kuka recimo 100 eur, da li je moguće da će majstor da mi uzme 100 eur da izvuče struju? Zvao sam ovlašćenog, oko 2500 dinara bi koštalo.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...